23 / 12 / 2024

Kapalıçarşı restore 2015

Kapalıçarşı restore 2015

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 554 yıllık Kapalıçarşı’nın harap duruma geldiğini belirterek, “300 milyon liralık restorasyonla orijinaline sadık şekilde yenilenecek” dedi..

1933 yılında Kapalıçarşı 300 bin TL'ye restore edilmiş!

1933 yılında Kapalıçarşı'nın bazı tehlikeli yerler artık ciddi sorun haline gelmiş bundan dolayı restore edilmesine karar verilmiş.

Kapalıçarşı el birliğiyle restore edilmeli!

Demofis’in sahibi ve Uluslararası Finans ve Akaryakıt istasyonları yatırım uzmanı- Hukuk Müşaviri -Yüksek Mimar Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'ya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'nın restorasyona ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bab'daki tarihi cami ve çarşı restore ediliyor!

Terörden temizlenen Bab ilçesindeki tarihi cami ve kapalı çarşı, Türkiye'nin desteğiyle restore ediliyor...

Kapalıçarşı alışveriş ve kira kontratında TL'ye geçti!

Kapalıçarşı Esnafları Derneği, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda bundan böyle Kapalıçarşı'da yapılacak alışverişlerin ve kira kontratlarının Türk lirası ile gerçekleştirileceğini ilan ederiz" dedi.

Kapalıçarşı'nın çatı restorasyonu 2017'de tamamlanacak!

AK Parti’li Başkan Mustafa Demir, Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda Kapalıçarşı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj..

Kapalıçarşı pazar günleri açık olacak!

Turist sayısının azalması sonrası zor günler geçiren Kapalıçarşı'da pazar günleri de hizmet verilecek.

Malatya İnönü Kapalı Çarşısı esnafı tapularına kavuştu!

İnönü Kapalı Çarşısı içerisinde bulunan 33 bağımsız dükkânın tapuları Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Kapalıçarşı'daki restorasyonda 40 milyon TL harcanacak!

Bir yanda devam eden restorasyon çalışmaları bir yanda da kapanan dükkanlar... Gündemden düşmeyen Kapalıçarşı’yla ilgili merak edilenleri Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir anlattı.

Eyüp Sabri Tuncer'in yeni mağazası Kapalıçarşı'da!

Eyüp Sabri Tuncer İstanbul'daki ikinci mağazasını Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'nde açtı. Mağaza hafta içi ve cumartesi günleri, saat 9.00 – 19.00 arası müşterilerine hizmet veriyor.

Kapalıçarşı'nın restoresi 400 milyon TL'yi bulacak!

Kapalıçarşı’nın Başkanı Ahmet Kökler, çarşı batıyor iddialarına sert çıktı. Kökler, “Turizmde yaşanan sıkıntı burayı da etkiledi ancak adam dükkânını kiralardan dolayı kapatıyor. Karamsarlık yaratmanın manası yok. Kapalıçarşı batmaz” dedi

Kapalıçarşı'da tarihi doku bozuldu mu?

Fatih Belediyesi'nin 556 yıllık Kapalıçarşı için hazırladığı projede Sandal Bedesteni başta olmak üzere tarihi hanların avluları tamamen iptal edildi ya da küçültüldü. İşte İBB raporuna yansıyanlar...

Kapalıçarşı'da 600 dükkan kapandı!

İstanbul Kapalıçarşı’da mağazalar turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle teker teker kepenk indiriyor. 3 bin 600 dükkandan 600’e yakını kapanırken, ay sonunda bu rakamın 1000’i, yıl sonunda ise 1500’i bulması bekleniyor.

Kapalıçarşı, Anıtlar Kurulu'nun onayıyla restore ediliyor!

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olarak bilinen ve yılda 92 milyon kişinin ziyaret eden Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatıda yapılan onarım çalışmasıyla başladı.

Kapalıçarşı restore 2015 Haberi

Kapalıçarşı restore 2015

Dünyanın en eski AVM’si olarak tanımlanan 554 yıllık Kapalıçarşı’nın temelinden çatısına kadar pek çok noktada hasar gördüğünü belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşının 300 milyon liralık yatırımla aslına uygun restore edileceğini söyledi. Projeyi 2009’da başlattıklarını kaydeden Demir, şöyle konuştu:

“Proje çalışmaları için 25 milyon lira harcandı. Onay süreci devam ediyor. Çarşının sorunları proje, yönetim planı, altyapı, duvar ve çatı olmak üzere 5 aşamada çözülecek. Onaydan sonra su, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz, telefon, internet altyapısı yenilenecek. Çatıdaki su deposu, anten, klima ve kablolar kalkacak. Duvarlar orijinal hale getirilecek. Çarşı içinde sergileme alanları, askılıklar sınırlı ölçüde kalacak.”


‘Altını oymuşlar’

Demir, Kapalıçarşı’daki hasar konusunda şu bilgileri verdi:

“Kapalıçarşı’yı içten içe oymuşlar. Çarşının aslında Bodrum yoktur, bodrum yapmışlar. Vitrin koymak için cepheler genişletilmiş. Dükkan birleştirmek için duvarlar...