01 / 05 / 2024

Yaşar Bahçeci: Kırşehir termal ve kültür turizminde başı çekecek!

Yaşar Bahçeci: Kırşehir termal ve kültür turizminde başı çekecek!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Termal ve Kültür turizminde atılacak adımları tüm kurumlarımızın katılımı ile belirlemek çok önemli, Kırşehir son yıllarda ortak hedeflerini belirleyebilen bir şehir haline geldi." dedi...




Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir’in Kültür ve Termal konusunda başı çekeceğini söyledi.


Bahçeci, “Termal ve Kültür turizminde atılacak adımları tüm kurumlarımızın katılımı ile belirlemek çok önemli, Kırşehir son yıllarda ortak hedeflerini belirleyebilen bir şehir haline geldi.


Bu hedeflerin başında Kültür turizminde öz sahibi olmak, termal turizm ve eğitimde, sanayide, tarım ve hayvancılıkta söz sahibi olmak gelir. Bu hedeflerin yapılabilmesi ve bu hedeflere ulaşmak için çok çalışmak gerekiyor" dedi.


Bahçeci, "Yapılacak olan projeleri belirlenen hedeflere göre hazırlamak gerekiyor. Ahi Evran Külliyesini yapmakta ki en önemli amaçlarımızdan biri Kırşehir’in bir Kültür Turizm Şehri olması adına çok önemli bir adım olarak görüyoruz" ifadesinde bulundu.


"Ahilik tüm dünyaya sadece Türkiye değil, anlatılması gereken bir değer, bunu yapabilmenin doğru yolu ise doğru çalışmalar yapabilmek insanların ziyaretine imkan sunabilmek, zanaatkarlar çarşısı, butik otelleri, her şeyi ile yapıya uygun hareket edebilmek önemli. 12 milyonluk bir yatırım söz konusu 2014 yılı törenleri için hedef koyduğumuz yatırımlarımız var" diyen Bahçeci, "Cacabey de çok önemli Kültür Turizmi için Cacabey de önemli katkılar sunabilir biz bu alanda da çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kırşehir’e Cacabeyin şuanda ekonomik anlamda hiçbir katkısı yok. Bizler bunun için cacabey meydanında meydan düzenlemesi çalışmalarına başladık. Ecdadın bize bıraktığı en büyük eser Cacabey, Türkiye’nin en kıymetli eserlerinden bir tanesi Cacabey, projemizle birlikte Cacabeyin ön plana çıkmasını sağlıyoruz. Meydanın önü çok çirkin bir görüntüye sahipti, alanda çalışmalarımızın çoğunu tamamladık.


Meydan çalışmamızın iki amacı var. Birinci amacımız Cacabeyi ön plana çıkartmak, ikincisi ise kent meydanı oluşturmak. Kültür,sanat,birliktelik amaçları ile çalışmalar yapıyoruz. Yani bu alan Kırşehir’in kalbi olacak.


Türkiye’nin ilk açık alan ‘Astronomi Müzesi’ inşallah Cacabeyin yanında yapılacak. İstanbul Üniversitesinden astrologlarla görüşmeler yaptık. Türkçe, İngilizce ve Japonca anlatımlarla Cacabey daha büyük bir önem kazanacak. Ecdadımız öyle bir ecdat ki o dönemlerde uzay araştırması yapmak için alanlar oluşturmuş bizler ise bakın nelerle uğraşıyoruz. Gençlerimize ecdadımızın o dönem ki öz güvenini inşallah kazandıracağız” şeklinde konuştu.


Bahçeci, 2013 ve 2014 yılı projelerini sunumla anlatırken Kırşehir'in Türkiye'de önemli bir merkez olduğunu ifade etti.


Doğu Rehberi


Geri Dön