08 / 05 / 2024

Kaputaş Plajı nerede

Kaputaş Plajı nerede

Antalya'nın Kaş ilçesinde birinci derece sit alanı olarak kabul edilen Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşma hukuka aykırı bulunmadı.

Kaş’ta 5 senede 3 bin 700 kaçak yapı inşa edilmiş! En çok kaçak yapı Bezirgan Mahallesi'nde!

Kaş’ta 5 yılda 3 bin 700 kaçak yapı yapıldığı belirlendi. En çok kaçak yapı Kalkan sırtları ile Kaputaş Plajı arasındaki bölgeyi de kapsayan Bezirgân Mahallesi sınırlarında yer alıyor. İşte detaylar...

Kaputaş Plajı’ndan geçecek yola mahkeme engeli!

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun yolun sit alanından geçen kısmına dair verilen izin, mahkeme tarafından iptal edildi…

Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için karar belli oldu!

Antalya'nın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da kapsayan Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, yolun sit alanından geçen bölümüyle ilgili verdiği izni iptal etti.

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!

Antalya'da dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da içine alan ve tartışmalara neden olan Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Le Chic Bodrum nerede?

Le Chic Bodrum'da 2+1 daire fiyatları 405 bin Euro'dan başlayarak yükseliyor. Proje lüks konseptte tasarlandı ve kendine özel plajı var. Peki Le Chic Bodrum nerede?

Colorist Panorama nerede?

Ön talep toplanan Colorist Panorama projesi Şile plajını görüyor. Peki Colorist Panorama nerede?

Kaputaş Plajı'na beton mu dökülüyor?

Antalya Kaş'ın bölgesine yer alan Kaputaş Plajı'na kepçe girdi. Kaş Belediyesi Başkanı Kocaer "beton dökülüyor" iddialarını yanıtladı. Kocaer "Bir gram beton dökmedik. 20 tonluk foseptik tankeri gömdük" dedi.

Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşma hukuka aykırı bulunmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesinde birinci derece sit alanı olarak kabul edilen Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşma hukuka aykırı bulunmadı.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki projeler için dava açıldı!

Antalya Kaş İlçesi'nde dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen Kaputaş Plajı'na plaj, tuvalet ve büfe projesine karşı dava açıldı. Kaş Belediyesi'nin uygulamalarının plajın doğal karakterini bozduğu belirtildi.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki inşaat durduruldu!

ANTALYA’nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş’ta, Kaş Belediyesi’nin büfe ruhsatıyla iş makinelerini sokarak inşaatına başladığı restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki inşaata durdurma kararı verildi!

ANTALYA'nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş'ta, Kaş Belediyesi'nin büfe ruhsatıyla iş makinelerini sokarak inşaatına başladığı restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kaş Kaputaş Plajı'nda girişler ücretli mi olacak?

Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’nın işletmesini alan Kaş Belediyesi, iş makinesiyle çalışma yaptı. Plajın üst kısmına tuvalet, büfe, soyunma kabini ve jeneratör konuldu.

Antalya Kaputaş Plajı'nı belediye işletecek!

Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nın işletmeciliğini belediye üstlenecek. Kaputaş Plajı'nın işletmesini alan Kaş Belediyesi, iş makinesiyle çalışma yaptı.

Kaputaş Plajı nerede Haberi

Kaputaş Plajı nerede

Antalya'nın Kaş ilçesinde birinci derece sit alanı olan Kaputaş Plajı'nın B tipi mesire yeri olarak tescilinin Dünya Kültürel ve Doğal Mirası Korunması Sözleşmesi'ne aykırılık taşıdığı gerekçesiyle açılan davada mahkeme, uygulamayı hukuka aykırı bulmadı.


Antalya 4. İdare Mahkemesi, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneğinin 1. derece sit alanı olan Kaputaş Plajı'nın B tipi mesire yeri olarak tescilini sağlayan Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararı ve Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararının kamu yararına aykırılık taşıdığı gerekçesiyle açtığı davada karara vardı.


Mahkeme, her iki komisyonun aldığı kararlarda herhangi bir isabetsizlik bulunmadığına, kararların yürürlükteki kıyı mevzuatına uygun olduğuna, dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığına hükmetti.


Sivil toplum kuruluşlarının avukatı Tuncay Koç, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, yapılan işlemlerle plajın doğal morfolojisinin tamamen yok edildiğinin daha...