23 / 12 / 2024

Kaplıcalar yapı izni

Kaplıcalar yapı izni

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Arazi yatırımcıları dikkat! Araziniz bölünebilir ama inşaat izinleri ne kadar uygun? İşte izlenmesi gereken adımlar...

Arazi yatırımlarında bölünebilir bir arazinin olması, doğrudan yapı izninin alınabileceği anlamına gelmiyor. Peki yapı izni almak için izlenmesi gereken adımlar neler? Gayrimenkul uzmanı Nergiz Erdoğdu sosyal medya hesabından açıkladı.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Muğla’da bir milyon 161 metrekarelik alana yapı izni!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 9 aylık süreç içinde Muğla’da 2 bin 686 bina ile 7 bin 271 daireye yapı ruhsatı verildiğini açıklarken bu alanın bir milyon 161 bin 74 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi.

'Konkordato'lu müteahhide yapı izni verilecek!

Konkordato ilan eden ve işlerini askıya alan şirketlere "yetki belgesi verilmemesi" kısıtlaması iptal edildi. Kararla bu kişiler işlerine devam edebilecek...

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

2020'nin ilk çeyreğinde 17,4 milyon metrekarelik yapı izni verildi!

TÜİK Ocak-Mart 2020 dönemiyle ilgili yapı izin verilerini açıkladı. 2020 yılının ilk üç ayında bina sayısı yüzde 1,1 ve daire sayısı yüzde 4,0 yükselirken, izin verilen konutların yüzölçümü yüzde 11,4 ve değeri yüzde 4,0 düştü.

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Beykoz’a yapılacak 553 villa için ağaç kesme izni istendi!

İstanbul Beykoz’daki Kuzey ve Güney Kirazlı ormanlarına yapılması planlanan 553 villa için ağaç kesme izni istendi.

Batman Körük'te imar tepkisi!

Batman Körük Mahallesi Sakinleri, Tılmerç Mahallesi’ne 7 kat izni verilirken, Körük’te 3-4 kata kadar yapı izni verilmesine tepki gösterdi.

'AVM'lerde yenilenebilir enerji kullanılsın' önerisi!

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporu yayımlandı. Raporda, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisi sunuldu.

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

Kaplıcalar yapı izni Haberi

Kaplıcalar yapı izni

Kaplıca cenneti olan Türkiye’de 81 ilin 60'ında sıcak su var. Balıkesir Gönen-Güre, Yalova, Nevşehir Kozaklı, Denizli Parnukkale Karahayıt bölgeleri başlıca kaplıca destinasyonları.

Ancak Türk insanı bunlardan Avrupa standartlarındaki gibi yararlanamıyor. Oysa kaplıca tesislerinin sudaki mineralleri insanların yararına kullandıracak hizmetler vermesi gerekiyor. Kaplıcalarda 55-75 yaş arası insanların ortopedik, nörolojik rahatsızlıklarını giderecek hekim ve diyetisyen bulundurulması gerekiyor. 

Ekonomist Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ama uygulamada sıkıntılar yaşandığını söylüyor. 

Köse, "Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetmeliği, 2018’in Mayıs ayında çıktı. Tüm evraklarımız tamam olmasına rağmen bakan ve yönetici değişikliği gibi nedenlerle altı aydan bu yana ruhsatlar çıkmıyor. Tesislerde fizik tedavi, nöroloji, ortopedi ve dahiliye uzmanları da bulunması gerekiyor ama ruhsat olmayınca...