22 / 05 / 2024

İhracatçılar dolar almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor!

İhracatçılar dolar almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor!

Kurda bankalarla Kapalıçarşı arasındaki farkın açılması sonrası ihracatçı, gelirinin yüzde 40'ını Merkez Bankası’na sattıktan sonra Kapalıçarşı'nın yolunu tutuyor.



MAKAS YÜZDE 5’E ÇIKINCA KAPALIÇARŞI’NIN YOLUNU TUTTULAR

Konuya ilişkin Sozcu.com.tr’ye değerlendirmelerde bulunan TOBB Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat ise, “Kurun baskılanması yüzünden Uzak Doğu ülkeleriyle rekabet şansımızı kaybettiğimizden yakınıyorduk. Aynı zamanda, kurun reel değerinin 24-25 seviyesinin altında olmaması gerektiğini ifade ediyorduk. Ekonomi yönetimi bu sorunu ihracatçıların bozdurduğu dövizin, bankaların açıkladığı döviz fiyatının yüzde 2 üzerinde bir bozma ile gidermeye çalıştı ama farkın açılması sonrası bunun cazibesi kalmadı” ifadelerini kullandı.

İhracatçılar dolar almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor!

Resmi kur ile Kapalıçarşı arasındaki makasın yüzde 5 seviyelerine çıkması sonrası ihracatçının yine zarar ettiğinin altını çizen Fayat, “Son birkaç hafta içinde pek çok ihracatçının dövizi fiziki olarak gidip Kapalıçarşı’da bozdurmak istemesine ilişkin talep oluşmaya başladı” dedi ve şunları söyledi:

“Her firmanın nakit akışına göre çeşitlilik göstermek ile beraber ihracatçının Türkiye’ye getirdiği zaman mecburen bozulması gereken kısmın haricindeki dövizi, fiziki olarak Kapalıçarşı’da bozdurmak gibi bir yönelimi baş gösterdi.”

Anket sonuçları açıklandı! Merkez Bankası’nın mayıs ayı faiz kararı ne olacak?

ŞOK’ta temizlik ürünlerinde büyük indirim! Domestos 53,50 TL, kireç önleyici 37,45 TL, bulaşık makinesi tableti 200 TL..

A101'de porselen havan 100 TL’ye, kâse 80 TL’ye, 6’lı çay bardağı 30 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön