27 / 04 / 2024

kapıcı konut tahliyesi

kapıcı konut tahliyesi

Apartman işyeri olarak düşünüldüğünde kat malikleri ve kapıcılar, bu işyerinin işvereni ve çalışanları oluyor. Kapıcıların ikamet ettikleri apartman veya site genellikle çalıştıkları işyerleri oluyor. Peki, kapıcıya konut verilmesi zorunlu mu?

Kapıcı konutu tahliyesi nasıl olur?

Konut kapıcıları yönetmeliği, kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, sorumluluk ve hakları ile kapıcı konutlarına ilişkin esasları düzenliyor. Peki, kapıcı konutu tahliyesi nasıl olur?

Kapıcı tazminatında 'kira' hesaplaması!

Kapıcılar diğer işçilerden farklı çalışma koşullarına tabi olarak çalışıyor. Kapıcıya ödenecek kıdem tazminatı hesabında kapıcının oturduğu dairenin kirasının da tazminata eklenmesi gerekiyor. İşte kapıcı tazminatı hesaplaması....

Kapıcılar hangi şartlarda tahliye edilebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir akrabam 12 yıldır bir binanın kapıcı dairesinde kalıyor. Binanın temizliğini yapıyor, çöpünü topluyor ama beş kuruş ücret almıyor. Şimdi bu yerden çıkması isteniyor. Bu akrabam ne yapabilir?' sorusunu cevapladı.

Bloklu sitelerde kapıcı masrafı nasıl ödenir?

Posta yazarı Tamer Heper, '8 bloklu bir siteyiz. Bir kapıcımız var ve sadece 4 bloğa bakıyor, diğer 4 blok kendi imkanlarını kullanıyor. Kapıcı dairesi bizim binada, biz kapıcının bloğumuza ait olduğunu ileri sürebilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcıya konut tahsisi ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kapıcı kira öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcının kira ödeyip ödeyemeceği ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

İşten ayrılmak isteyen kapıcının hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede kapıcılık yapıyorum. Hiçbir resmi tatilde izin verilmedi, sürekli çalıştım. Ayrıca site, kalmam için ev tahsis etti. Bu şartlarda ben ne kadar tazminat alırım?' sorusunu cevapladı.

Kapıcılar için yeni asgari ücret ne oldu?

2021 yılı asgari ücret 2 bin 825 TL olmuştu. Açıklanan bu ücret ile kapıcılar için asgari ücret de 3 bin 40 TL'ye yükselmiş oldu.

Kapıcıya konut verilmesi şart mı?

Birçok apartmanda çalışan kapıcı, apartmana ait konutta ikamet ediyor. Peki, kapıcıya konut tahsis edilmesi şart mı? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında kapıcılara konut tahsis edilmesini kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Apartmanlarda kapıcı çalıştırmanın kuralları neler?

Sitelerde kapıcı çalıştırmanın bazı kuralları bulunuyor. Peki, sitelerde çalıştırılan kapıcılar konusunda yasal düzenlemeler neler? İşte detaylar...

Türkiye Diyanet Vakfı ve Pakistan Baitussalam Derneğinden İdlib'e 110 kalıcı konut!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Pakistan Baitussalam Derneği İdlib ilindeki iç savaş mağduru aileler için 110 kalıcı konut inşa etti.

Avustralya Victoria'daki 2 bin evsize kalıcı konut sağlanacak!

Victoria Eyalet Hükümeti tarafından yapılan açıklamada, otellerde ikamet ettirilen yaklaşık 2 bin evsize, uzatılan sürede devamlı ikamet edecekleri kalıcı konut sağlanacağı bildirildi.

Türk Kızılayı'ndan evleri yıkılanlar için 100 kalıcı konut projesi!

Türk Kızılay, Sudan'ın başkenti Hartum'un farklı mahallelerinde yüzlerce aileye yardım elini uzatmaya devam ediyor. Sudan'da yaşanan sel felaketinde evleri yıkılanlar için başlatılan 100 kalıcı konut projesinde çalışmaları devam ediyor.

kapıcı konut tahliyesi Haberi

kapıcı konut tahliyesi

Kapıcıya konut verilmesi zorunlu mu?

Bazı yapılarda kapıcı bulundurma zorunluluğu bulunuyor. Bu yapılar 2013 yılında Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair yayınlanan Yönetmelikte yer alıyor. 


Apartman işyeri olarak düşünüldüğünde kat malikleri ve kapıcılar, bu işyerinin işvereni ve çalışanları olarak bir bütünlük gösteriyor. 


Kapıcıların ikamet ettikleri apartman veya site genellikle çalıştıkları işyerleri oluyor. Durum böyle olunca kapıcıların hizmet vermeleri kolaylaşıyor. Kapıcıların yapması gereken bazı görevleri bulunuyor. Bu görevler;


Kapıcının görev ve sorumlukları

Madde 4 - Kapıcının görev ve sorumlulukları şunlardır:

Yöneticinin talimatı doğrultusunda konutun kaloriferini zamanında yakmak, ısıyı ayarlamak ve söndürmek,

Hidrofor ve benzeri araçları çalıştırmak,

Konutun yönetim planında belirtilen ortak yerlerini ve tesislerini temiz bulundurmak, demirbaşlarını, araç ve gereçlerini, düzenli, bakımlı ve işler şekilde tutmak,

Binanın dış merpenini,yola isabet eden bina önünü kardan ve sudan arındırmak,temiz...