05 / 05 / 2024

kapıcı yönetmeliği 2019

kapıcı yönetmeliği 2019

Kapıcılık yapan vatandaşlar, kendilerine apartman içerisinde daire verilmesinin yasaca zorunlu kılınıp kılınmadığını merak ederlerken, apartman sakinleri ise bu dairelerden kira bedeli alınıp alınmayacağını öğrenmek istiyor...

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

Yeni Deprem Yönetmeliği ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "2019’da yürürlüğe giren ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor. Kentsel dönüşüm sürecinde binaları depreme karşı güçlendirme çözümü iyi değerlendirilmeli. Binaları yıkmadan da depreme hazırlıklı olabiliriz" dedi...

Uludağ Üniversitesi'nde Bina Deprem Yönetmeliği anlatıldı!

Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerine 2019 yılında yürürlüğe girecek olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hakkında açıklamalar yaptı. 

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kayseri'de konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri temsilciliği tarafından 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek olan “Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne” yönelik eğitimlere devam ediliyor.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği 2019'da yürürlükte!

Yeniden yapılacak, değiştirilecek, büyütülecek resmi ve özel tüm binaların ve bina türü yapılar için Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hazırlandı..

Yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Sigorta eksperliği atama yönetmeliği tam metni!

Sigorta eksperliği atama yönetmeliği 25 Ağustos 2015 tarihinde 29456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, sigorta eksperliği faaliyetinin sigortacılık sektörüne olan güveni artırıcı biçimde sürdürülmesini amaçlıyor...

Kapıcı iş sözleşmesi yönetmeliği!

Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesinde; İş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi gibi bilgilere yer verilmesi gerekiyor. İşte kapıcı iş sözleşmesi yönetmeliği..

Kapıcı yıllık izin formu örneği!

Kapıcıların yıllık iznini kullanabilmesi için yıllık izin formunu doldurmaları ve apartman yönetimine teslim etmeleri gerekiyor. Peki, bu form nasıl doldurulur? İşte kapıcı yıllık izin formu örneği..

Kapıcı yıllık izin süreleri!

Ulusal Bayram ve Genel Tatillerde, kapıcının çalıştırılıp çalıştırılamayacağı iş sözleşmelerinde belirleniyor. Kapıcı yıllık izin de kullanabiliyor. Peki, kapıcı yıllık izin süreleri kaç gün?

Kapıcı yıllık izin dilekçesi!

İş kanunu kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere "yıllık ücretli izin hakkı" tanınması nedeni ile kapıcılar da yıllık ücretli izin kullanabiliyor. İşte kapıcı yıllık izin dilekçesi örneği..

Kapıcı yıllık izin hakkı!

İş kanunu kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere "yıllık ücretli izin hakkı" tanınması nedeni ile kapıcılar da yıllık izin hakkına sahip oluyor. Peki, kapıcı yıllık izin hakkı kaç gündür?

Kapıcı yıllık izin kullanabilir mi?

Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesi yapılması gerekiyor. İş Kanunu ile sözleşme hükümlerine göre kapıcıya hafta tatili veriliyor. Peki, kanunen kapıcı yıllık izin kullanabilir mi? İşte kapıcı yıllık izin kullanımı..

kapıcı yönetmeliği 2019 Haberi

kapıcı yönetmeliği 2019

Konut Kapıcıları Yönetmeliği, kapıcı konut ve tahliyesi konusunda hükümler içeriyor. Bu hülümlerle göre; kapıcılara verilecek olan dairelerin nasıl olması gerektiği ve bu dairelerden kira bedeli alınıp alınamayacağı açıkça belirtildi. İşte konut kapıcılarının yaşadıkları dairelerle ilgili merak edilenler...

KAPICIYA KONUT VERMEK MECBURİ MİDİR?

Vatan'da yer alan habere göre; Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir. Ancak kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekir.

KAPICI DAİRESİNDEN KİRA İSTENEBİLİR Mİ?

Kapıcıya, verilen konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemez. Kapıcının su, elektrik, ısınma ve sıcak su giderlerine kısmen ya da tamamen katılıp katılmayacağı sözleşme ile belirlenir.

Kapıcı konutunun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanır. Bu konuda...