02 / 05 / 2024

kapıcılara konut verilmesi

kapıcılara konut verilmesi

Güneş Gazetesi yazarlarından Arif Temir bugünki köşe yazısında özellikle kıdem tazminatı fonu ile ilgili düzenleme yapılacağının kamuoyuna açıklanmasından sonra kapıcıların hakları konusunda sorulan soruları cevaplıyor...

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcıya konut tahsisi ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kapıcıya konut verilmesi şart mı?

Birçok apartmanda çalışan kapıcı, apartmana ait konutta ikamet ediyor. Peki, kapıcıya konut tahsis edilmesi şart mı? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında kapıcılara konut tahsis edilmesini kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Kapıcı maaşı 2020!

Apartman ve sitelerde görev yapan kapıcılara İş Kanunu kapsamında her ay düzenli olarak ödeme yapılması gerekiyor. Peki, kapıcı maaşı 2020 ne kadar oldu? İşte kapıcı maaşı 2020...

Kapıcı maaşı 2019!

Apartman ve sitelerde görevli olarak çalışan kapıcılara İş Kanunu kapsamında aylık ücret ödemesi gerçekleştiriliyor. Peki, kapıcı maaşı 2019 ne kadar oldu?

Ucuz konutta dolandırıcılara dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KİPTAŞ Silivri'de dar ve orta gelirliler için 1.508 konut geçtiğimiz haftalarda sahiplerini buldu. Kura çekimlerinden sonra internette dolandırıcılar ortaya çıktı. Ucuz konutta dolandırıcılara dikkat...

Konutlarda görev yapan kapıcılar meclis gündeminde!

Konutlarda görev yapan kapıcılar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konut kapıcıları ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Kapıcıya konut vermek zorunlu mu?

Güneş Gazetesi köşe yazarı olan Arif Temir bugünkü yazısında ''Apartmanlardaki kapıcılara konut zorunlu mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte sorunun cevabı...

Patronlar yabancılara konut satışında KDV istisnasını değerlendirdi!

İnşaat patronları; ‘yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası düzenlemeleri’ni de içeren ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni değerlendirdi:

Yabancılara konut satışında yeni teşvikler getirilecek!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş,Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Yabancılara konut satışıyla ilgili birtakım uygulamalar başlatılmıştı, bu konuda yeni teşviklerin, kolaylıkların getirilmesi öngörülmektedir." dedi.

Kapıcı maaşı 2017 ne kadar?

Apartman ve konut sitelerinde konut kapıcısı çalıştırılması durumunda, kapıcılara İş Kanunu'na göre maaş ödeniyor. Peki, kapıcı maaşı 2017 ne kadar?

Kapıcının prim borçları için bireysel başvuru yapılabilecek!

Son dönemde gündemde olan borç yapılandırmasında pek çok detay bulunuyor. Apartman sakinlerini ilgilendiren düzenlemelerden biri ise birikmiş kapıcı borçlarına ilişkin. Kat malikleri, kapıcı prim borçları için bireysel başvuru yapabilecek, adi ortaklıklarda borcun tamamı yapılandırılacak.

TOKİ Malatya Darende 253 konut ihalesi bugün!

TOKİ Malatya İli, Darende İlçesi 253 (+5 Kapıcı Dairesi) konut, 1 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

kapıcılara konut verilmesi Haberi

kapıcılara konut verilmesi

Kapıcı hakları ödenmek zorunda.  


Kıdem tazminatı fonu ile ilgili düzenleme yapılacağının kamuoyuna açıklanmasından sonra kapıcıların kıdem tazminatı ve hakları konusunda çok sayıda soru aldım. Bu yazımızda kapıcıların hakları konusunda sorulan soruları cevaplamaya çalışalım. 

Soru: Kapıcıların sigortası nasıl yapılır? 

Cevap :Kapıcıların sigorta bildirimleri işe girmeden bir gün önce Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili birimine elektronik ortamda yapılır. 

Soru: Esnek süreli (parttime) çalışan kapıcının sigorta primi nasıl hesap edilir? 

Cevap:Kapıcı kısmi süreli iş sözleşmesine göre çalışıyorsa, her 7.5 saat bir gün kabul edilerek sigorta primi Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırılır. 

Soru: Kapıcı dairesi her apartmanda bulunmalı mı? 

Cevap: 3194 sayılı İmar Kanunu'nda hangi binalarda kapıcı dairesi ayrılması gerektiği imar yönetmeliklerine bırakılmıştır. İmar Yönetmeliğimin 52. maddesinde konut olarak kullanılacak kaloriferli veya kalorifersiz binaların 12 daireden fazla olanlarında kapıcı dairesi yapılması...