01 / 07 / 2024

kapadokya turizminde at çiftlikleri

kapadokya turizminde at çiftlikleri

Peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimlerini barındıran, her yıl 3 milyona ulaşan yerli ve yabancı turistin ziyaret yeri konumundaki bölgede, tarihteki misyonuna uygun olarak at yetiştirilmesinde artış sağlandı.

Kapadokya Kent Otel mimarisiyle dikkat çekiyor!

Kapadokya’nın ilk butik oteli, Türkiye’nin tek Relais & Chateaux ünvanlı oteli, Museum Hotel, kendinizi keyifle şımartacağınız ve unutulmaz anlar yaşayacağınız yaz tatillerine imza atıyor!

Otellerin yüzde 60'ının doluluk oranı düştü!

Küçük Oteller Derneği, İstanbul, Kapadokya, Alaçatı, Bodrum, Antalya, Datça, Marmaris, Burdur, Güneydoğu Anadolu, Burdur, Kaş gibi Türkiye'nin pek çok bölgesindeki 75 otelle gerçekleştirdiği anket sonuçlarını açıkladı.

Kapadokya'da Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi açıldı!

Kapadokya İl Özel İdareleri Birliği ve Belediyeler Birliği'ne ait Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi hizmete girdi.Toplam 270 bin nüfusun katı atıklarının depolandığı tesiste 24 saat hizmet veriliyor.

Türkiye inanç turizminde son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran Türkiye, inanç turizminde 2010 yılına kadar devam ettirdiği hızlı gelişimi sürdüremedi. Türkiye inanç turizminde Irak ve Suriye'deki çatışmalar gibi nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

İzmir turizminde kötü gidiş!

AA muhabirinin İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Türk turizminde önde gelen kentlerden olan İzmir, son zamanlarda turizm istatistiklerindeki kötü gidişatıyla dikkati çekiyor.

Kapadokya vadilerini at sırtında geziyorlar!

Kapadokya bölgesinde, motorlu araçlarla girişin yasak olduğu vadilerde düzenlenen atlı turlara ilgi artıyor. Kapadokya vadilerini at sırtında geziyorlar. Bölgede en çok Güllüdere, Zemi, Kızılçukur, Güvercinlik ve Aşk vadileri geziliyor.

Termavilla'nın temeli Ağustos ayı sonunda atılacak!

Türkiye'nin gelişmekte olan sağlık turizmine büyük kattı sağlayacak olan ve Ilgın ilçesini sağlık turizminde bir üst liğe taşıyacak olan Termavilla Otelinin temeli Ağustos ayı sonunda atılacak.

Kapadokya'da turizmle birlikte at çiftlikleri artıyor!

Peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimlerini barındıran, her yıl 3 milyona ulaşan yerli ve yabancı turistin ziyaret yeri konumundaki bölgede, tarihteki misyonuna uygun olarak at yetiştirilmesinde artış sağlandı.

Avanos'ta Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi kuruldu!

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir seramik firmasının sahibi, atölyesinin altında 5 yıllık çalışmanın ardından kendi imkanlarıyla oluşturduğu bin 500 metrekarelik kaya oyma mekanda "Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi" kuruldu.

''Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda'' ilerliyor!

DOKA tarafından desteklenen ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan “Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda” başlıklı projenin sözleşmesi imzalanarak, projenin hayata geçirilmesine dair ilk adım atıldı...

Yaşar Bahçeci: Kırşehir termal ve kültür turizminde başı çekecek!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Termal ve Kültür turizminde atılacak adımları tüm kurumlarımızın katılımı ile belirlemek çok önemli, Kırşehir son yıllarda ortak hedeflerini belirleyebilen bir şehir haline geldi." dedi...

Kapadokya'ya Doğal Arıtma Tesisi inşa edildi!

Kapadokya bölgesinin en çok ziyaret edilen yer altı şehrine sahip olan Kaymaklı beldesinde yaşama geçirilen Doğal Arıtma Tesisi ile atık suların gelişigüzel araziye bırakılması engellendi...

Kapadokya'nın turizminde balayı mevsimi yaşanıyor!

Balayı için en çok denizi tercih eden çiçeği burnunda evlilerin, Kapadokya, Likya gibi kültür turlarının yanı sıra farklı deneyimler yaşatan butik turlara gösterdiği ilgi de dikkati çekiyor -

kapadokya turizminde at çiftlikleri Haberi

kapadokya turizminde at çiftlikleri


Pers dilinde "Katpatuka (Güzel Atlar Ülkesi)" olarak bilinen Kapadokya bölgesinde at üretme çiftlikleri, anlamına uygun olarak önemli bir dinamik haline geldi. Peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimlerini barındıran, her yıl 3 milyona ulaşan yerli ve yabancı turistin ziyaret yeri konumundaki bölgede, tarihteki misyonuna uygun olarak son yıllarda at yetiştirilmesi çabalannda önemli bir artış sağlandı. Kapadokya'nm önemli turizm merkezlerinden Gülşehir ve Ürgüp ilçelerinde ortaya çıkartılan fosil kalıntılardan, bölgedeki at neslinin 15 müyon yıl öncesine kadar dayandığı anlaşılıyor. Nevşehir'deki at çiftlikleri, Avanos ilçesinde 1980'li yıllann sonunda başladı. 


Son zamanlarda ise merkeze bağlı Göreme beldesi ve Ürgüp'ün çeşitli belde ve köylerinde hızlı bir gelişme gösterdi. Bölgenin ulaşım ve taşımacılığına bir dönem önemli katkı yapan atlar, şu anda çiftliklerde ziyaretçilerin gezdirilmesi için...