03 / 05 / 2024

kanser hastaları

kanser hastaları

Hastaların ilaç ile kanser tedavisi giderlerini karşılayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tüm bu kalemler için 2021 yılında ortalama 10 milyar Türk lirası harcama yaptı. SGK, kanser sebebiyle önemli sağlık problemleriyle mücadele eden hastaların yardımına koşmaya devam ediyor.

Büyük tehlikeye dikkat! Deprem bölgesine ‘kanser’ uyarısı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli tarihi depremlerin ardından ortaya çıkan enkazın oluşturduğu atıklar için çevre sağlığı uyarılarının ardından bölge için bir de ‘kanser riski’ uyarısı yapıldı.

SGK açıkladı! 2021'de 10 milyar lira harcandı

Hastaların ilaç ile kanser tedavisi giderlerini karşılayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tüm bu kalemler için 2021 yılında ortalama 10 milyar Türk lirası harcama yaptı. SGK, kanser sebebiyle önemli sağlık problemleriyle mücadele eden hastaların yardımına koşmaya devam ediyor.

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'ne ek bina yapılıyor!

Samsun'da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Gazi Devlet Hastanesi’nin bitişiğine ek bina inşası için karar alındı. Acil servisin pandemi kısmının genişletileceği bina, Covid-19 hastalarını tedavisi için kullanılacak.

Gaziantep'te kanser hastaları için tesis inşa ediliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep'te kanser hastalarına özel medikal sanayi tesisi inşa edildiğini açıkladı.

Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi için kritik tarih 1 Temmuz!

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında restore edilen Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi 1 Temmuz tarihinden itibaren özellikle tüberküloz gibi göğüs hastalıkları alanında tedavi gören hastaları ağırlayacak.

AÜ Hastanesi'nde koronavirüslü hastalara özel sağlık birimi yapılıyor!

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin acil servisin yanında koronavirüs hastaları için inşa edilen Acil Servis Covid-19 Şüpheli Hasta Bakım Birimi'nin önümüzdeki günlerde hizmete açılması planlanıyor.

Mimar Cem Cemil Öztürk vefat etti! 

Bir süredir kanser tedavisi gören mimar, kültür insanı, siyasetçi kimlikleriyle tanınan, Sözcü yazarlarından Saygı Öztürk'ün de yeğeni olan Cem Cemil Öztürk hayatını kaybetti...

Lefkoşa Genel Hastanesi'nin ek binaları inşa ediliyor!

Kıbrıs'ın güneyinde 'Lefkoşa Genel Hastanesi' karşısında koronavirüs hastaları için yeni ek binalar inşa ediliyor. 

Pendik Devlet Hastanesi'nin ek binası inşa edildi!

Pendik Devlet Hastanesi otopark alanına inşa edilen ek hizmet binasında sona gelindi. Binada 21 metrekare büyüklüğünde doktor odası ve hastalar için de 11 adet oda bulunuyor...

İran'ın en büyük AVM'si 3 bin yataklı hastaneye dönüştürüldü!

İran'da ülkenin en büyük AVM'si koronavirüsle mücadele kapsamına dahil edilerek, 3 bin yataklı hastaneye dönüştürüldü. Hastanede sadece koronavirüs hastaları tedavi edilecek...

Rusya’da koronavirüs hastaları için yapılan hastanenin inşaatı, havadan görüntülendi!

Rusya’nın başkenti Moskova’da koronavirüsü taşıyan hastalar için inşasına başlanan enfeksiyon hastalıkları hastanesinin inşaatı devam ediyor…

Çin’de çöken karantina otelinde 4 kişi hayatını kaybetti!

Çin'de çöken, koronavirüs hastalarının karantinada bulunduğu otelde 4 kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin de göçük altından çıkartıldığı, 5 kişinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Çin'de koronavirüslü hastaların bulunduğu otel çöktü!

Çin’in Çüencou kentinde yeni tip koronovirüs hastalarının karantinada bulunduğu otel çöktü. Enkazdan 28 kişi kurtarıldı...

kanser hastaları Haberi

kanser hastaları

Kanser hastalarının radyoizotop, kemoterapi, radyoterapi ve cerrahi işlemlerinden ek ücret almayan SGK, hastalığa yönelik malullük aylığından koruyucu sağlık hizmetine kadar pek çok konu ile ilgili destek veriyor.

Hastaların ilaç ve kanser tedavisi giderlerini karşılayan Sosyal Güvenlik Kurumu, tüm bu kalemler için 2021 yılında 10 milyar Türk lirası harcadı.

KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNE DESTEK

Kanser tedavisinde SUT'un eki listelerde bulunan işlemlerde ek ücreti kaldıran SGK, geri ödeme listesindeki 822 kanser ilacının bedelini de karşılama kararı almıştı.

SGK'nin kanser hastalarına sağladığı ücretsiz sağlık hizmetleri arasında ilaçla koruma, aşılama, iyi beslenme, erken tanı ve sağlık eğitimi gibi kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri de yer alıyor.

SGK, evde sağlık hizmeti alan kanser hastası vatandaşların tetkik, muayene, tedavi, tahlil, takip, tıbbi bakım gibi işlem bedellerini de karşılanıyor. Yol, refakatçi...