19 / 05 / 2024

kapalıçaşı sandal bedesteni ihale

kapalıçaşı sandal bedesteni ihale

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kapalıçarşı'da bulunan ve restorasyonu nedeniyle yıllardır tartışmaların odağında olan Sandal Bedesteni için ihaleye çıkma kararı aldı. Vakıflar Genel Müdürü Ertem restorasyon sonrasında kiraların artacağını söyledi..

Selçuk Geçer doların ne kadar olacağını açıkladı! Herkes Kapalıçarşı'ya akın etti! Dolar tam bu kadar olacak!

Dolar yorumları ile ün kazanan Ekonomist Selçuk Geçer, para piyasalarını değerlendirerek doların en kadar olacağını açıkladı. Herkes Kapalıçarşı'ya akın etti! Dolar tam bu kadar olacak.

Bankalarda 92 günlük faiz yüzde 30’u aştı, Kapalışarçı’da dolar 19 TL’ye ulaştı!

Bankalarda mevduata verilen faizlerde büyük yarış başladı. Mevduat faizlerinde sadece bu hafta 1 ila 2 puanlık artışlar yaşandığı ve bazı bankaların yüzde 30 barajını da aştığı, öte yandan dövize olan taleple, Kapalıçarşı’da doların 19 TL’ye ulaştığı iddia edildi.

Ziraat Bankası altın ve dolar alış satış fiyatları canlı ne kadar 8 Kasım 2022?

Ziraat bankası altın ve dolar alış satış fiyatlarının bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. Binlerce kişi bankaların ve Kapalıçaşı'daki altın ve dolar alış satış fiyatlarını araştırıyor. Peki Ziraat Bankası altın ve dolar altın alış satış fiyatları canlı ne kadar?

Bankalar ve Kapalıçarşı arasında fark açıldı. Birileri Kapalıçarşı'dan dolar mı topluyor?

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Remzi Özdemir, birilerinin piyasadan fiziki dolar toplamaya devam ettiğini ve bu nedenle bankalar ve Kapalıçarşı arasındaki makasın iyice açıldığını söyledi.

15 Temmuz’da nereler açık, nereler kapalı? 15 Temmuz’da özel sektör, kargo, banka açık mı?

Banka, kargolar 15 Temmuz Cuma günü açık mı, kapalı mı merakla araştırılıyor. İşte merak edilen o detaylar!

14-15 Temmuz nereler açık? 14 Temmuz noter, kargo, banka açık mı, kapalı mı?

Bankalar, kargo ve noterlerin çalışma durumu sorgulanıyor. 14-15 Temmuz nereler açık? 14 Temmuz noter, kargo, banka açık mı, kapalı mı? İşte detaylar!

Bankalar yarın açık mı? 13 Temmuz Çarşamba bankalar açık mı kapalı mı?

Bankalar yarın açık mı kapalı mı? 13 Temmuz Çarşamba bankalar açık mı kapalı mı? soruları vatandaşlar tarafından soruluyor. İşte merak edilen detaylar!

AVM'ler kapalı mı, açık mı? AVM'ler kaça kadar açık? İşte çalışma saatleri

İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle valilik tarafından bir dizi önlemler alındı. Buna göre İstanbul’daki AVM’lerin 9 Mart Çarşamba günü için çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Peki AVM’ler bugün açık mı, kapalı mı? AVM’lere kar tatili olacak mı? İşte AVM’lerin çalışma saatleri…

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

Dikkat! Bayramda marketler açık mı, kapalı mı olacak?

Tam kapanma döneminde girilen Ramazan Bayramı'nda yasaklar devam ederken, bayramdan önce alışverişlerini tamamlamak isteyen vatandaşlar bayramda marketler açık mı kapalı mı sorusuna yanıt arıyor...

Keçiören Belediyesi'nin inşa ettiği kapalı otoparkta sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi tarafından inşa edilecek kapalı otoparkta sona gelindi.

Tekirdağ Süleymanpaşa'da kapalı pazaryeri inşa ediliyor!

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, ilçeye kapalı pazaryeri inşaatı için çalışmalara başladı.

Kapalı Maraş yerleşime açılıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gidip yemek yediği Kapalı Maraş’ın turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Şehir kademeli olarak yerleşime açılıyor.

kapalıçaşı sandal bedesteni ihale Haberi

kapalıçaşı sandal bedesteni ihale

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kapalıçarşı'da bulunan ve restorasyonu nedeniyle yıllardır tartışmaların odağında olan Sandal Bedesteni için ihaleye çıkma kararı aldı. 


Restore yap-işlet devret modeli ile önümüzdeki günlerde ihale duyurusuna çıkacaklarını açıklayan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Maalesef bu güne kadar oradan istifade edemedik. Çok düşük bir kira alıyoruz. İhale sonrası geliri en az 6-7 kat artacak" dedi. Ertem, ayrıca Vakıflar Taksim Bölge Müdürlüğü'nün de aynı şekilde restorasyon karşılığı kiraya verileceğini belirtti. 


SABAH'a özel açıklamalarda bulunan Ertem, söz konusu ihalelerle Osmanlı eserlerinin hem kalkındırıldığmı, hem de ekonomiye önemli katkılar sağlandığını belirtti. 


RESTORE YAP-İŞLET


 Ertem, genel müdürlüğün tüm gelirlerinin, söz konusu restore yap-işlet-devret gibi modellerle sağlandığını anlattı. Ertem, "Bazı tarihi eserlerin kirası çok düşük. Söz konusu modelle yaptığımız ihalelerde ise muazzam bir sonuç ortaya çıkıyor. Bu...