12 / 05 / 2024

kapıcı işe iade davası açabilir mi

kapıcı işe iade davası açabilir mi

4857 sayılı İş Kanunu gereği Kanunla getirilen koşulları sağlayan işçiler iş güvencesi kapsamında oluyor. Buna göre işten çıkarılan apartman görevlisi işe iade davası açabilir mi? İşte yanıtı...

Kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2024?

Apartmanın ortak alanı olan kapıcı dairelerinin kiraya verilip verilemeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kapıcı dairesi kiraya verilir mi? 

Bizim Toptan’da Domestos 29,95 TL’ye ayçiçeği yağı 5 litre 172,90 TL’ye, siyah zeytin 65,90 TL’ye düştü!

Bizim Toptan’da 22 Kasım’da kadar dev indirimler alıcılarını bekleyecek. Bu doğrultuda, Domestos 29,95 liraya ayçiçeği yağı 5 litre 172,90 liraya, siyah zeytin 65,90 liraya düştü. İşte 14 Kasım 2023 fiyat listesi...

TCDD iade işlemi ve bilet değişiklik sürelerini değiştirdi: İade işleminde kesinti yüzde 35'e kadar yükseldi!

Demir yolu yolcu taşımacılığı çerçevesindeki gişe ve diğer satış kanalı işlemlerinde iade, bilet değişiklik ve açığa alma sürelerinde düzenleme yapıldı. İşte detaylar...

 Mercedes Ekim 2023 fiyat listesi: A, B, C ve E Serisi modelleri ne kadar oldu?

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz, her yıl olduğu gibi Ekim ayında güncel fiyat listesini yayınladı. Bu fiyat güncellemesi, Mercedes'in A, B, C ve E serisi modellerini içeriyor. İşte Mercedes'in Ekim 2023 güncel fiyat listesi ve bazı önemli modellerin fiyatları...

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

Geri sayım başladı.. Plastik şişe ve kapları makineye atanların hesabına para yatacak! İşte detaylar..

Erteleme durumu yaşanmazsa 1 Ocak 2024 itibarıyla başta içeceklerde kullanılan ambalajlar depozitolu olacak. Plastik, şişe veya metal kaplar iade makinelerine atılınca hesaba para geçecek. İşte detaylar..

İlk işe girişi bu tarihlere denk gelenler dikkat! Kademeli emeklilik kapısı aralandı! Siz de hemen kontrol edin!

2000-2008 arası işe girenler kademeli emeklilik talep ediyordu. İlk işe girişi bu tarihlere denk gelenler dikkat! Kademeli emeklilik kapısı aralandı! Siz de hemen kontrol edin! 

Akaryakıta gelen zamların araç kullanımını nasıl etkilediği araştırıldı… Sonuçlar çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı!

Araştırma şirketi Ipsos, araç sahiplerinin geçmişe göre bugünkü kullanma durumları, araçları ile alışverişe, işe gitme ya da hafta sonu gezmeye gitme davranışlarını mercek altına aldı. İşte araştırmanın detayları…

Kiracı kapıcı tazminatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcının tazminatını kaleme aldı. Peki kiracı kapıcı tazminatı için para öder mi?

Binalardaki kapıcının tazminatını kimler öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kapıcıların ücretinden yeni maliklerin sorumlu olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

İbrahim Tatlıses AVM açıyor! 700’e yakın kişiyi işe alacak!

Ünlü şarkıcı  İbrahim Tatlıses, Balıkesir Burhaniye'de Alışveriş Merkezi açacağını duyurdu. AVM'nin tamamlanmasından sonra 700 kişi işe alınacak.

Binalarda kapıcı dairesi olması zorunlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kapıcı dairesi olmayan binalarda kapıcı olup olmayacağını kaleme aldı. 

Boş kapıcı dairesi nasıl kiraya verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 41 bağımsız bölümlü sitede oy birliğiyle boş olan kapıcı dairesinin kiralanmasına ancak bazı kat maliklerinin buna karşı çıktığı, kat maliklerinin kiralama için iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu. 

kapıcı işe iade davası açabilir mi Haberi

kapıcı işe iade davası açabilir mi

Apartman görevlisi işe iade davası açabilir mi?

4857 sayılı İş Kanunu gereği Kanunla getirilen koşulları sağlayan işçiler iş güvencesi kapsamındadır. İş güvencesi kapsamına alınmış bir işçinin iş sözleşmesini fesih etmek isteyen işveren feshin geçerli bir nedene dayandığını bildirmek ve feshi yazılı olarak gerçekleştirimekle yükümlüdür. 


Kanunun aradığı koşullara uymayan iş sözleşmeleri feshi sonucunda işçiler feshin geçersiz sayılması talebiyle yargı yoluna başvurabilmektedirler. Mahkemelerce feshin geçersizliğine karar verildiğinde, işçinin işe iadesine karar verilmiş olmaktadır. Peki, kapıcı işe iade davası açabilir mi?


İş Kanunu kapsamında ye alan esaslara göre apartman görevlileri de işe iade davası açabiliyor. Konu ile ilgili yargıtay kararı örneği aşağıda bulunuyor:


T.C. 

YARGITAY

9.Hukuk Dairesi

Esas: 2007/11611

Karar: 2007/29292

Karar Tarihi: 08.10.2007


Dava: İş sözleşmesinin davalı işveren tarafından geçerli neden olmadan feshedildiğini belirten davacı işçi, feshin geçersizliğine ve işe iadesine...