04 / 05 / 2024

Kapadokya butik otelleri

Kapadokya butik otelleri

Kapadokya bölgesi, butik otel olarak turizme kazandırılması ile birlikte tarihi dokunun en gerçekçi korunduğu dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri haline geliyor.

Kapadokya'da küçük otellerin pazar payı artıyor!

Kapadokya'da özellikle son yıllarda sayıları hızla artan kayadan oyma mağara tipi ev, pansiyon ve butik oteller, otantik dokularıyla yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Kapadokya Kent Otel mimarisiyle dikkat çekiyor!

Kapadokya’nın ilk butik oteli, Türkiye’nin tek Relais & Chateaux ünvanlı oteli, Museum Hotel, kendinizi keyifle şımartacağınız ve unutulmaz anlar yaşayacağınız yaz tatillerine imza atıyor!

Museum Hotel en lüks butik otel seçildi!

Kapadokya'da bulunan Museum Hotel, "World Luxury Hotel Awards 2015" tarafından "Avrupa'nın En iyi Lüks Butik Oteli" seçildi. Otel, daha önce de pek çok ödül almıştı.

2006 yılında Limak'ın hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmak!

2006 yılında Limak Holding'in hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmakmış. Antalya, Kıbrıs ve Ankara'da butik otelleri bulunan Limak Holding, Emekli Sandığı'na ait Maçka Oteli'yle de ilgilenecekmiş.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Kapadokya'daki kaya oyma evler butik otellere dönüşüyor!

Kapadokya bölgesinde kaya oyma eski evler, usta ellerde yapılan restorasyonla butik otele dönüştürülüyor. Kaya oyma evlerindeki sadece bir odanın restorasyon maliyeti, taleplere göre 15 bin ile 150 bin lira arasında değişebiliyor.

Etstur'dan butik otellerde 9 taksitlik tatil imkanı!

Etstur; tatil köyleri ve resortlar dışında kalan butik oteller, şehir otelleri ve küçük aile otellerini, işadamları ile gezginlerin erişimine açtı. Bu otellerde konaklayanlar tatil otellerinde olduğu gibi ücreti 9 taksitle ödeyebilecek.

Etstur'dan 9 taksitle butik tatil!

Etstur; tatil köyleri ve resortlar dışında kalan butik oteller, şehir otelleri ve küçük aile otellerini, iş adamlarıyla gezginlerin erişimine açtı. Otellerde ücret 9 taksitle ödenebilecek

Çırağan ve Kapadokya otelleri seçkin oteller listesinde!

ABD'li bir sitenin "en az bir kez konaklanması gereken oteller" listesinde, Kapadokya'da kayaların içine oyulmuş Gamirasu Cave Hotel ve Çırağan Sarayı Kempinski Otel'i yer aldı.

Kapadokya'da butik oteller artacak!

Kapadokya bölgesi, butik otel olarak turizme kazandırılması ile birlikte tarihi dokunun en gerçekçi korunduğu dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri haline geliyor.

Bodrum 2015 turizm sezonuna hazır!

Beyaz evleri, butik otelleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında bulunan Bodrum'da, 2015 yılı turizm sezonu hazırlıkları sürüyor.

Kapadokya'da turistler butik otelleri tercih ediyor!

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih ediyor.

Kapadokya'daki mağara evler turistlerin gözdesi!

Kapadokya bölgesinde turistlerin ilk çağların doğallığını yaşatarak kültürel yöndeki ziyaretlerini yapmalarını sağlamak amacıyla birbiri ardına yapılan butik otel tarzındaki mağara evler, ilgi görüyor..

Kapadokya butik otelleri Haberi

Kapadokya butik otelleri

1990'lı yıllarda merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde Alman bir ailenin bölgeye yerleşmesi ve bunun ardından Fransız uyruklu turistlerin eski yapıları satın alması ile başlayan bölgedeki butik otel geleneği hızla yaygınlaşıyor. Bölgenin önemli turistik merkezlerinden biri olan Uçhisahn Belediye Başkanı Osman Süslü, belde de 1995'li yıllarda başlayan eski yapıların butik otel başta olmak üzere restaurant gibi turistik mekanlar haline dönüşmesi ile birlikte, yıkılmakta olan tarihi dokunun taze bir kana kavuştuğunu belirtti. Bölgede 400 e yakın küçük ve büyük eski yapının 2000'li yılların başında Türk turizmcilerinin de bu alanda kendilerini göstermesi ile daha sağlıklı bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılabilir hale getirildiğini vurgulayan Süslü, böylelikle hem tarihi dokuların yıkılıp tarihe karışmaktan kurtarıldığını, hem de turizm sektöründe etkin kullanımı ile birlikte bölgenin en...