30 / 04 / 2024

Kapalıçarşı altyapı çalışmaları

Kapalıçarşı altyapı çalışmaları

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olarak bilinen ve yılda 92 milyon kişinin ziyaret eden Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatıda yapılan onarım çalışmasıyla başladı.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.

Ayder Yaylası otopark ve altyapı çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapatıldı!

Rize'deki Ayder Yaylası, otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle belirli sürelerle araçların giriş çıkışına kapatıldı.

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı!

İstanbul’un çekim noktalarından olan Kapalıçarşı, Ocak 2017’den bu yana büyük bir restorasyon sürecinden geçiyor. Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı.

Gebze Adem Yavuz Kapalı Pazaryeri’nde çalışmalar tamamlanıyor!

Gebze Belediyesi tarafından hayata geçirilen Adem Yavuz Kapalı Pazaryeri’nde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Kapalıçarşı restorasyon çalışmalarında son durum ne?

558 yıllık Kapalıçarşı’nın çatı izolasyonunun yüzde 85’i tamamlandı. Peki, Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Marmaray'ın altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, Marmaray’da 17 aydır devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla virlikte sefer sayısının hafta i̇çi̇ 219’dan 333’e çıkarılacağını dile getirdi.

Başiskele'de altyapı çalışmaları sürüyor!

Başiskele Belediyesi, kentin gelişmesi ve yenilenmesi için projeler geliştiriyor. Başiskele'de altyapı çalışmaları sürüyor.

Manisa Gördes'te altyapı yenileme çalışmaları yapılıyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa Gördes'te altyapı çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, çalışmaların devam ettiği Deliçoban Mahallesinde incelemelerde bulundu.

Sakarya Tarihi Uzunçarşı projesinde 2. etap çalışmaları başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’la birlikte Tarihi Uzunçarşı’daki çalışmaları inceledi

Manisa'daki altyapı çalışmaları masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Ersoy Arslan, Salihli’de altyapı çalışmaları devam eden mahalleleri ziyaret etti.

İzmir Karşıyaka'daki altyapı çalışmasına vatandaş tepkili!

İzmir Karşıyaka'da altyapı çalışmaları çarşıyı etkiledi. Çalışmalar çarşıdaki yollara zarar verdi. Halk olaya tepki gösterdi.

Kapalıçarşı altyapı çalışmaları Haberi

Kapalıçarşı altyapı çalışmaları

Kapalıçarşı çatı onarım çalışmalarını yerinde izleyen ve işçilerle selamlaşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir süreçle ilgili olarak DHA’ya açıklamalarda bulundu. Kapalıçarşı’nın bir anıt eser olduğunun altını çizen Mustafa Demir, Kapalıçarşı’daki restorasyon çalışmalarının Anıtlar Kurulu’nun onayı doğrultusunda aşama aşama kontrol edilerek yapıldığının altını çizdi.


“BUNDAN SONRAKİ AŞAMA ALTYAPI ÇALIŞMASI”

Kapalıçarşı’nın restorasyonu için zorlu bir proje aşamasından geçtiklerini söyleyen Mustafa Demir, çatı onarımı ile birlikte altyapı çalışmalarına da bir an önce başlanacağını, aynı zamanda binadaki güçlendirme çalışmalarının da yürütüleceğini ifade etti. Kapalıçarşı gibi bir anıt eseri projelendirirken hem heyecan hem de endişe duyduklarını belirten Demir, “40 bin metrelik bu alan çevresindeki hanlarla birlikte 100 bin metrekarelik bir alana ulaşıyor. Bundan sonraki en önemli aşama altyapı çalışması. Yer altı kanallarında da yer yer çökmeler,...