17 / 05 / 2024

Kapadokya yeraltı şehirleri turizm

Kapadokya yeraltı şehirleri turizm

Kapadokya bölgesinde MS 4 yüzyılda yapıldığı tahmin edilen yer altı kentlerine yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Tüf kayanın yapısal özelliğinden kaynaklanan bu durum, turistlerin yer altı kentine olan ilgilerini daha da artırıyor.

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da kuruluyor!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da inşa ediliyor. Toplam 57 metrekare alan üzerinde kurulan Kapadokya Müzesi'nin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri konferansı düzenlendi!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nün öncülüğünde “Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri” konulu konferans düzenlendi.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 927 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 927 bin 654 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya'da turist sayısı azaldı!

Peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, bu yılın ilk üç ayında 364 bin 563 turist ziyaret etti.

Kapadokya Göreme Açık Hava Müzesi'ne ziyaret arttı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu,yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı ilk üç ayda 364 bin 563 oldu.

Kapadokya'da turizm balon turları ile büyüyor!

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağı ve Zelve ören yerleri, Uçhisar, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri, Ürgüp ve Avanos en fazla ziyaret edilen merkezler içinde yer alıyor.

Kapadokya turist ziyaretçi sayısı 3 milyona yaklaştı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni 2014 yılı içerisinde 2 milyon 852 bin 552 tatilci ve turist ziyaret etti.

Kapadokya'da turist sayısı 3 milyona yaklaştı!

PERİBACALARI, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Kapadokya'ya 11 ayda turist yağdı!

Peribacaları eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Ramazan Bayramı Kapadokya'da balon firmalarını uçurdu!

Dünyanın önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Hatta bölgedeki balon firmalarında önümüzdeki 10 günlük rezervasyonlar dolmuş durumda.

Kapadokya'da balon turizmi patladı!

Dünyanın en önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Sıcak hava balonu firmaları, bayram tatilinde artan talebi karşılamak için ek turlar düzenliyor.

Kapadokya’da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor!

Dünyanın en önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya’da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Yaklaşık 1 saat süren balon turları için kişi başı ortalama 100 - 150 euro ödeniyor...

Kapadokya yeraltı şehirleri turizm Haberi

Kapadokya yeraltı şehirleri turizm



Kapadokya bölgesinde MS 4 yüzyılda yapıldığı tahmin edilen yer altı kentlerine yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Tüf kayaların oyulması ile yapılan ve bölgede sayılarının 200'e ulaşan yer altı kentleri, aynı zamanda sıcak yaz aylarında turistlere doğal serinlik sunuyor.


İç bölümlerinde kilisenin yanı sıra günlük ev yaşamının kesitini ortaya koyan havalandırma bacaları, şaraphane, misyoner okulu gibi sosyal donatıları da barındıran Derinkuyu yer altı kentini ziyaret eden turistler yerin 40 metre aşağısında yaz aylarında serinliği yaşarken, kış aylarında da hissedilir oranda sıcağı hissedebiliyor. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaştığı günlerde bile yer altı kentleri içerisindeki sıcaklık 15 dereceyi geçmiyor. Tüf kayanın yapısal özelliğinden kaynaklanan bu durum, turistlerin yer altı kentine olan ilgilerini daha da artırıyor. Yerden...