28 / 04 / 2024

Kapıcı konutu ve tahliyesi

Kapıcı konutu ve tahliyesi

Konut kapıcıları yönetmeliği, kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, sorumluluk ve hakları ile kapıcı konutlarına ilişkin esasları düzenliyor. Peki, kapıcı konutu tahliyesi nasıl olur?

Kapıcı dairesi tahliyesi!

Apartmanlarda, kapıcılara tahsis edilen kapıcı dairesinin tahliye nedenleri ile ilgili Konut Kapıcısı Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz. İşte kapıcı konutu ve tahliyesi...

Konut Kapıcıları Tüzüğü!

31 Aralık 1994 tarihinde 22158 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut Kapıcıları Tüzüğü kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz. İşte Konut Kapıcıları Tüzüğü...

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Kapıcıoğlu Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi açıldı!

Kapıcıoğlu Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi 17 milyon TL sermaye bedeli ile Yılmaz Yaşar Kapıcıoğlu tarafından açıldı.

Sigortasız kapıcı çalıştırılır mı?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Kapıcı dairesinde oturduğum apartmanın çöp alma ve temizlik işlerini yapıyorum. Sigortasız çalışmam  yasal mı, sigortamın bildirilmesi gerekmez mi?'' sorusunu yanıtlandırdı.

Bloklu sitelerde kapıcı masrafı nasıl ödenir?

Posta yazarı Tamer Heper, '8 bloklu bir siteyiz. Bir kapıcımız var ve sadece 4 bloğa bakıyor, diğer 4 blok kendi imkanlarını kullanıyor. Kapıcı dairesi bizim binada, biz kapıcının bloğumuza ait olduğunu ileri sürebilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Kapıcı maaşı 2020!

Apartman ve sitelerde görev yapan kapıcılara İş Kanunu kapsamında her ay düzenli olarak ödeme yapılması gerekiyor. Peki, kapıcı maaşı 2020 ne kadar oldu? İşte kapıcı maaşı 2020...

Kapıcının tazminatından kim sorumlu?

Yirmi yıl çalışan kapıcının tazminatından eski mal sahibi mi, yenisi mi sorumlu olur? İşte yanıtı...

Kapıcı dairesi ortak alan mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Çatı katı dairemiz kirada. Kömürlüğümüz kapıcı odasına ilave edilerek kiraya verilmiş. Farklı bir dairenin kömürlüğü yönetim toplantısı kararıyla bize verildi. Sonra kiracıların birinden 100 TL alacağım söylendi. Ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Kapıcının ücretinde çalışana da işverene de vergi yok!

Kapıcıların işverenleri olan apartman-site yöneticileri, her ay SGK’ya ‘prim ve hizmet belgesi’ veriyor Her bir belge için de aylık 43,70 lira damga vergisi ödüyor. (Yıllık 524,40 TL) Ancak ‘kolay işverenlik’ kapsamına geçen apartman yöneticileri yıllık 524,40 liralık damga vergisini ödemiyorlar...

Kapıcı tazminatını ev sahibi mi, kiracı mı öder?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kapıcı tazminatını ev sahibi mi, kiracı mı öder?'' sorusunu yanıtladı....

İBB Bağcılar ve Pendik'teki arsalarını satışa çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bağcılar ve Pendik'te yer alan 2 arsayı satışa çıkardı. Arsaların toplam bedeli 201 milyon 113 bin 997 TL olarak belirlendi.

Kapıcı konutu ve tahliyesi Haberi

Kapıcı konutu ve tahliyesi

Kapıcı konutu tahliyesi nasıl olur?

22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 110 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan Konut Kapıcıları Yönetmeliği, 3 Mart 2004 tarihinde 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yönetmelik, kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esasları düzenliyor.


Peki, yönetmelik gereğince kapıcı konutu tahliyesi nasıl olur? Kapıcı konutu nasıl tahliye edilir?  önetmelik gereğince, kapıcı konutunun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanıyor.


Kapıcı Konutu ve Tahliyesi

Madde l3 — Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir.


Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekir.


Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş...