15 / 05 / 2024

Kapadokya turizmi tuz gölü

Kapadokya turizmi tuz gölü

Bozkırda gündüz buz mavisi, akşam üzeri ise kırmızı ve beyazın ufuk çizgisinde birleştiği eşsiz gün batımı manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Tuz Gölü, yaz mevsiminde sularının çekilmesiyle bembeyaz tuz örtüsü ile kaplandı.

Dorak Holding Kapadokya’da turizmi canlandıracak!

Dorak Holding, Kapadokya’da turizmi canlandırmak için harekete geçti. Ramada Cappadocia’da gecelik konaklama fiyatı 15 Nisan-15 Mayıs arasında 29 lira olacak.

Erciyes ve Kapadokya turizmde güçlerini birleştiriyor!

Yılda 3 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesi ile önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Dağı'nın turizm potansiyelinin birleştirilmesi için "kültür kayağı" konsepti değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kapadokya'da kültür, Erciyes'te kayak turizmi ile gelişiyor!

Peri bacaları ve de balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde pazarlanmaya başlandı.

Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür turizmi!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde de pazarlanmaya başlandı.

Kapadokya'da karavan turizmi!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi karavanlı turistleri ağırlıyor. Yılda ortalama 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'ya karavanlı turistleri gelmeye devam ediyor

Kapadokya'da balon turizmi patladı!

Dünyanın en önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Sıcak hava balonu firmaları, bayram tatilinde artan talebi karşılamak için ek turlar düzenliyor.

Osman Gürgün: Hedefimiz turizmi 12 aya çıkarmak!

Muğla’nın Türkiye’nin son dönemlerde yıldızı parlayan illerin başında geldiğini anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Yaptığımız yatırımlarla çağdaş bir kent yarattık. Şimdi hedefimiz turizmi 12 aya çıkarmak” dedi.

Berkant Kuçin turistler için sanal Kapadokya turu hazırlıyor!

Berkant Kuçin stüdyoya dönüştürdüğü traktör römorkunda turistlerin görüntülerini çekip bilgisayarda Kapadokya görüntüleri ile birleştiriyor. Hazırlanan görüntüler, uçan bir halı üzerinde Kapadokya bölgesinin gezildiği izlenimini veriyor...

Türkiye sağlık turizmi dünyaya tanıtılacak!

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı da olan Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için Romanya, Azerbaycan, Umman, Katar, Dubai'de etkinlikler düzenlediklerini belirtti...

Anadolu'nun en önemli turizm merkezi Kapadokya!

Anadolu'nun dikkat çeken en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, doğası ve tarihi zenginlikleri ile Türk turizmindeki önemini her sene arttırıyor. Kapadokya, 4 mevsim farklı güzelliğe bürünüyor.

Kapadokya 4 ayda 656 bin turist ağırladı!

Türkiye'nin Peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk dört aylık döneminde 656 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planı 2014- 2018 Çalışması!

2000 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen Tuz Gölü için, hazırlanan yeni yönetim planı 11 Şubat'ta Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmıştı. İşte yönetim planının detayları...

Kapadokya'yı 4 ayda 656 bin turist ziyaret etti!

Türkiye’nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk dört aylık döneminde 656 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi

Kapadokya turizmi tuz gölü Haberi

Kapadokya turizmi tuz gölü


Tuz Gölü'nde turistlerin giriş yaptığı kuzey bölgesi tamamen kururken, tuz üzerinde yürüyüş yaparak ve çamura ayaklarını sokarak şifa arayan turistlerin sayısı her geçen gün artıyor.


Bozkırda gündüz buz mavisi, akşam üzeri ise kırmızı ve beyazın ufuk çizgisinde birleştiği eşsiz gün batımı manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Tuz Gölü, yaz mevsiminde sularının çekilmesiyle bembeyaz tuz örtüsü ile kaplandı.


İstanbul-Ankara hattından Kapadokya bölgesine giden turistler, Tuz Gölü'nün kuzey ucundaki bu bölgede mola veriyor. Buradaki tesis sahiplerinden Özgür Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'nün bir kuş cenneti olduğunu, tuz üretimiyle Türkiye'nin tuz ihtiyacını karşılarken, tuzunun ise şifa dağıttığını söyledi.


Tuz Gölü'nün kuzey kıyılarında yaz mevsimi itibariyle suların çekildiğini ve gölün tamamen tuzla kaplandığını belirten Yılmaz, "Tuz Gölü'nde her yıl kış ve...