14 / 05 / 2024

Kapalıçarşı 600 yıllık

Kapalıçarşı 600 yıllık

SON dönemde esnafın zor günler geçirdiğini belirten oda başkanları umut olarak komisyonda kabul edilen AVM yasasını görüyor. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, son bir yılda kapanan iş yeri sayısının fazlalığına dik

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Acı verici derecede yüksek fiyatlara katlanmakla geçen iki yıllık bir zorluk oldu, Çarşamba günü yayınlanan en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, yıllık enflasyon Nisan ayında yavaş ama istikrarlı yavaşlamasına devam etti.

Maç severler dikkat! Arçelik 75'' Dev Ekran alana 1 Yıllık Digitürk Taraftar Paketi Hediye! 2 Mart 2023 fiyat listesi

Arçelik maç severleri sevindirecek bir kampanyaya imza attı. Kampanyaya göre Arçelik 75'' Dev Ekran alana 1 Yıllık Digitürk Taraftar Paketi Hediye! Peki kampanyanın içeriği neler? 

İş GYO Ankara İş Kulesi'nin yıllık kira geliri ne kadar?

İş GYO Ankara İş Kulesi'nin aylık kira geliri 550 bin TL, yıllık kira geliri 6 milyon 600 bin TL olarak belirlendi. 

Denizli'deki 800 yıllık tarihi çarşı restore ediliyor!

Denizli'de 800 yıllık geçmişe sahip olan Kaleiçi Çarşısı, turizme kazandırılmak amacıyla aslına uygun olarak restore edilecek. 

Bursa'da satışa çıkarılan 600 yıllık kiliseye alıcı bulunamıyor!

Bursa'da 6 yıl önce 1 milyon dolara satışa çıkarılan Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesine alıcı bulunamıyor. 600 yıllık bina, 6 senedir yeni sahibini bekliyor.

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

800 yıllık Kaleiçi Çarşısı yeniden canlandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı'nın yeniden canlandırılarak ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlaması için düzenleme projesine başlandı. 

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

20 yıllık tecrübeli inşaat mühendisleri iş arıyor!

İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, her yıl üniversitelerden 12 bin inşaat mühendisinin mezun olduğunu belirterek, ''15-20 yıllık çok başarılı mühendisler bile işsiz geziyor" dedi.

Bingöl'deki 600 yıllık cami restore ediliyor!

Bingöl’de önceki yıl yaşanan depremde minaresi ve abdesthanesi zarar gören, 600 yılı aşkın süre önce yapıldığı bilinen tarihi Balaban Bey Camisinin restorasyon çalışması başladı.

Kemeraltı'ndaki 150 yıllık bina yıkıldıktan sonra kıymete bindi!

İzmir'deki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan 150 yıllık binanın enkazı hala kaldırılmadı. Bir esnaf yaptığı açıklamada belediyenin önlem alarak sokağı kapattığını, binanın korunma kararı olduğu için enkazına dokunulamadığını iddia etti.

Manisa Soma'daki 150 yıllık evler restore ediliyor!

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık 150 yıllık bir geçmişinin olduğu belirtilen Çarşı Camisi’nin yanındaki Ahmet Kemahlı’dan kalma ev, restore ediliyor.

Kapalıçarşı 600 yıllık Haberi

Kapalıçarşı 600 yıllık

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, son bir yılda kapanan işyeri sayısının fazlalığına dikkat çekti. 'AVM Yasasını beklediklerini belirten. Geriter," Ocak ayı içinde Meclis'te görüşülecek. Yasanın çıkması temennisindeyiz" dedi. 


KAPALIÇARŞI 600 YILDIR AYAKTA 


Tasarının, 2015'te yürürlüktee olacağı tahmin ettiklerini belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Bir AVM ya da gross market 7-8 yıl dayanmıyor. "Ama Kapalı Çarşı en büyük AVM'den daha canlı ve 600 yıldır ayakta. AVM'ler yüzünde aile ziyareti yapmayı unuttuğumuz bir kültür oluştu. Sosyal açıdan esnafın uzun zamandır uğradığı haksızlık biraz giderilmiş...