29 / 04 / 2024

Kapalı pazarların önündeki engel imar planları

Kapalı pazarların önündeki engel imar planları

Yeniden gündeme gelen kapalı pazar ihtiyacı ile ilgili konuşan Seyyar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen, kapalı pazarların yapımının önündeki engelin imar planları olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

İhracatçılar dolar almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor!

Kurda bankalarla Kapalıçarşı arasındaki farkın açılması sonrası ihracatçı, gelirinin yüzde 40'ını Merkez Bankası’na sattıktan sonra Kapalıçarşı'nın yolunu tutuyor.

Yapı Kredi'nin önündeki emekli kuyruğu bu yüzdenmiş! Geriden koşup geldi müşterilerine son dakika müjdesini verdi!

Emeklilere müjde resmen verildi. Yapı Kredi'nin önündeki emekli kuyruğunun nedeni belli oldu. Geriden koşup geldi müşterilerine son dakika müjdesini verdi. İşte bütün ayrıntılar...

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Borsada son dakika gelişmesi! Yönetim kararını duyurdu!

Borsa İstanbul’da, gelen tepkilerin ardından bugünkü işlemleri iptal edildiği ve 5 gün kapalı kalacağı duyuruldu. Borsadan yapılan açıklamada "Pay Piyasası ile VİOP bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının 5 iş günü kapatılmasına ve bugünkü işlemlerin iptaline karar verildi." ifadeleri kul

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 2022 yılının yazında tamamlanacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yaptığı açıklamada Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmalarının 2022 yılının yazında bitirilmesinin planlandığını belirtti.

Bursa Cezaevi'nin taşınacağı yönündeki iddialar TBMM gündeminde!    

Bursa Cezaevi'nin taşınacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Limak İnşaat'tan Fenerbahçe hissedarı olduğu yönündeki iddialara yanıt! 

Limak İnşaat, "Fenerbahçe hissedarı olduğu" yönündeki iddiaları yazılı açıklama ile yalanladı. 

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

Ersin Tatar: Kapalı Maraş'ın açılması için çalışmalar hızlandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıl boyunca kapalı halde bulunan'Hayelet Şehir' Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmaları yoğunlaştırdıklarından bahsederek "Maraş'ı insanlığa kazandıracağız" dedi.

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!

Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kapalı olan 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın sivil yaşama açılması için düğmeye basıldı. çalışmalara başlandı. Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, 'askeri statüde' olan Maraş'ın statüsünün değiştirilmesi karar verdi.

Kapalı pazarların önündeki engel imar planları Haberi

Kapalı pazarların önündeki engel imar planları

Kapalı pazarların önemine değinen Başkan Şen, "Bizim talebimiz şehrimizdeki bütün pazarların sabit ve kapalı pazar olması. Burada önemli olan mevcut pazarların kurulduğu bölgelerde ve halkın ulaşımının kolay olacağı yerlerde olması. Sokak pazarları formatında, yine çeşitli pazarcı esnafının ver alacağı çeşitlilikte olmalı. Bütün kapalı pazarların alışveriş .şartlarına uygun olması önemli. Hem esnaflarımız hem odamız hem de halkımızı hu memıııın etler" diye konuştu. 


İMAR PLANLARI DEĞİŞMELİ 


Kapalı pazarların önündeki engelin imar planları olduğunu söyleyen Şen, şöyle konuştu: "Maalesef imar planlan yapılırken, şehrin bu denli büyüyeceği öngörüleınemis ve pazar yerleri için yer ayrılmamış. Sorun buradan kaynaklanıyor. Kapalı pazar yapılacak yer sıkıntısı yaşanıyor. Kapalı pa/ar yerleri için yeni alanlar açılmalı. Çünkü Eskişehir devamlı büyüyor. Kapalı pazarların yapılması bölgenin huzuru, belediyelerin pazar lan denetimleri açısından çok...