27 / 04 / 2024

Yaşar Bahçeci: Kırşehir'de yatırımcılar otel yapımı için arayışta!

Yaşar Bahçeci: Kırşehir'de yatırımcılar otel yapımı için arayışta!

400 yataklı, 5 yıldızlı yeni bir otelin hizmet vermeye başladığını ifade eden Yaşar Bahçeci, kent merkezi ve ilçelerindeki jeotermal su kapasitesiyle Kırşehir'in yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladığını söyledi...




Zengin jeotermal kaynaklara sahip Kırşehir, kent merkezindeki termal kaynaklı "şehir otelleri" ile cazibe merkezi haline geliyor. Jeotermal su, kentte sağlık turizminin yanı sıra konutların ısıtılmasında, seracılıkta ve meyve sebze kurutma tesisinde kullanılıyor. Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kent merkezi ve ilçelerindeki jeotermal su kapasitesiyle Kırşehir'in yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladığını söyledi. Terme bölgesinde 600 yatak kapasiteli otellere ve 40 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine ek olarak 400 yataklı, 5 yıldızlı yeni bir otelin hizmet vermeye başladığını ifade eden Bahçeci, başka yatırımcıların da otel yapımı için yer arayışında olduklarını dile getirdi. 


Kırşehir'in en önemli avantajının, termal su ve otellerin kent merkezinde yer alması olduğunu vurgulayan Bahçeci, şunlan kaydetti: "Şehir merkezinde, Terme bölgesinde iki tane 3 yıldızlı, bir tane 5 yıldızlı olmak üzere 3 termal otelimiz ve jeotermal suyun kullanıldığı fizik tedavi merkezimiz var. Kırşehir'in termal bir kent olması diğer illerden farklılık gösteriyor." Zengin jeotermal kaynaklara sahip Kırşehir'deki termal kaynaklı "şehir otelleri" ile cazibe merkezi haline geliyor. Jeotermal su, kentte sağlık turizminin yanı sıra konutların ısıtılmasında, seracılıkta da kullanılıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine ek olarak 5 yıldızlı, 400 yatak kapasiteli termal otel, hizmete girdi. 


Son açılan 5 yıldızlı otel ile Kırşehir'deki yatak kapasitesinin 1000'i bulduğunu belirten Bahçeci, Cacabey Gökbilim Medresesi, Kalehöyük kazı alanı, yer altı şehirleri ve Ahilik kültürünü yaşatan çarşıların kentin termal turizm potansiyeline katkı sağlayan kültürel değerler olduğunu söyledi. Bahçeci, kente 2014 yılında termal aquapark tesisi kazandırmak için çalışma başlattıklarına işaret ederek, "İlimize bir termal tesis de biz kazandıracağız. Türkiye'ye örnek olacak termal bir tesis yapmak adına alanında en profesyonel kişilerle çalışmak istedik. Macaristan Kaplıcalar Birliği Başkanı Miklos Vanscura ve beraberindeki bir heyet, yaklaşık 2 hafta önce ilimize gelerek bir dizi incelemelerde bulundu. Kendileri daha önce Avrupa birçok yerde termal tesisler yapmış ve danışmanlık vermiş kişiler. Termal aquapark projemizde kendileriyle çalışarak profesyonel bir işe imza atacağız" dedi. 



Yeni Şafak 


Geri Dön