15 / 05 / 2024

kapora ücreti

kapora ücreti

Kapora ne demektir? Emlak alım satım işlemlerinde emlakçıların emlak alıcısından emlak alımından cayması halinde güvence bedeli olarak aldığı ücret olarak karşımıza çıkıyor. Kapora hakkında detaylı bilgiler haberimizde..

Konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti iadesi dilekçesi!

Kullanmış olduğunuz kredinin yeniden yapılandırması işlemi için banka sizden yapılandırma ücreti talep ettiyse bu ücret geri alınabiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti iadesi dilekçesi!

Geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015!

Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015 ne kadar?

2015 yılı kapıcı asgari ücreti!

Apartmandaki temizlik ve bakım gibi işler kapıcılar tarafından görülüyor. Peki, kapıcının gördüğü işlere karşılık olarak kapıcıya ne kadar maaş verilir? 2015 yılı kapıcı asgari ücreti ne kadar? İşte kapıcı maaşları 2015..

Kapora nasıl yanar?

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli oluyor. Peki, kapora nasıl yanar? Kapora hangi durumlarda iade edilir? Hangi durumlarda iade edilmez?

Emlak kapora sözleşme örneği!

Daire satış sürecinde emlakçı ile çalışıldığı takdirde emlakçıya belli bir miktar kapora veriliyor. Bu kapora için emlakçı ile sözleşme imzalanıyor. İşte emlak kapora sözleşme örneği...

Emlakçıdan kapora nasıl alınır?

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Peki, satışın iptal olması durumunda kapora iade edilir mi? Emlakçıdan kapora nasıl alınır? İşte yanıtı..

Cins tashihi ücreti 2015!

Bir taşınmaz malın mevcut durumunun değişmesi halinde, tapu üzerinde de bu değişikliğin yapılması için cins tashihi yapılıyor. Bu işlem için belli oranlarda ücret ödeniyor. Peki, cins tashihi ücreti 2015 ne kadar?

Balıkesir Gönen TOKİ Konutları başvuru ücreti!

TOKİ Balıkesir Gönen'de ödemeler 180 ay vade seçeneğiyle yapılabiliyor. Projede daire fiyatları 64 bin 113 TL'den başlıyor. Peki Balıkesir Gönen TOKİ Konutları başvuru ücreti ne kadar?

Zonguldak Çaydeğirmeni TOKİ 3. Etap başvuru ücreti!

Zonguldak Çaydeğirmeni TOKİ 3. Etap başvuru ücreti konut tiplerine bağlı olarak değişiyor. Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen projede 147 adet daire satışa sunuluyor.

İpotek fekki ücreti dilekçe örneği!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olanların, kredi ödemesinin bitmesi halinde konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması gerekiyor. İşte, ipotek fekki ücreti dilekçe örneği!

Manisa Salihli Durasıllı TOKİ başvuru ücreti!

Manisa Salihli Durasıllı TOKİ başvuru ücreti 4 bin TL olarak belirlendi. Tamamı 2+1 dairelerden oluşan projede satış ve başvuru işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülüyor.

İpotek fekki ücreti yasal mı?

Bankalar konut kredisi geri ödemelerinin sonunda ipoteğin fekki işlemi içinde tüketiciden belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki ücreti yasal mı?

İpotek fekki ücreti ne kadar?

Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde, konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Peki, ipotek fekki ücreti ne kadar?

kapora ücreti Haberi

kapora ücreti

Kapora ne demektir?


Emlakçının aracılık yaptığı gayrimenkul alım satım işlemlerinde, emlakçının alıcıdan talep ettiği bedele kapora deniyor. Diğer bir deyişle kapora, taşınmaz mal (emlak ) almak için gereken toplam maddi bedel tutarının ödemesi için geçici süreli satışa açık kurumu kapalı bir şekilde kapora veren kişiye rezerve etme işlemi için yapılan ön ödemeye verilen genel addır.



Alıcı tarafın emlak komisyoncusuyla olan anlaşmasından cayması halinde emlakçı lehine bir güvence oluşturan kapora, kesin sözleşme yapılmadan önce emlakçıya veriliyor ve satış bedeli ödenirken kapora bu miktardan düşülüyor. Hukuki açıdan yapılacak kapora ödemeleri yazılı olarak alıcı ve verici arasında yazılı sözleşme içinde açıkca belirtilmesi gerekiyor. Olası oluşabilecek olumsuzluklar, örneğin ; ekonomik durumun alıma uygun olmaması gibi sebepler ile kişi alım yapmaktan vazgeçmesi durumunda yazılı kapora tanımı...