03 / 05 / 2024

Kapadokya'daki yer altı kentlerine turistler büyük ilgi gösteriyor!

Kapadokya'daki yer altı kentlerine turistler büyük ilgi gösteriyor!

Kapadokya bölgesinde MS 4 yüzyılda yapıldığı tahmin edilen yer altı kentlerine yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Tüf kayanın yapısal özelliğinden kaynaklanan bu durum, turistlerin yer altı kentine olan ilgilerini daha da artırıyor.





Kapadokya bölgesinde MS 4 yüzyılda yapıldığı tahmin edilen yer altı kentlerine yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Tüf kayaların oyulması ile yapılan ve bölgede sayılarının 200'e ulaşan yer altı kentleri, aynı zamanda sıcak yaz aylarında turistlere doğal serinlik sunuyor.


İç bölümlerinde kilisenin yanı sıra günlük ev yaşamının kesitini ortaya koyan havalandırma bacaları, şaraphane, misyoner okulu gibi sosyal donatıları da barındıran Derinkuyu yer altı kentini ziyaret eden turistler yerin 40 metre aşağısında yaz aylarında serinliği yaşarken, kış aylarında da hissedilir oranda sıcağı hissedebiliyor. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaştığı günlerde bile yer altı kentleri içerisindeki sıcaklık 15 dereceyi geçmiyor. Tüf kayanın yapısal özelliğinden kaynaklanan bu durum, turistlerin yer altı kentine olan ilgilerini daha da artırıyor. Yerden 7 kat derinliğe kadar inen Derinkuyu yer altı kentini ziyaret eden turistler, burada bol bol da hatıra fotoğrafı çekiyor.


Her yıl ABD başta olmak üzere Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Japonya ile birlikte diğer Uzak Doğu ülkelerinden yaklaşık 500 bin turistin ziyaret ettiği Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yer altı kentleri içerisindeki insan yaşamlarından günümüze kadar oldukça sağlıklı bir şekilde ulaşabilen değerler de turistlerin büyük ilgisini çekiyor.


Yeni Mesaj


Geri Dön