30 / 04 / 2024

kaporanın yanması

kaporanın yanması

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli oluyor. Peki, kapora nasıl yanar? Kapora hangi durumlarda iade edilir? Hangi durumlarda iade edilmez?

Ziraat Bankası'ndan gençlere sevindirici haber! 31 Temmuz'a kadar vaktiniz var, aman hakkınız yanmasın!

Ziraat Bankası'ndan gençlere sevindirici haber... 31 Temmuz'a kadar vaktiniz var... Aman dikkat, hakkınız yanmasın... İşte ayrıntılar...

Halkbank dev kampanya! 31 Ağustos 2023'E kadar süreniz var, dikkat hakkınız yanmasın!

​​​​​​​Halkbank'tan dev kampanya! Araç kiralama sektöründe özel fırsatlar sunan Halkbank, müşterilerine 500 TL ile 50.000 TL arasındaki peşin araç kiralama harcamalarını ücretsiz 5 taksite bölmeyi vaat ediyor.

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

Dolar 3 ay sonra bu kadar olacak! Olacaklar önceden açıklandı, paranız sakın yanmasın! Hemen şimdi bakıp gardınızı alın!

Doları olmayan veya dolar borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren dolar yorumları gelmeye devam ediyor. Ünlü iktisatçı İslam Memiş, haziran ayında doların yürek burkan seviyelere çıkacağı uyarısında bulundu.

Dolar 4 ay sonra bu kadar olacak! Olacaklar önceden açıklandı, paranız sakın yanmasın! Hemen şimdi bakıp gardınızı alın!

Doları olmayan veya dolar borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren dolar yorumları gelmeye devam ediyor. Ünlü iktisatçı İslam Memiş, haziran ayında doların yürek burkan seviyelere çıkacağı uyarısında bulundu.

Ziraat Bankası’ndan çok önemli duyuru… Ziraat Kart’ınız varsa mutlaka bakın! Paranız yanmasın!

Ziraat Bankası’ndan müşterilerine önemli bir son dakika uyarısı geldi. Ziraat Kart sahibiyseniz hesaplarınızı mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor.

Ehliyeti olanlara kötü haber! Bu işlemi acil yaptırmanız gerekiyor! Canınız yanmasın!

Türkiye'de 2023 itibarıyla 32 milyondan fazla ehliyet sahibi ve 25 milyondan fazla da trafiğe kayıtlı araç bulunuyor. İçişleri Bakanlığı'nın yeni uygulamasına göre, ehliyet olanlara yeni bir zorunluluk getirildi. Bu işlemler için devlete 15 lira ödenmesi gerekiyor. İşte detaylar...

2023’te araç muayenesi yaptırmak isteyenler dikkat! Acilen göz atın! Canınız yanmasın!

Bütün araçlarda yapılması zorunlu olan araç muayenesi fiyatları 2023 yılı birlikte zamlandı. Araç muayene fiyatları yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranında artırıldı. İşte detaylar...

Araç sahipleri bu haberi okumadan yola çıkmayın! Cezası dudak uçuklatıyor! Acele edin, canınız yanmasın!

Araç sahiplerini yakındıran ilgilendiren bir haber geldi. Zorunlu kış lastiği takmamanın cezası belli oldu İşte detaylar...

“Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye?!” mesajıyla banka hesaplarınız boşalabilir! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

Telefonunuza gelen ‘Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye, bu fotoğraftaki kişi sen misin?’ mesajı ile ansızın geri dönüşü olmayan bir tuzağın içine düşebilirsiniz. Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Murat Kırık vatandaşları uyardı.

Bu haberi okuyanlar elektrik faturalarından 100 lira tasarruf ediyor! Canınız daha fazla yanmasın!

Elektrik faturalarının daha düşük gelmesi amacıyla insanlar farklı tasarruf yöntemleri aramaya başladı. Uzmanlar, özellikle kullanılmadığı zaman bile prizde bırakılan şarj aletlerinin elektriği tüketmeye devam ettiğine dikkat çekiyor. Üstelik bu adaptörlerin elektrik faturasına ek maliyeti inanılmaz

Evi, iş yeri ve arsası olanlara tapu şoku! Hemen bunları yapın! Başınız yanmasın...

Ev, arsa, arazi gibi gayrimenkuller kimi zaman mülk sahibinden habersiz şekilde de el değiştirebiliyor. Peki dolandırıcıların tapudaki işlemleri nasıl engellenebilir? İşte ayrıntılar...

Gram altında bu şekilde canınız yanacak! Son bir gün! Piyasa Kahini İslam Memiş düğmeye bastı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yayınlamış olduğu son videosunda cuma gününü kritik kılarak, “Canınız yanmasın” dedi. İşte detaylar…  

kaporanın yanması Haberi

kaporanın yanması

Kapora nasıl yanar?

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli oluyor. Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağa deniyor.


Peki, kapora nasıl yanar? Kapora hangi durumlarda iade edilir? Hangi durumlarda iade edilmez?


Kapora, ancak alıcının taşınmazı satın almaktan vazgeçmesi durumunda yanıyor. Satıştan vazgeçilmesi halinin emlakçı ve satıcıyı zarara uğratması nedeni ile kapora iade edilmiyor. 


Buna karşın kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı veya satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor. Kapora iade davası örneği aşağıda yer alıyor:


KAPORA İADESİ-ISPAT KÜLFETİ


T.C. 

YARGITAY 

HUKUK GENEL KURULU 

E. 2009/19-206 

K. 2009/246 

T. 10.6.2009 

• KAPARONUN İADESİ TALEBİ ( Gayrimenkul Alımının Gerçekleşmediği/Davacının Delil Olarak...