27 / 04 / 2024

Yenişehir'de gökdelenler dışında yapı olacak mı?

Yenişehir'de gökdelenler dışında yapı olacak mı?

Toplam 453 milyon metrekare alan üzerinde 50 milyar dolar yatırım bedeline sahip olan Yenişehir'de gökdelenler dışında yapı olacak mı sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor



50 milyar dolarlık yatırım bedeliyle inşa edilmesi planlanan Yenişehir'de gökdelenler dışında yapı olacak mı sorusunun yanıtından önce projenin detaylarından bahsedelim.


Yeni Şehir projesinin tanıtım filminin yayınlanmasıyla detayları da belli oldu. İstanbul'dan sonra 2. büyük kent olacak olan Yeni Şehir projesinde 7 milyon 500 bin kişi yaşayacak.


10 adet köprü ile iki yakanın bağlanacağı Yenişehir projesinde serbest bölge, camii, küçük tekneler için marina, gösteri merkezi, kültür merkezi, müze ve sergi alanları, park ve rekreasyon alanları yer alıyor.


Yeni Şehir projesi 453 milyon metrekare alan üzerine yayılıyor. Yeni Şehir projesinde 146 milyon metrekare yeşil alan, 78 milyon havalimanı, 30 milyon metrekare alan Kanal İstanbul, 33 milyon metrekare alan Ispartakule ve Bahçeşehir, 180 milyon metrekare yollar, 167 metrekaresi alan imar parselleri için ayrılmış durumda.


Yenişehir'de gökdelenler dışında yapı olacak mı?

Yenişehir'de gökdelenler dışında yapı olacak mı sorusuna gökdelenler dışında yapı olacak yanıtı veriliyor. Yenişehir'in yüksek tepelerinden kanal arasında kalan alanda yükselikleri 14 kattan 2 kata kadar azalan villalar, teras evler ve apartmanlar inşa edilecek.



60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız


Kanal İstanbul projesinin videosu için tıklayınız



Yenişehir de gökdelenler dışında yapı olacak mı?


Geri Dön