02 / 05 / 2024

kapadokya yasal koruma

kapadokya yasal koruma

AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasıyla ilgili kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu...

Kapadokya'da sit alanları imara mı açılıyor?

Kapadokya Alan Planları Yönetmeliği yayınlandı. Kapadokya bölgesinde SİT alanı olup olmadığı dikkate alınmaksızın ve koruma statülerinin bütünlüğü aranmaksızın, nazım imar ve uygulama imar planları yapılabilecek.

Kapadokya için başkanlığa yıkım yetkisi verildi!

Kültür Bakanı Nuri Ersoy, “Kapadokya Alan Başkanlığı’yla birlikte sanki bölgenin koruma statüsü azaltılmış gibi bir söylem var. Oysa Alan Başkanlığı’na yıkım yetkisi verildi” diye konuştu.

Kapadokya’ya otoyol dopingi!

Kapadokya'yı koruma altına alan hükümet, Ankara-Niğde otoyolunda yapılan çalışmaları da hızlandırdı. Bölgede turizmin gelişimine katkı sunuldu.

Kapadokya'ya yasal koruma kalkanı!

AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasıyla ilgili kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu...

Kapadokya'daki kaçak yapı yıkımları ne durumda?

Dünya mirası Kapadokya’da bir haftada sadece bir ahır yıkıldı. Kimi belediyelerce yıkım kararları alındı ancak yasal sürenin beklendiği belirtildi. Bazı belediyeler de kaçak yapı sahiplerine para cezaları kesti...

İmpo İmar, Avanos için koruma planları hazırlayacak!

Türkiye’nin köklü imar planlama ekibi İmpo İmar, turizmin önemli kalelerinden Kapadokya’ya ev sahipliği yapan Avanos’ta koruma planları hazırlamak üzere kollarını sıvadı.

Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu!

Dünya Mirası Listesi’nde yer alan koruma altındaki Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu. Bilinçsizce otele çevrilen mağaralar restore edilerek sanat merkezine dönüştürüldü

Kapadokya Avla Dağı ve çevresine sit irdeleme!

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kapadokya Bölgesi Avla Dağı ve çevresi ile ilgili sit irdeleme çalışmalarının ivedilikle tamamlanarak sonuçların Kurul'a sunulmasına karar verdi. Kurul kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Validebağ Korusu'na yasal soruşturma başlatılması isteniyor!

Validebağ Korusu'na yapılması planlanan otopark inşaatının ardından Adile Sultan Kasrı’na da izinsiz mermer döşendiği ortaya çıktı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu yasal soruşturma başlatılmasını istedi.

Side Antik Kenti Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı askıya çıktı!

Side Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Side Antik Kenti Koruma Amaçlı Revizyon imar Planında yasal prosedürler tamamlandı. Abdulkadir Uçar, yaptığı yazılı açıklamada, çok uzun ve emek dolu bir yolun başarı ile sonuçlandığını belirtti.

Uçhisar Koruma Amaçlı İmar Planı yakında tamamlanıyor!

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde bir süre önce çalışmalarına başlanılan Koruma Amaçlı İmar Planı kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Uçhisar koruma amaçlı imar planı tamamlanıyor!

Uçhisar koruma amaçlı imar planı tamamlanıyor. Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde bir süre önce çalışmalarına başlanılan Koruma Amaçlı İmar Planı kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Kapadokya Çavuşin Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmaları başladı!

Avanos ilçesine bağlı Çavuşin Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarına başlandığı bildirildi. Avanos Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kapadokya bölgesininurizm merkezlerinden biri Çavuşin Köyü'nün korunmasının önemli olduğu söylendi.

kapadokya yasal koruma Haberi

kapadokya yasal koruma

AK Parti'li milletvekillerinin, Kapadokya'nın tarihi, kültürel ve doğal dokusunun birlikte korunması, farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin kurulacak Kapadokya Alan Başkanlığında toplanmasını öngören kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.  

Sunulan teklife göre, Kapadokya'da geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları ile meri planlara ve komisyon kararlarına aykırı uygulama yapılamayacak. 

Kapadokya Alan Başkanlığı bu alanda her türlü aykırı uygulamanın giderilmesini sağlamaya, gerektiğinde aykırı uygulamaya konu yapı ve tesisleri yıkma veya yıktırmaya yetkili olacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kapadokya alanında bulunan Hazine ile kamu kurum ve kuruluşlarının özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, trampası, arsa veya kat karşılığı inşaat yaptırılması, kiraya verilmesi, ön izin verilmesi ve üzerlerinde irtifak hakkı kurulması, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi, ön izin ve kullanma izni gibi işlemler...