05 / 05 / 2024

Kapadokya alanı nazım ve uygulama imar planları

Kapadokya alanı nazım ve uygulama imar planları

Kapadokya Alan Başkanlığı sınırlarında fiziki, doğal, estetik, tarihi, kültürel değerleri korumak ve geliştirmek için usul ve esaslar belirlendi.

Kapadokya alanı nazım ve uygulama imar planları eş zamanlı hazırlanacak!

Kapadokya Alan Başkanlığı sınırlarında fiziki, doğal, estetik, tarihi, kültürel değerleri korumak ve geliştirmek için usul ve esaslar belirlendi.

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Nazım Hikmet’in Kadıköy’deki yaşadığı ev yıkılıyor!

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Nazım Hikmet’in İstanbul Kadıköy’de yer alan yaşadığı ev deprem riski sebebiyle yıkılacak.

Aksaray 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Aksaray Mahallesi, 941 ada yanı kadastral boşluk alan (941 ada eski 2 parsel) ve 940 ada, 19 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Pendik Dolayoba Mahallesi nazım ve uygulama imar planı askıda!

Pendik ilçesi, Dolayoba Mahallesi, 3823 parselin güneyinde kalan bir kısım tescil dışı alan ve 11 parsele ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Kapadokya Alan Başkanlığı kuruldu!

Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasıyla ilgili kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanuna göre, Kapadokya alanında bulunan Hazine ile kamu kurum ve kuruluşlarının özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, trampası, Başkanlığın görüşüyle yapılacak. 

Ümraniye Merkez Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıktı!

Ümraniye 1/5000 ölçekli Merkez Revizyon Nazım İmar Planı'nda Enerji Nakil Hattı etki alanındaki parsellere ve plan notu değişikliği askıya çıktı...

Kemerburgaz nazım imar planı askıya çıktı!

Eyüpsultan İlçesi'ne bağlı Mimarsinan Mahallesi, Kemerburgaz Mevkii 3329, 2865, 1057 parselleri kapsayan alan ile anılan parsellerin nazım imar planı askıya çıktı..

Başakşehir nazım ve uygulama imar planı askıda!

Başakşehir İlçesi, 1251 ada, 11 ve 12 parsel ile tescil harici alanın bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Aydınlı Küçük Sanayi Alanı Nazım İmar Planı askıya çıktı!

Tuzla'daki Aydınlı Küçük Sanayi Alanı Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı...

Samandağ'da 33 yeni mahalle için nazım imar planı yapılacak!

Başkan Nehir, hizmet projelerini, Türbe Peyzajı, Yeni Toplu Konut Hamlesi, BŞB ile ortaklaşa 5,5 dönümlük Rekreasyon Alanı, Çevre Yolu, 75.Yıl Parkı altı otopark, üstü yeşil alan, 33 yeni mahalleyi içine alan Nazım İmar Planı, Kapalı Semt Pazarı ve Çevlik-Arsuz Yolu şeklinde sıraladı.

Kartal 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tekrar değerlendirilecek!

Kartal 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda yer alan değerler dikkate alınarak, tekrar değerlendirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvurulmasına karar verildi ve aynı gün bu başvuru yapıldı.

Ankara Göksu kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Göksu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı nazım ve uygulama imar planları plan notu değişiklikleri askıya çıkarıldı...

Kapadokya alanı nazım ve uygulama imar planları Haberi

Kapadokya alanı nazım ve uygulama imar planları

Kültür ve Turizm Bakanlığının Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliği 31182 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan yönetmeliğe göre, Kapadokya alan planları, Üst Ölçekli Kapadokya Alan Planı, Kapadokya Alan Yönetim Planı, Kapadokya Alanı Nazım İmar Planları ve Kapadokya Alanı Uygulama İmar Planlarından oluşacak. Kapadokya alanında yapılacak uygulamalar meri planlar ile geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartlarına göre yürütülecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kapadokya alan planları, plan kademelenmesine uygun hazırlanacak ve her plan yürürlükteki üst kademe planların kararlarına da uygun olacak.

Yapılacak her ölçekteki Kapadokya alan planlarında peribacalarının, rezerv peribacası alanlarının ve yer altı şehirlerinin koruma-kullanma dengesi gözetilerek tadilatı, tamiratı ve esaslı onarımları ile iyileştirilmesine yönelik olarak kararlar üretilecek.

Planlarda, yer altı şehirlerinin tespit edilebilen kısımları, peribacaları...