29 / 04 / 2024

Kapadokyada sektör haline gelen balon turları

Kapadokyada sektör haline gelen balon turları

PERİ bacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle çok sayıda turist çeken Kapadokya'da düzenlenen balon turları, bölge turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Türk inşaat sektörü, dünyayı yeniden inşa ediyor!

1950’li yıllara kadar çiviyi bile yurt dışından ithal eden Türk inşaat sektörü, bugün dünyanın farklı coğrafyalarında geliştirdiği projelerle adından söz ettiriyor. Sektör, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi..

Türk yapı sektörü Project Qatar Fuarı’nda boy gösterecek!

Son yıllarda müteahhitlik sektörünün en canlı piyasalarından biri haline gelen Katar pazarına büyük önem veren Türk Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu, Doha’da düzenlenecek olan Project Qatar Fuarı’na katılacak.

Yeni sektör: Dizi çekimleri için ev kiralama!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı olan Özay Şendir, bugünkü yazısında dizi çekimleri için mekan kiralamanın yeni bir sektör haline geldiğini anlattı. Şendir, Boğaz gören evlerin daha çok tercih edildiğini belirtti.

Ankara Bağlıca, inşaat sektöründe cazip bölge!

Yazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yazıcı ile Ankara'nın yeni cazibe noktası haline gelen Bağlıca ve inşaat sektörü konuşuldu.

Türkiye İMSAD Haziran 2017 Sektör Raporu’nu açıkladı!

Türkiye İMSAD, ekonomi çevreleri tarafından merakla beklenen aylık sektör raporunu açıkladı. Haziran 2017 Sektör Raporu’nda özellikle son 10 yılda inşaat malzemeleri sanayi için çok önemli bir pazar haline gelen Körfez ülkelerindeki kriz öne çıktı.

Avi Alkaş: Gayrimenkul sektörünü 1 numaralı güç haline getireceğiz!

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş tarafından 5-6 Aralık'ta Four Seasons Hotel Bosphorus'ta gerçekleştirilecek olan "gayrimenkul sektörünün büyük buluşması" RE 360'ın tanıtım toplantısı düzenlendi.

Mimar Ezgi Yüce inşaat sektörünün örnek ismi oldu!

Mimar Ezgi Yüce inşaat sektöründe kadınların neleri başarabileceği konusunda örnek bir isim oldu. Genç yaşta kurduğu Ezgi Mimarlığı, birkaç yılda markalı lüks projelerin çözüm ortağı haline getirdi.

İnşaat sektöründe sıra dışı büyüme!

Türkiye'nin lokomotif sektörü haline gelen inşaatta sıra dışı büyüme gözlendi. Buna rağmen, verimlilik 2005-2015’i kapsayan dönemde yıllık ortalama yüzde 2 oranında geriledi.

GYODER Gayrimenkul Sektörü 2016 2. Çeyrek Raporu yayınlandı!

Gayrimenkul sektörüyle ilgili olan tüm kesimler için önemli bir veri kaynağı haline gelen ve sektörün tüm alt segmentlerini üçer aylık dönemlerle irdeleyen GYODER Gösterge’nin 5. sayısı GYODER Gösterge 2016 2. Çeyrek Raporu yayınlandı.

Mersin'de konut sektörü eski haline dönecek!

Yalı Emlak yetkilisi Nurgül Öztürk, Mersin'deki konut sektörünü değerlendirdi. Öztürk "Mersin'de kısa bir süre içinde konut satışlarının yine eskisi gibi artacağını düşünüyorum" dedi.

Kapadokyada sektör haline gelen balon turları Haberi

Kapadokyada sektör haline gelen balon turları

Ürgüp, Göreme, Çavuşin ve Uçhisar merkezli düzenlenen balon turlarına katılanlar 200 euro karşılığında, Kapadokya'nın doğal ve tarihi güzelliklerini ortalama 45 dakika havadan görme fırsatı buluyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Nevşehir Temsilcisi Sinan Çetinkaya, geçen yıl 424 bin kişinin Kapadokya'yı sıcak hava balonuyla havadan görme fırsatı bulduğunu belirterek, "Kapadokya'ya gelen bir turistin sırf balona bindiğini varsayarsak 424 bin kişi 84.8 milyon euro demek oluyor"...