30 / 04 / 2024

Yenişehir'de yollar kaç metrekare olacak?

Yenişehir'de yollar kaç metrekare olacak?

Yenişehir'de yollar 8 şeritli olarak tasarlandı. Bu sayede trafik sorunu yaşanmayacak. 7 milyon 500 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir projesinde yolların uzunluğu da trafik oluşmamasını etkileyecek...



7 milyon 500 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir'de yollar kaç metrekare olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Yenişehir projesi 453 milyon metrekare alanda kurulacak. Bu alandan 146 metrekaresi yeşil alana ve 78 milyon metrekaresi havalimanına ayrılmış durumda. 


İstanbul'dan sonra ikinci büyük şehir olacak projede imar parseline ayrılan kısım 167 milyon metrekare. Projede 460 gökdelen yüksek tepelerde 100 metre aralıklarla yerleştirilecek. 


50 milyar dolar maliyetle kurulacak olan Yeni Şehir projesinde gökdelenlerin yanı sıra villalar, teras evler ve 2-14 katlı apartmanlar bulunacak. 


Yenişehir'de yollar kaç metrekare olacak? 

Yenişehir'de yollar kaç metrekare olacak sorusunun yanıtı 108 milyon metrekare olarak belirlendi. Projede yolların şeritleri ise 8 şeritli tasarlandı. 


Yenişehir projesinde ayrıca; küçük tekneler için marina, 10 köprü, 210 bin araç kapasiteli otoparklar, apart otel, serbest bölgeler, gösteri merkezi, sergi alanları, müze ve kültür merkezi yer alacak. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız



Yenişehir de yollar kaç metrekare olacak?


Geri Dön