06 / 07 / 2024

Karabük çeşmeleri

Karabük çeşmeleri

Karabük'ün Zobran köyündeki 173 yıllık çeşme ve çamaşırhane restore edilecek. Vali İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşme ve çamaşırhanenin korumaya alınarak restorasyona karar verdiklerini söyledi.

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

İstanbul'da 1 ton demir 19 bin 900 TL, Karabük'te 19 bin 600 TL oldu! Güncel demir fiyat listesi

Demirin güncel fiyat listesi belli oldu. Son zamanlarda peş peşe gelen indirimlerin ardından düşüşe geçen demir fiyatları merak ediliyor. İstanbul'da 1 ton demir 19 bin 900 TL olurken Karabük'te 19 bin 600 TL'den satılıyor. İşte güncel demir fiyat listesi.

TOKİ'den Karabük Merkez'e 339 konut! 2 bin 280 TL taksitle!

Dar gelirli vatandaşların merakla beklediği TOKİ Karabük Merkez 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Karabük Merkez projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Karabük Merkez 2022 ucuz konut projesi...

Ayçiçeği bolluğu gelecek! Karabük’ten yeni destekleme modeli ile başarı geldi

Karabük'ün yağlık ayçiçeği üretimi, yeni destekleme modeli ile 900 tona yükseldi. İşte detaylar...

Gümüş fiyatları ters köşe yaptı! Gümüş fiyatları düştü mü yükseldi mi? Son dakika gümüş fiyatları

Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı ve gümüş almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Gümüş fiyatları haftanın dördüncü işlem günü ters köşe yaptı. Peki gümüş fiyatları düştü müi yükseldi mi? 

Karabük'e 4 yeni millet bahçesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karabük’e 4 millet bahçesi yapılacağını duyurdu.

Karabük'te sosyal konut ve millet bahçesi yatırımları hız kesmiyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karabük'e toplam büyüklüğü 300 bin metrekare olan 4 millet bahçesi yapılacağına ve 50 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında da 314 konutu şehre kazandıracaklarına dikkat çekti.

TOKİ'den Karabük Safrabolu'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

Eğitim yatırımları için gaza basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Karabük Safranbolu'da 2 yeni okul inşa edecek.

TOKİ Karabük'te 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi yarın!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karabük'te 2 yeni okul inşa etmek için düğmeye bastı.

TOKİ Karabük Merkez'de 2 yeni okul inşa edecek!

TOKİ, Karabük Merkez Beşbinevler Mahallesi 12 Derslikli Eğitim Binası , Fevzi Çakmak Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası, Yenice İlçesi, Atatürk Mahallesi 100 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesini 3 Haziran 2021 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Karabük Safranbolu'da 2 yeni okul inşa edecek!

Karabük İli, Safranbolu İlçesi, Yeni Mahallesi 12 Derslikli Eğitim Binası ,Yazıköy Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 8 Haziran 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Karaman ve Karabük'e yatay mimarili yeni konutlar!

TOKİ tarafından 50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında Karaman ve Karabük’te inşa edilecek konutların ihalesi yapıldı...

Karabük’te arazi kavgası! 1 ölü, 1 yaralı!

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde amca yeğen arasında arazi kavgası çıktı. Olay sonucunda, yeğen Recep Yarar hayatını kaybederken eşi ise yaralandı.

Karabük çeşmeleri Haberi

Karabük çeşmeleri

Sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından 1841 yılında yaptırılan, dış cephesi kesme, iç cephesi moloz taşlarla çevrili, yüzeyinde Anadolu Selçuklu üslubunu yansıtan zengin süslemelerin bulunduğu çeşme ve çamaşırhane restorasyonla yeniden işlevsel hale getirilecek.


Vali İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşme ve çamaşırhanenin korumaya alınarak restorasyona karar verdiklerini söyledi.


Tarihi yapının üzerindeki kaybolmaya yüz tutmuş süslemelerin aslına uygun hale getirileceğini anlatan Küçük, "İl genelindeki her tarihi yapı gelecek kuşaklara yaşatılarak aktarılıyor. Çeşmenin ve arkasında bulunan çamaşırhanenin çevresel etkiler sebebiyle özgün özelliklerinin bazılarını kaybetmesi nedeniyle restorasyonuna karar verildi. Tescilli çeşmenin onarımıyla ilgi rölöve-restitüsyon ve restorasyon projelerini Karabük Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü üstlendi. Restorasyon, kısa sürede tamamlanacak. Tamamlandıktan sonra çeşme kullanıma açılacak ve çamaşırhane müze olarak kullanılacak" diye...