05 / 05 / 2024

kangal termik santralinin özelleştirilmesi

kangal termik santralinin özelleştirilmesi

CHP'li 6 milletvekili, özelleştirilmesi kararlaştırılan Kangal Termik Santrali'nde incelemelerde bulundu...

IC İçtaş ve Limak'tan Gökova Körfezi'ne çimento fabrikası!

IC İçtaş ve Limak Holding, Gökova Körfezi'ndeki Yeniköy-Kemerköy termik santralinin ardından aynı lokasyonda çimento fabrikası kuracak. 150 milyon dolara mal olacak fabrika 2019'da üretime başlayacak.

İzmir Demir Çelik Termik Santrali'ne ikinci ünite izni çıktı!

Aliağa-Foça arasında daha önce Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) halkın katılımı toplantısı, tepki nedeniyle yapılamayan İzmir Demir Çelik (İDÇ) Termik Santralinin kapatılması gerekirken ikinci ünite kurmasına izin çıktı.

Özbekistan'dan yeni termik santral için 1 milyar dolarlık ihale!

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

ÖİB'den Hopa Termik Santrali'nde özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların “varlık satış” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesine karar verdi.

Konya Şeker enerji yatırımlarına ağırlık veriyor!

Kangal Termik Santrali ihalesini 2013 yılında 985 milyon dolarlık teklifle kazanan Konya Şeker, 685.5 milyon dolara Soma B Termik Santrali ihalesini de aldı.

Konya Şeker enerji sektöründe büyüyor!

hedefini dünyanın en büyük 5 gıda şirketi arasına girmek olarak belirleyen Konya Şeker, Kangal Termik santralinden sonra özelleştirme ihalesinde Soma Termik Santralini alarak enerji sektöründe de dev bir adım attı.

Soma, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrali özelleştirme süresi uzatıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santralinin özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Soma termik santralinin durdurma kararı sızdırıldı mı?

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma'da kesilen zeytin ağaçlarıyla ilgili olarak Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının iki gün önceden şirkete sızdırıldığını öne sürdü. Özel, konunun takipçisi olacağını söyledi

Terme'de Termik Santrale Hayır mitingi yapıldı!

Terme'de Termik Santrale Hayır mitingi yapıldı. Terme ilçesinde Terme Çevre Platformu tarafından düzenlenen miting ile ilçeye kömür ile çalışacak termik santral kurulmak istenmesi protesto edildi.

500 seyircili Sivas Kangal antreman spor salonu ihalesi 25 Eylül'de!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü; Sivas-kangal 500 Seyircili Antrenman Spor Salonunun İkmal İnşaatında Çevre Düzenleme İşi yapım işini 25 Eylül tarihinde açık ihaleye çıkarıyor.

Kangal Rüzgar Enerji Santrali üretime başladı!

Kangal Rüzgar Enerji Santrali ’nde 22 türbinden oluşan 44 MW ’lik ilk faz üretime geçti. Vestas marka türbinlerin kullanıldığı yatırımın kredisi İş Bankası tarafından sağlandı

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde yangın çıktı!

Afşin - Elbistan B Termik Santraline kömür taşıyan bant yollarında yangın çıktı. Yangından zarar gören bant yolları onarılıncaya kadar santralin bir ünitesi devre dışı bırakıldı

Kangal Rüzgar Enerjisi Santrali açıldı!

Sivas'ta, Kangal Rüzgar Enerjisi Santrali'nin açılışını gerçekleştiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Türkiye'nin en büyük ihtiyacının enerji olduğunu söyledi.Enerjide dışarıya bağımlılığı azalttığımız ölçüde tam bağımsız ülke oluruz dedi...

kangal termik santralinin özelleştirilmesi Haberi

kangal termik santralinin özelleştirilmesi

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Hatay milletvekili Mevlüt Dudu, Kocaeli milletvekili Haydar Akar, Çanakkale milletvekili Ali Sarıbaş, İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Melda Onur ile bir grup partili, otobüsle Elektrik Üretim AŞ'ye ait Kangal Termik Santrali'nin önüne geldi. 

     Burada işçilerle buluşan milletvekilleri ve partililer, termik santralin nizamiyesine kadar yürüdü. Daha sonra işletme yetkilileriyle görüşen milletvekilleri, basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

     CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Aykut Erdoğdu, özelleştirme kararının yanlış olduğunu söyledi. 

     Kangal Termik Santrali'nin uzun zamandan beri ya çalışmadığını ya da kapasitesinin çok altında çalıştırıldığını savunan Erdoğdu, ''Ne yazık ki bugün Sivas Kangal Termik Santrali ve bağlı kömür madeni, iki şirketin savaş alanına dönmüş ve devlet...