04 / 05 / 2024

İhracatçılar dolar almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor!

İhracatçılar dolar almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor!

Kurda bankalarla Kapalıçarşı arasındaki farkın açılması sonrası ihracatçı, gelirinin yüzde 40'ını Merkez Bankası’na sattıktan sonra Kapalıçarşı'nın yolunu tutuyor.



Bankaların döviz işlemlerinde alış-satış makasının 1,1 TL’yi geçmesi, ihracatçının maliyet hesabı yapamamasına neden oldu.

Konuya ilişkin Sozcu.com.tr’ye değerlendirmelerde bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, dövizde alış ve satış kuru arasında oluşan makasın açılmasının ihracatta belirsizlik meydana getirdiğini, fiyat belirlemekte zorluk yaşadıklarını ve uzun vadeli bağlantılar yapamadıklarını ifade ederken; Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi de, döviz kurunda makasın açılmaya sürmesi halinde ihracat pazarlarında kayıplar yaşanabileceğinden tedirgin olduklarını söyledi.

İhracatçılar dolar almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor!

ALIŞ-SATIŞ FARKI 1,1 TL’Yİ AŞTI

Nisanın ilk haftasında döviz kurlarında bankalarla Kapalıçarşı arasındaki makas açılmaya başlamıştı.

8 Nisan itibarıyla herhangi bir bankada dolarını TL'ye çevirmeyi talep eden yurttaş, 19,02 civarında bir kurla karşılaşırken, Kapalıçarşı'da bu rakam 19,66'ya kadar çıkıyordu.

Dün ise, bankalar arası dolar/TL kuru, 19,40 bandında işlem gördü. Aynı zamanda, dolar Kapalıçarşı'da 20,37 alış ve 20,51 satış fiyatıyla işlem gördü.

Dün öğlen saatlerinde ise bankalarda dolar/TL için alım fiyatı 19,39-19,40 seviyelerindeyken, satış seviyeleri ise 20,52’ye kadar yükseldi. Bunun üzerine, alım ve satım arasındaki fark 1,1 TL’yi geçti.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön