20 / 05 / 2024

kanser araştırma komisyonu

kanser araştırma komisyonu

Kanserden ölümlerin yoğun olarak görüldüğü Ürgüp ilçesine bağlı Karaim köyünde 1974 yılında yapılan araştırmalarda, kaya oyma evlerin duvarlarında kanserojen " erionit " maddesinin bulunduğu belirlendi..

Fahiş ev kiraları Meclis gündeminde! Kira fiyatları için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP Grup başkanvekilleri, enflasyondaki yükselişle beraber gerçekleşen kira krizine ilişkin çözüm bulunabilmesi için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep ederek önerge sundu.

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri belli oldu!

TBMM Genel Kurulu'nda Deprem Araştırma Komisyonu'na AKP'den 11, CHP'den 5, İYİ Parti, HDP ve MHP'den 2'şer milletvekili üye olarak belirlendi. 

Depreme karşı tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırma komisyonu kuruldu!

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına Dair Karar!

TBMM'de önlemler için Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu!

TBMM'de 5 partinin ortak kararıyla depremlerin zararını en aza indirgeyecek tedbirlerin saptanması için araştırma komisyonu kuruldu. İzmir'deki arama-kurtarma çalışmaları ise tamamlandı. 

CHP, Yeni Havalimanı'nda yaşananlar için araştırma komisyonu önerdi!

CHP, İstabul Yeni Havalimanı'nın inşaat çalışmalarının başladığı tarihten bu yana yaşanan iş kazalarının nedenlerinin tespit edilmesi amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi...

CHP'den deprem tedbirleri için araştırma talebi!

CHP, olası bir deprem için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla araştırma komisyonu kurulmasını istedi...

Artvin Ardanuç-Ardahan yoluna Meclis araştırma komisyonu!

25 milletvekili Artvin ilinde uzun yıllardan beri devam eden ancak hâlâ tamamlanamayan Ardanuç-Yalnızçam-Ardahan kara yolu için Meclis araştırma komisyonu açılmasını talep etti..

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sadullah Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Avcılar, Üniversite Mahallesi, Sarıgül Sokak'ta kuruldu.

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nazenin Güre tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Maltepe, Yalı Mahallesi, Çiçekdağı Sokak'ta kuruldu.

Bezmialem Fitoterapi Eğitim Araştırma Merkezi açıldı!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye'nin YÖK onaylı ilk fitoterapi merkezi olan Bezmialem Fitoterapi Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

kanser araştırma komisyonu Haberi

kanser araştırma komisyonu


Kaya oyma evlerinin duvarlarındaki "erionit" maddesi yüzünden bugüne kadar 350 kişiyi kanserden kaybeden Ürgüp'e bağlı Karain köyü. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilçemerkezine yaptırılan konutlara taşınacak. Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, yaptığı açıklamada, akciğer zarı kanserinden ölümlerin çok fazla olduğu Karain köyünde 1974'de hastalığın nedenini bulabilmek için dönemin Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı, Dünya Sağlık örgütü ve Hacettepe Üniversitesinin araştırma yaptığını söyledi. Köydeki kaya oyma evlerin duvarlarında bulunan "erionit" isimli maddenin soluma yoluyla vücuda alınmasının akciğer zarı kanserine neden olduğunun belirlendiğini anlatan Yıldız, "Bunun sebep olduğu kanserden köyde yaklaşık 350 vatandaşımız öldü. Bu ölümlerin birçoğu da erken yaşlarda görülmüştü" diye konuştu. 


Köydeki kanser vakalarının nedeninin belirlenmesinin ardından TBMM'de oluşturulan Kanser Araştırma Komisyonu'nun da verdiği raporlar doğrultusunda köyün taşınma350 kişinin...