28 / 04 / 2024

Kapalı Maraş son durum

Kapalı Maraş son durum

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun, KKTC sınırları içerisinde olan Maraş'ın kısmi olarak açılmasından sonra bölgenin yeniden ayağa kalkması için gerekli maliyetin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Fuat Oktay'dan Kapalı Maraş açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde yer alan ve 46 yıl sonra bir bölümü halkın kullanımına açılan Kapalı Maraş'ı ziyaret etti.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Türk müteahhitlerin Maraş heyecanı!

KKTC’nin 1974’ten beri kapalı olan Maraş kenti yerleşim ve imara bugün açılıyor. Türk müteahhitler bölgenin yeniden inşasında bulunma planları yaparken, hukuki zeminin oluşturulmasını ve uygulama modelinin de belli olmasını bekliyor.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Türkiye Barolar Birliği: Kapalı Maraş, KKTC'ye aittir! 

TBB, Kapalı Maraş Açılımı Toplantısı'nın sonuç bildirisini yayınladı. Bildirgede, "Kapalı Maraş Gazimağusa kentinin bir parçası olan yerleşim yeridir. Burada egemenlik ve toprak KKTC'ye aittir" denildi... 

Tugay Uluçevik: Maraş konusunda titiz bir hazırlık yapılmalı! 

Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik, kapalı Maraş'ın açılması konusunda açıklamalarda bulundu. Uluçevik, "KKTC hükümeti, Maraş’tan ne şekilde faydalanılacağını araştırmaktadır. Çünkü Maraş’ta büyük bir ekonomik değer vardır" dedi...

Yeni Maraş, 10 milyar dolarlık yatırım istiyor!

Hayalet şehir Maraş'ın açılması için yapılan toplantıda, bölgenin canlandırılması kararı alındı. 46 yıldır kapalı bulunan bölgenin alt yapısının yenilenmesi ve imarı için 10 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyaç var...

Kapalı Maraş yerleşime açılacak! 

KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş'ı adım adım hayata yeniden döndürmeye çalışıyor. Kapalı Maraş'ın envanter çalışmaları tamamlanınca yeniden yerleşime açılması planlanıyor. 

İsteyen Kapalı Maraş'ta mülklerine yerleşebilecek!

Türk tarafının yönetiminde açılması için çalışmalar gerçekleştiren Kapalı Maraş ile ilgili açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kıbrıs Rum tarafına, 'İsteyen mülklerine yerleşebilecek, dönmek istemeyen satabilecek' çağrısında bulundu.

Kapalıçarşı altın fiyatları! Bugün gram altın 2,114 TL, çeyrek altın 3,505 TL'den işlem görüyor!

23 Şubat 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Kapalıçarşı'da gram altın 2,114 TL, çeyrek altın 3,505 TL'den işlem görüyor. Son dakika altın fiyatları.

Altında son 3 ayın en yüksek seviyesi görüldü! Kapalıçarşı'da gram altın 1856 TL oldu! 20 Ekim 2023 altın fiyatları

Altın fiyatlarında yükseliş haftanın son işlem gününde de devam ediyor. Yatırımcıların güvenli liman arayışı altında yükselişi tetikliyor. Kapalıçarşı'da gram altın bugün 1856 TL oldu. İşte 20 Ekim 2023 altın fiyatları.

Altında pazartesi sürprizi! Kapalıçarşı'da 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 28 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın ilk işlem gününde d yatırımcıların odağında. Son günlerde düşüşe geçen altında pazartesi sürprizi. Yatırımcılar altın fiyatlarını merak ediyor. Peki  Kapalıçarşı'da 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 28 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları.

16 Ağustos Çarşamba Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar? 1 gram altın kaç TL oldu? Canlı altın fiyatları 

Kapalıçarşı altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından araştırılıyor. Altın fiyatları son zamanlarda durağan seyrederken yatırımcılar her gün güncel altın fiyatlarını merak ediyor. Peki Kapalıçarşı altın fiyatları bugün ne kadar? 16 Ağustos Çarşamba canlı altın fiyatları.

Hafta sonu dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son dakika döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin gibi küresel para birimleriyle ilgilenen yatırımcı ve vatandaşlar, arama motorlarında döviz kurlarını araştırıyor. Piyasaların kapalı olduğu hafta sonu bile dolar, euro ve sterlinin fiyatı araştırılıyor. İşte dolar, euro ve sterlinde son durum...

Dolar, euro ve sterlinde hafta sonu hareketliliği! İşte son dakika döviz fiyatları...

​​​​​​​Dolar, euro ve sterlin gibi küresel para birimleriyle ilgilenen yatırımcılar ve vatandaşlar, hafta sonu da arama motorlarında döviz fiyatları araştırmaya devam ediyor. Peki haftanın son günü dolar, euro ve sterlin serbest piyasada ve Kapalıçarşı’da ne kadar oldu? İşte 30 Temmuz 2023 Pazar döv

Kapalıçarşı altın bilezik fiyatlarında son dakika! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları kaç lira?

Altın bilezik almak isteyen yatırımcılar ve vatandaşlar 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatlarını merak ediyor. Kapalıçarşı'daki altın bilezik fiyatlarını araştıran vatandaşlar ''bugün altın bilkezikleri ne akdar oldu?'' sorusunun cevabını araştırıyor.

Altın bugün ne kadar? Gram altın ne kadar oldu? 8 Ekim 2022 altın fiyatlarındaki son durum..

Altının bugün kaç Türk Lirası olduğuna dair pek çok soru yatırımcılar ve vatandaş tarafından araştırılmaya devam ediyor. 8 Ekim 2022 tarihinde piyasaların kapalı olduğu hafta sonunda gram altın, çeyrek altın ve ons altının kaç TL olduğu merak ediliyor. İşte 8 Ekim 2022 altında son durum..

Altın fiyatlarında son dakika! Kapalı Çarşı'da iniş çıkış devam ediyor! İşte 19 Temmuz altın fiyatları!

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken, yatırımcılarının gözü kulağı ise Kapalı Çarşı fiyatlarında. İşte 19 Temmuz altın fiyatları...

16 Haziran 2022 Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne kadar? Cumhuriyet altını, çeyrek altın ve gram altın fiyatları...

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri Fed'in faiz kararının açıklanmasının ardından takip edilmeye devam ediyor. Kapalıçarşı 16 Haziran 2022 altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte canlı altın fiyatları...

Altın fiyatları son durum: Bugün gram, çeyrek, Ata, tam ve Cumhuriyet altını ne kadar? 9 Haziran 2022 altın fiyatları

Bugün altın fiyatlarındaki son durum sabahın erken saatlerinden itibaren araştırılıyor. Yatırımcılar, Kapalıçarşı gram, çeyrek, Ata, tam, Cumhuriyet altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte 9 Haziran 2022 canlı altın fiyatları...

Altın fiyatları canlı son dakika! Kapalıçarşı altın fiyatları; çeyrek altın, tam altın ve gram altın fiyatları ne kadar?

Haftanın ikinci işlem gününde altın fiyatları takip edilmeye devam ediyor. Ons altının dolar kurunun etkisi ile yükselmesi altın fiyatlarını artırdı. Peki Kapalıçarşı altın fiyatları; çeyrek altın, tam altın ve gram altın fiyatları ne kadar? İşte son dakika canlı altın fiyatları 31 Mayıs 2022...

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

Kapalı Maraş son durum Haberi

Kapalı Maraş son durum

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde bulunan ve 46 yılın ardından geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye ve KKTC'nin girişimiyle kısmi olarak açılan Maraş'ın yeniden faaliyete geçmesi için gereken alt yapı maliyetinin 1.5 milyar dolar olduğu belirtildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Kıbrıs İlim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun, "Maraş'ın tam teşekküllü hizmette olması için 1.5 milyar dolar gerekli" açıklamasında bulundu.

YATIRIMLAR 7 YIL İÇERİSİNDE GERİ DÖNER

Atun, Maraş'ın 46 yıl aradan sonra halkın hizmete açılmasının önemli bir gelişme olduğunu belirterek, Maraş’ın eski günlerine dönmesi için iki yıla ve bir buçuk milyar dolarla birlikte TOKİ’nin desteğinin gerekli olduğunu dile getirdi. 1974 öncesi Maraş'ta mühendislik görevinde bulunduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Atun, Maraş’a yapılacak yatırımın en fazla 7 yıl içerisinde geri...