14 / 05 / 2024

kapıcı konutu satılabilir mi

kapıcı konutu satılabilir mi

Apartmanda boş bir şekilde duran kapıcı dairesi olduğunu farz edelim. Kat malikleri toplantı yaparak, bu dairenin satılması için karar alabilir mi? Kapıcı daireleri satılabilir mi?

Apartmanda kullanılmayan kapıcı dairesi satılabilir mi?

Apartmanlarda yer alan kapıcı dairelerinin satışına dair yasal mevzuatvatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, bazı apartmanlarda yer alan kapıcı çalıştırılmazken kapıcı dairelerinin satışına dair bir takım yollar araştırılmaktadır. 

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

Kapıcı dairesi kiraya verilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '10 daireli bir binada daire satın aldım. Binanın girişinde bir daire var ve burası kapıcı dairesi.Müteahhit bu yeri kiraya vermiş, kiraları da kendisi alıyor. Biz kapıcı dairesinin elektrik ve su parasını ödüyoruz. Biz ne yapabiliriz? ' sorusunu yanıtladı.

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Kapıcıoğlu İnşaat Sahilada satış fiyatları!

Kapıcıoğlu İnşaat Sahilada satış fiyatları 452 bin TL'den başlayarak değişiyor. Maltepe'de inşa edilen Sahilada projesi 25 katlı iki blokta 290 daireden meydana geliyor...

Eşin rızası olmadan ev satılabilir mi?

Kimi aileler, ikamet ettikleri eşin borçları dolayısı ile kaybedebiliyor. Peki, eşin rızası olmadan ev satılabilir mi? Aile konutu satışı nasıl iptal edilir? İşte yanıtı..

Sahilada Kapıcıoğlu İnşaat satış ofisi!

Sahilada Kapıcıoğlu İnşaat satış ofisi adres ve iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Maltepe'de yer alan Sahilada Rezidans projesinde metrekare satış fiyatı 7 bin liradan başlıyor...

Kapıcının haftalık izni kaç gün?

Kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, kapıcının haftalık izni kaç gün?

Kapıcı tazminatı yeni malik mi öder?

Kapıcılar kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda apartman yönetimine müracaat ederse; 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı almaya hak kazanıyor. Peki, evin satılması haline kapıcı tazminatı yeni malik mi öder?

Kapıcı konutu nasıl tahliye edilir?

Kapıcıların çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, kapıcı konutu nasıl tahliye edilir?

Kredi ile alınan ev satılabilir mi?

Kredi kullanarak bir ev satın aldığınızı ve henüz kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi düşünelim. Peki, bu süreçte tapu sahibinin tasarruf hakkı kısıtlanmıyor mu? Kredi ile alınan ev satılabilir mi?

Evde kiracı varken ev satılabilir mi?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda mülkiyet hakkı yine ev sahibinde oluyor. Peki, ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkarabilir mi? Evde kiracı varken ev satılabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracı hakları..

Apartmana kapıcı alma kararı nasıl alınır?

Kat maliki kanununa göre kapıcı çalıştırılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor.Ama bazı imar yönetmeliklerinde bulunması gerektiği yazıyorsa bulunması zorunlu hale geliyor.Peki,apartmana kapıcı alma kararı nasıl alınır?

kapıcı konutu satılabilir mi Haberi

kapıcı konutu satılabilir mi

Kapıcı daireleri satılabilir mi?

Kapıcı dairesi, Kat Mülkiyeti Kanununa göre ortak alanlar içerisinde yer alıyor ve bu daireye ait ayrı bir tapu bulunmuyor. Peki, kapıcı dairesi satılır mı? Kapıcı dairesi kiraya verilebilir mi?


Kapıcı dairesinin satışı..

Kanunen kapıcı daireleri bağımsız bölüm olarak kabul edilmediği için, bu alanların satışı da yasal olarak yapılamıyor. Ortak alan olan bu dairede yalnız kapıcıların oturumuna izin veriliyor.


Buna karşın Kat Mülkiyeti Kanununa göre tüm kat malikleri oy birliği ile kapıcı dairesinin satılmasına yönelik olarak karar alabiliyor. Kapıcı dairesinin satılmasının istenmesi halinde, satış ancak noter yolu ile yapılabiliyor. Ancak yapılan noter satışı, ileride çıkabilecek problemlerin önüne geçmiyor.


Örneğin, şimdi kapıcı dairesinin satışını onaylayan bir kat malikinin evini sattığını farz edelim. Kat malikinin konutunu satması halinde; yeni malikler ortak alan kapıcı...