26 / 05 / 2024

kapıcı zorunlu mu

kapıcı zorunlu mu

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Eylül 2013 tarihinde Resmi Gazete'de Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince kimi yapılara apartman görevlisi zorunluluğu getiriliyor...

Ek MTV ödemesi zorunlu mu? Ek MTV ödenmemesi halinde ne olur? EK MTV'de son dakika gelişmesi

Ek MTV üçüncü taksit ödemeleri 6 Eylül günü yapıldı. Araç sahipleri ödemelerini GİB üzerinden veya Vergi daireleri aracılığı ile yaparken, ödemelerini yapmayan bazı sürücüler ise ''Ek MTV ödemesi zorunlu mu? Ek MTV ödenmemesi halinde ne olur?'' sorularını araştırıyor. İşte EK MTV'de son dakika geliş

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

Binalarda kapıcı dairesi olması zorunlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kapıcı dairesi olmayan binalarda kapıcı olup olmayacağını kaleme aldı. 

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Kapıcıya verilen daireden kira istenir mi?

Kapıcılık yapan vatandaşlar, kendilerine apartman içerisinde daire verilmesinin yasaca zorunlu kılınıp kılınmadığını merak ederlerken, apartman sakinleri ise bu dairelerden kira bedeli alınıp alınmayacağını öğrenmek istiyor...

Kapıcıya konut vermek zorunlu mu?

Güneş Gazetesi köşe yazarı olan Arif Temir bugünkü yazısında ''Apartmanlardaki kapıcılara konut zorunlu mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte sorunun cevabı...

Turkuaz Vadisi Konutları'ndaki kapıcılar işten çıkarılıyor mu?

Turkuaz Vadisi Konutları’nda topluca işten çıkarılacaklarını öğrenen kapıcıların direnişi sonuç verdi. Site yönetimi, kapıcıların işten çıkarılmasını ön gören maddeyi geri çekti

Kapıcı dairesi tahliye dilekçesi!

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu olmamak ile birlikte; kapıcıya konut verilmişse verilen bu konutun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanıyor. Peki, kapıcı dairesi tahliye dilekçesi nasıl yazılır?

Kapıcı birden fazla apartmanda çalışabilir mi?

Kapıcılar, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması gibi işleri görüyor. Peki, kapıcı birden fazla apartmanda çalışabilir mi?

Kapıcıya tazminat ödenir mi?

Tazminat, hukuka aykırı bir eylem sonucunda meydana gelen maddi veya manevi zarara karşılık olarak ödenen bedel oluyor. Peki, kapıcının işten çıkarılması halinde tazminat hakkı doğar mı? Kapıcıya tazminat ödenir mi?

Kapıcı kıdem tazminatı ne zaman ödenir?

İş Kanunu gereğince apartmanlarda çalışan kapıcıların haklarını da koruyor. Kapıcılar, tazminat şartlarını yerine getirmesi durumunda apartman yönetimine müracaat ederse; Kıdem Tazminatı almaya hak kazanıyor. Peki, kapıcı kıdem tazminatı ne zaman ödenir?

Kapıcı tazminatı yeni malik mi öder?

Kapıcılar kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda apartman yönetimine müracaat ederse; 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı almaya hak kazanıyor. Peki, evin satılması haline kapıcı tazminatı yeni malik mi öder?

Kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkul içindeki bağımsız bölümlere kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu? Bir taşınmaza kat mülkiyeti tapusu almama cezası var mı?

kapıcı zorunlu mu Haberi

kapıcı zorunlu mu

Kapıcı dairesi zorunlu mu?

2013 tarihinde Resmi Gazete'de Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince kimi yapılara apartman görevlisi zorunluluğu getiriliyor.


Yönetmelik esaslarına göre, bağımsız bölüm sayısı 30’dan fazla olan ve katı yakıt kullanan kaloriferli veya kalorifersiz binalar için bir adet kapıcı dairesi yapılması gerekiyor. Zorunluluk bulunan diğer yapılar şu şekilde açıklanıyor:


Kapıcı dairesi bulundurma zorunluluğu

MADDE 34- Aynı Yönetmeliğin 52 nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentleri ile ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde, (c) bendinin ikinci cümlesinde yer alan “0,90 cm” ibaresi “(0.90) m.” olarak değiştirilmiştir.


“a) Konut kullanımlı olup bağımsız bölüm sayısı 30’dan fazla olan ve katı yakıt kullanan kaloriferli veya kalorifersiz binalar için bir adet kapıcı dairesi yapılması zorunludur. Birden fazla yapı bulunan ve toplam...