04 / 05 / 2024

kapadokya ziyaretçisi

kapadokya ziyaretçisi

Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 916 bin 696 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya’yı koruyacak komisyon belirlendi!

Kapadokya’yı koruyup yatırımcıları için bürokratik süreçleri kısaltacak komisyonun kimlerden oluşacağı belli oldu. Arkeolog, sanat tarihçisi, mimar ve şehir planlamacılarının da bulunacağı komisyonda Kapadokya’yla ilgili her karar alınabilecek.

Kapadokya'da usulsüz 101 yapı yıkıldı!

Türkiye'nin yurt içinden ve yurt dışından en fazla ziyaretçi alan yerlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde inşa edilen usulsüz ve kaçak yapıların 101 tanesi 5 ayda yıkıldı.

Alman Büyükelçi, 3. havalimanını ziyaret etti!

İstanbul'da çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı inşaatını Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann da ziyaret etti. Büyükelçilik bu ziyareti "etkileyici" notuyla paylaştı.

İşte hayallerdeki ev tarifi!

Emlakjet.com, “hayallerdeki ev”i araştırdı. 1.000 Emlakjet.com ziyaretçisi tarafından yanıtlanan “hayalinizdeki ev” anketinin sonuçları, pembe panjur mitine bir son veriyor.

İzmir Engelli Farkındalık Merkezi açıldı!

Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'de açıldı. Engellilerin yaşamındaki zorlukların deneyerek anlanması ve empati kurulmasını hedefleyen merkezin ilk ziyaretçisi Başkan Aziz Kocaoğlu oldu.

Kapadokya'daki balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'ya 'havadan' para yağıyor. Yılda 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı.

Varlıbaş AVM'nin 2016 ziyaretçisi artacak!

Kente yapılan yeni yatırımlar ve artan turizm kapasitesiyle birlikte Varlıbaş AVM 2016 yılında ziyaretçi sayısında yüzde 30’a varan artış hedefliyor.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 927 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 927 bin 654 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya Aşıklı Höyük'teki turist sayısı arttı!

Aksaray'da, 11 bin yıllık geçmişe sahip, Orta Anadolu'nun en eski yerleşim birimi Aşıklı Höyük'e gelen ziyaretçiler, Kapadokya'nın ilk köyünü gezerek adeta bir tarih yolculuğuna çıkabiliyor.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Kapadokya'ya 6 ayda 1 Milyon 244 bin turist geldi!

Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 1 milyon 244 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ne turist ilgisi artıyor!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden Aksaray Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Ihlara Vadisi, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmek istediği ilk 3 noktadan biri.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ni 183 bin 941 turist ziyaret etti!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği alanlar arasında yer alan Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl arttığı bildirildi.

kapadokya ziyaretçisi Haberi

kapadokya ziyaretçisi

Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 916 bin 696 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bölgedeki tarihi ve turistik mekanları geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1 milyon 793 bin 469 yerli ve yabana turist ziyaret etmişti. Bölgede, ağustos ayındaki 507 bin 45 ziyaretçi sayısı ile de ay bazında bir rekora ulaşüdığı...