02 / 05 / 2024

Kapanan yollar tevhit edilebilir mi

Kapanan yollar tevhit edilebilir mi

Kapanan yollar ifraz edilebilir mi? Sorunuzun yanıtı ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında kapanan yollar ile ilgili yer alan hükümler için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Depremden sonra hangi yollar kapalı? Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman KGM kapalı yollar haritası

Depremden sonra hangi yollar kapalı sorusu merakla sorulmaktadır. Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki deprem sonrası kapanan yollar araştırılıyor. İşte detaylar!

Ordu'da yol yatırımları hız kesmiyor!

Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında heyelan nedeniyle kapanan yollar açılıyor. Kar temizleme çalışmaları ve yağmur suları nedeniyle bozulan yollar onarılıyor.

İzmir'de kapanan yollar ulaşıma açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı bilgiye göre, Kemalpaşa, Bayındır, Bergama, Kınık, Menemen, Karaburun ilçelerinin yüksek kesimlerinde dün akşam başlayan kar yağışı, bazı mahalle yollarında ulaşımı etkiledi.

Başiskele köy yolları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylere ulaşım sağlayan grup köy yollarında yenileme çalışması yapıyor. Bu kapsamda Yuvacık baraj yolu olarak bilinen grup yolunda da asfaltlama çalışması yapıldı.

Yeni yollar Gaziantep trafiğini rahatlatacak!

Gaziantep'in ulaşım sorununa dinamik kavşaklarla başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin birçok bölgesinde yeni yol, bulvar ve genişleme çalışmalarını da başlattı. Yeni yollar kent trafiğini rahatlatacak.

Yenişehir'de yollar kaç metrekare olacak?

Yenişehir'de yollar 8 şeritli olarak tasarlandı. Bu sayede trafik sorunu yaşanmayacak. 7 milyon 500 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir projesinde yolların uzunluğu da trafik oluşmamasını etkileyecek...

İstanbul'da bugün trafiğe kapalı olan yollar!

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yarın yapılacak kutlamalar nedeniyle bazı yolların trafiğe kademeli olarak kapanacağını açıklandı. Emniyet, trafiğin oluşmaması için sürücüleri belirlenen alternatif yolları kullanmaları konusunda uyardı...

Şahinbey'de yolların yüzde 95'i yenilendi!

Bu yıl içerisinde 92 bin ton gibi rekor bir asfalt çalışması yaptıklarını kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu beş yıllık süreçte Şahinbey ilçesindeki yolların yüzde 95'lik kısmının yenilendiğini söyledi.

İstanbul'da bugün hangi yollar kapalı?

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapatıldı. Vatan Caddesinde yapılacak olan genel provada kapalı olan işte o yollar...

Kütahya Seramik Pegasus Hava Yolları'na reklam verdi!

Pegasus Hava Yolları uçak içi koltuk numaralarının bulunduğu alınlıkların reklam alanı olarak kullanılmasını içeren proje kapsamındaki ilk işbirliği NG Kütahya Seramik ve NG Hotels ile gerçekleştirildi.

İstanbullular dikkat! Yarın hangi yollar trafiğe kapatılacak?

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle 24 Ağustos 2014 günü Vatan Caddesinde yapılacak olan genel provada ve 30 Ağustos 2014 günü yapılacak olan tören kutlamalarında 07.00-16.00 saatleri arasında bazı yollar trafiğe kapatılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bisiklet yollarına 1 milyon TL destek verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bisiklet yollarını yaygınlaştırarak hava kirliliğinin önüne geçmek için belediyelere ilk etapta yaklaşık 1 milyon TL kaynak aktardı. Bakanlık destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Kocaeli köy yolları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köy yollarında yenileme çalışmalarına devam ediyor. İzmit köylerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Fen İşleri Daire Başkanlığı ’na bağlı ekipler, köy yollarında da çalışmalarını sürdürüyor.

Kapanan yollar tevhit edilebilir mi Haberi

Kapanan yollar tevhit edilebilir mi

Kapanan yollar ifraz edilebilir mi?

Kapanan yollar ve imar adası ortasında kalan yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilemiyor. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre, ayrıca, bu yollar komşu parsellere tevhit edilemiyor, veya ayrı bir parsel olarak değerlendirilip uygulama yapılamıyor.


Konu ile ilgili hükümler, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında 22. maddede şu şekilde ele alınıyor;


Kapanan yollar

Madde 22 – 

(Değişik fıkra:RG-1/6/2013-28664) İmar planı kararı nedeniyle mahreç aldığı yolu kapanan ve imar adası ortasında kalan yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilemez. Bu alanda yola cephesi olmayan parsellere imar yoluna cephe sağlayacak şekilde arazi düzenlemesi yapılmadığı veya 20 nci maddeye göre uygulama yapılmadığı takdirde kapanan yollar, ifraz edilemez, komşu parsellere tevhit edilemez, veya ayrı bir parsel olarak değerlendirilip uygulama yapılamaz, yapı ruhsatı düzenlenemez. Sorumluluk ilgili...