03 / 05 / 2024

kar irtifakı nasıl kurulur

kar irtifakı nasıl kurulur

Henüz yapı yapılmamış veya yapısı tamamlanmamış bir arsa üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı kurulması için gerekenler nelerdir? Kat irtifakı için nereye başvurulur?

Borsada kar hesabı nasıl yapılır? Her para artışı kar mıdır?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yükselişini sürdürürken, yatırımcıların da ilgisi artıyor. Peki enflasyon karşısında parasını korumak isteyenler borsada ne zaman kazandım diyebilir. Her para artışının kar anlamına gelmediğini belirten sermaye yönetmeni Dilek Sönmez, borsada kar hesabının nasıl ya

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Kiracıların ve ev sahiplerin dikkatine! Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar ve ev sahipleri iyi geçinebildiği, aksi de olabilir. Bu durumda ev sahipleri, “Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?” sorusuna yanıt aramaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Tapu belgesi nasıl çıkarılır? Tapu belgesi e-Devletten çıkarılır mı? soruları tapu da işi olan ve tapu belgesi çıkarılması gerekli kılan durumlar bulunmaktadır. Peki Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıların ve ev sahiplerinin kiraladıkları eve dair merak ettiği pek çok soru var. Onlardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? İşte o soruların yanıtları!

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracı tahliye taahhütnamesi ile nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan tahliye taahhütnamesi evin belirlenen süre zarfı içerisinde boşaltacağına dair taahhüt verdiği bir anlaşma olarak biliniyor. Peki, kiracı taahhütname ile nasıl çıkarılır? İşte tüm detaylar...

Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler!

Kat irtifakı tapusu, inşaatı devam eden bir yapıya alınabiliyorken, kat mülkiyeti ise inşaatı tamamlanmış, iskanı alınmış yapıya alınabiliyor. Peki, Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler...

kar irtifakı nasıl kurulur Haberi

kar irtifakı nasıl kurulur

Kat irtifakı kurulması için gerekenler!

Bir arsanın imar durumuna uygun bir inşaat projesi için temel kazınıp inşaata başlanır ve bodrum kat veya su basmanı çıktıktan sonra, belediye temel üstü inşaat yapım izni ve ruhsatı veriyor. İnşaatın bu aşamasında, yani daha ortada inşaat yok iken bağımsız bölümlerin kat irtifakları kurulabiliyor.


Kat irtifakı sahipleri, ortak arsa üzerinde yapılacak yapının, sözleşmede yazılı süre içinde başlaması ve tamamlanması için kendilerine düşen borçların yerine getirilmesini, karşılıklı olarak isteme ve dava etme hakkına sahiptirler.


Kat irtifakı sahipleri yapının tamamlanması için kendi aralarından veya dışarıdan bir veya birkaç kişiyi yönetici olarak tayin edebilirler. Kat mülkiyeti yöneticisinin görev, yetki ve sorumluluklarına dair hükümler, bu yönetici hakkında da uygulanır.


Kat irtifakı kurulmuş gayrimenkullerde yapı fiilen tamamlanmış ve bağımsız bölümlerin üçte ikisi fiilen...