29 / 04 / 2024

Kapadokya mimari özellikleri konferansı

Kapadokya mimari özellikleri konferansı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nün öncülüğünde “Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri” konulu konferans düzenlendi.

Korona sonrası balkonlu ve güneş alan konutlar revaçta olacak!

Covid-19 inşaat sektörünün yol haritasını değiştirdi. Yeni yaşam şekilleri ve kentsel dönüşümle değişen konutların mimari özellikleri sektörde değişikliklere neden oldu.

Tarihi Sungurbey Camisi'nde restorasyon çalışmalarının yüzde 60'ı tamam!

1335 yılında yılında Niğde Valisi Sungur Ağa tarafından inşa ettirilen ve farklı mimari özellikleri ile ön plana çıkan Sungurbey Camisi'nde geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmalarının yüzde 60'ı tamam...

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi Ekim'de açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, inşaatı süren Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'ndeki mimari özellikleri ile envanter çalışmaları hakkında konuştu.

Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler!

Türkiye'nin çeşitli illerindeki camiler mimari özellikleri bakımından dikkat çekiyor. İşte Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler...

İzmir Güzelkent Konutları'nda teslimler 2017'de!

Sönmezoğlu A.Ş.'nin Seferihisar Sığacık yolu üzerinde yapımına başladığı Güzelkent Konutları, Sakin Şehir felsefesine uygun mimari özellikleri ve yüksek yaşam kalitesi ile büyük ilgi görüyor. Projede teslimlerin 2017'de yapılması planlanıyor.

Coordinat Bornova'da aidatsız daireler satışta!

İzmirli DRC Grup’un Bornova Ağaçlıyol’da yapımına başladığı Coordinat Bornova, hem mimari özellikleri, hem de Türkiye’nin ilk ve tek aidatsız konut projesi olarak dikkatleri çekiyor.

Yeni Nesil Eyüp ve Mod İstanbul projeleri için ön talep toplanıyor!

Ortadoğu Grup’un İstanbul’un merkezinde inşa ettiği Kağıthane ve Eyüp projeleri ön talep döneminde. Yeni Nesil Eyüp ve Mod İstanbul isimleri ile ön talebe çıkan projeler, inşaat kalitesi ve mimari özellikleri ile dikkat çekiyorlar.

Giresun Hacı Abdullah Halife Cami onarılacak!

Mimari Özellikleri ve 500 yıllık tarihi geçmişiyle ilimizin önemli kültür varlıklarından olan Hacı Abdullah Halife caminin onarımı için gerekli hazırlıklara başlandı.

Giresun Evleri restorasyonla yenileniyor!

Mimari özellikleri ile öne çıkan ve ihtişamı ile türkülere dahi konu olan tarihi Giresun Evleri'nde yapılacak restorasyon çalışmalarıyla, Anadolu kültürü yeniden canlandırılacak.

Aydos Country'de 1+1 fiyatları 288 bin 650 TL!

Şehrin gürültü ve stresinden uzak doğa ile iç içe konumu, mimari özellikleri ve peyzajıyla büyük beğeni toplayan Aydos Country’de iki ara ödeme yapılıyor.

Aydos Country: Anadolu Yakası'nın en doğal projesi!

Şehrin gürültü ve stresinden uzak doğa ile iç içe konumu, mimari özellikleri ve peyzajıyla büyük beğeni toplayan Aydos Country’de 10.000 TL peşinat ve 2 bin TL’den başlayan aylık ödemelerle konut sahibi olmak mümkün.

Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri konferansı düzenlendi!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nün öncülüğünde “Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri” konulu konferans düzenlendi.

İşte Ödemiş'teki tarihi türk evlerinin mimari özellikleri!

Aydınoğulları Beyliği'ne başkentlik yaptığı dönemden bu yana mimari yapısını koruyan İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Birgi Mahallesi, yaklaşık 700 yıldır tarihi görüntüsünü bozmuyor.

Kapadokya mimari özellikleri konferansı Haberi

Kapadokya mimari özellikleri konferansı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nün öncülüğünde  “Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri” konulu konferans düzenlendi.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Viyana Teknik Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği, “Yerel Türk Mimarisi” konferanslar dizisi başladı.


Viyana Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansın ilk konuğu, Türkiye Turist Rehberleri Federasyonu Dönem Başkan Yardımcısı Mehmet Ulusoy oldu. Ulusoy, öğrenciler, mimarlar ve vatandaşların katıldığı programda,,  “Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri” konulu konferans verdi.


Kapadokya’nın 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerden oluştuğunu anlatan Ulusoy, bölgedeki yumuşak tabakaların, milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgarlar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıktığını ifade etti.


Kapadokya bölgesinde doğa ve tarihin bütünleştiğini vurgulayan Ulusoy, “Coğrafi olaylar peribacalarını oluştururken, tarihi süreçte insanlar da bu peribacalarının içlerine evler, kiliseler ve manastırlar...