04 / 05 / 2024

Kaniş

Kaniş

Kültepe, Kaniş, Karum höyüğünde 5 yıldır süren kazılarda ortaya çıkan Tunç Çağı'nın en büyük binalarından biri çamurla sıvanıyor. Sıvama yöntemi 10 bin yılık kerpici korumak için kullanılıyor

Cosa Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cosa Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Deniz Sağıroğlu ve Kani Emir Çobanoğlu ortaklığında kuruldu.

Cmn Global Yapı Malzemeleri İnşaat Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cmn Global Yapı Malzemeleri İnşaat Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kani Acar tarafından kuruldu.

Kani Group İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kani Group İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Koroğlu tarafından kuruldu.

Eröz Otelcilik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eröz Otelcilik Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  300 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Çelik  ve Öztürk Kani tarafından kuruldu.

Haus Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Haus Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Kani Kaya ve Fatma Zehra Kaya tarafından kuruldu.

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

Kayseri Kültepe'nin açık hava müzesine dönüştürülmesi mecliste!

2022 yılının Kültepe Kaniş Karum Yılı olarak ilan edilmesi istemi ve bölgenin açık hava müzesine dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den Manisa'ya 3 yeni okul müjdesi!

Manisa İli, Yunusemre İlçesi, Akgün Mahallesi, 32 Derslikli Atatürk Ortaokulu, Horozköy Mahallesi, 24 Derslikli Vakıfbank Türkbirliği Okulu ve Muradiye Mahallesi, 24 Derslikli Atatürk Ayser Kani Çeliker Okulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşleri (E- İhale) ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ'den Manisa'ya 3 yeni okul!

Manisa İli, Yunusemre İlçesi, Akgün Mahallesi, 32 Derslikli Atatürk Ortaokulu, Horozköy Mahallesi, 24 Derslikli Vakıfbank Türkbirliği Okulu ve Muradiye Mahallesi, 24 Derslikli Atatürk Ayser Kani Çeliker Okulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşleri (E- İhale) ihalesi 14 Eylül'de yapılacak.

DİSK'in Çeşme'deki arsası acele kamulaştırılıyor!

Albassam Grup’un Yeni Çeşme projesi için 511 parselde acele kamulaştırma kararı verildi. Bölgede, DİSK'e ait 68 dönümlük arazi de bulunuyor. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko kamulaştırmaya tepki gösterdi...

Nesa Sistem Yapı İnşaat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nesa Sistem Yapı İnşaat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi  bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kani Akkuş ve Onur Karaca ortaklığında kuruldu. 

Mena Vize Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Mena Vize Turizm Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ağah    Kafkas ve Kani    Kafkas ortaklığında kuruldu. 

Türkiye inşaat sektörü Afrika'da çok güçlü!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde ''Türkiye'nin Afrika Politikası'' söyleşisinde konuşan Afrika Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekil Cemalettin Kani Torun, Türkiye inşaat sektörünün Afrika'da çok güçlü olduğunu söyledi..

Kaniş Haberi

Kaniş

Kazı başkanlığını Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'nun yaptığı Kültepe - Kaniş - Karum höyüğündeki çalışmalar aralıksız devam ederken, son 5 yılda yapılan kazılarda ortaya çıkartılan yaklaşık 5 bin yıllık bina korunmak için çamurla sıvanıyor. Anadolu'nun değil eski Tunç Çağı dönemindeki yaklaşık 5 bin yıl önceki en büyük binalardan biri olduğunu vurgulayan Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, binayı kazmanın yanı sıra korumayı hedeflediklerini söyledi. 


TARİH KORUNUYOR 

Anadolu'da yaklaşık 10 bin yıldır kerpici korumak için kullanılan çamurla sıvama yönteminin en iyi yöntem olduğunu söyleyen Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun yerine bizim Anadolu'muzda yaklaşık 10 bin yıldır kullanılan kerpici korumak sadece sıva ile mümkün. Bu sıva da sadece kendi toprağında ya da topraktan alınan malzemelerden...