22 / 05 / 2024

Kapadokya yemekleri 2014

Kapadokya yemekleri 2014

Yer altı şehirleri ve peri bacaları ile ünlü Nevşehir'de yer alan Kapadokya bölgesinin, 12 yıldır ev hanımlarının tarifleriyle kayıt altına alınan geleneksel yemekleri, turizme kazandırılıyor...

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

2014 yılı Nevşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan Nevşehir İli geneli jandarma ve polis bölgesi KBS (Kimlik Bildirim Sistemi) verilerine göre 2014 yılında Kapadokya'da konaklayan yabancı turist sayısında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 8,8 lik

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

Küçük Oteller Derneği Kapadokya çalışma grubunun yapmış olduğu çalışmaya göre, Kapadokya 2014 yılında Türkiye'ye gelen toplam yabancı turistin sadece yüzde 3'ünü ağırladı...

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

Küçük Oteller Derneği /Kapadokya çalışma grubunun yapmış olduğu çalışmaya göre, Kapadokya 2014 yılında Türkiye'ye gelen toplam yabancı turistin sadece yüzde 3'ünü ağırlayabildi.

Kapadokya'da turizmciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu. Kapadokya'yı 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti..

Kapadokya küçük otellerinden, online rezervasyon sitelerine servet!

Küçük Oteller Derneği/Kapadokya'nın yapmış olduğu çalışmaya göre, 2014 yılında sadece Kapadokya Küçük Otelleri sektörün en büyük online rezervasyon sitelerinden birine 5,5 milyon TL komisyon verdi.

Kapadokya Havalimanı ihalesi ertelendi!

(DHMİ) Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, daha önce 7 Kasım 2014'te gerçekleştirileceği bildirilen Nevşehir/Kapadokya Havalimanının kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesine ilişkin teklif alma tarihi 23 Ocak 2015'e ötelenmişti.

Kapadokya turist ziyaretçi sayısı 3 milyona yaklaştı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni 2014 yılı içerisinde 2 milyon 852 bin 552 tatilci ve turist ziyaret etti.

Kapadokya Havalimanı ihalesi ertelendi!

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devrine ilişkin ihale, 23 Ocak 2015'e ertelendi. İhale daha önce 7 Kasım 2014'ten 21 Kasım 2014 tarihine ertelenmişti.

Forum Kayseri ve Forum Kapadokya ödül kazandı!

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi ve Forum Kapadokya Alışveriş Merkezi, Avrupa genelinde en dikkati çeken projelerin yarıştığı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2014 (European Property Awards) organizasyonunda ödüle layık görüldü.

Multi Turkey’e Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2014’te 2 ödül!

Multi Turkey Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2014’te 2 ödül aldı. Forum Kayseri ve Forum Kapadokya, Avrupa genelinde en dikkat çeken projelerin yarıştığı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2014 organizasyonundan ödülle döndü.

Kapadokya Havalimanı ihalesi ertelendi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Nevşehir - Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesine ilişkin teklif alma tarihini 21 Kasım 2014'e kadar uzattı.

Kapadokya Havalimanı'nın kiraya verilme ihalesi ertelendi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Nevşehir - Kapadokya Havalimanı kiraya vermek için 21 Kasım'da ihaleye yapacak. Nevşehir - Kapadokya Havalimanı'nın kiralama ihalesi, 7 Kasım 2014'te yapılacaktı...

Kapadokya'nın ziyaretçileri arttı!

Kültür Mirası olarak belirlenen Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik gezi alanlarını, 2014 yılının ilk dokuz ayında 2 milyon 202 bin 349 yerli ve yabancı turist ziyaret etti

Kapadokya yemekleri 2014 Haberi

Kapadokya yemekleri 2014

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Kapadokya bölgesinin yer altı ve yer üstündeki tarihi zenginliklerinin yanı sıra yüzlerce yıllık mutfağı ile de çok önemli bir turizm potansiyelini barındırdığını söyledi. 


Kapadokya  yemek kültürünün korunması ve kayıt altına alınması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Cingil, 12 yıldır düzenledikleri "Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali”nin bu anlamda önemli bir işlevi olduğunu kaydetti. 


Cingil, Festival'de ev hanımlarının yaptıkları yöreye özgü yemeklerle yarıştıklarını, 12 yıl boyunca yarışmalarla kayıt altına aldıkları bu yemeklerin son olarak kitabını hazırladıklarını ifade etti.


Kapadokya insanının geçmişte elinde bulunan malzemelerden israfı önlemek için en küçük ayrıntıyı düşünerek, farklı damak tatları oluşturduğunu vurgulayan Cingil, "Bu tatlar unutulmasın diye Göreme'deki yemek yarışmasını Yemek Festivali'ne dönüştürdük. Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Aşçılık...