27 / 04 / 2024

karabük Safranbolu UNESCO

karabük Safranbolu UNESCO

UNESCO tarafından 17 Aralık 1994 tarihinde Dünya Miras Şehirleri Listesi'ne alınan Karabük 'ün Safranbolu ilçesinin Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Listeye gireli 19 sene oldu." dedi...

Karabük Safranbolu için acele kamulaştırma kararı!

Karabük ili, Safranbolu ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

TOKİ'den Karabük Safrabolu'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

Eğitim yatırımları için gaza basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Karabük Safranbolu'da 2 yeni okul inşa edecek.

TOKİ Karabük Safranbolu'da 2 yeni okul inşa edecek!

Karabük İli, Safranbolu İlçesi, Yeni Mahallesi 12 Derslikli Eğitim Binası ,Yazıköy Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 8 Haziran 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

Karabük'te arazi kavgası:2 ölü!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada 2 kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı. 

TOKİ Karabük Kirkille başvuruları 18 Aralık'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karabük Safranbolu Kirkille projesinde yer alan 75 adet konut için başvurular 18 Aralık'ta başlıyor.

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille kura sonuç listesi!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille kura sonuç listesi henüz açıklanmadı. Toplamda 200 daireden meydana gelen projede satışlar bugün gerçekleştirilecek. 

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille kura çekilişi!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille kura çekilişi iptal edildi. Başvuruların konut sayısından az olduğu projede 162 adet 3+1 daireler yer alıyor.

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille son başvuru tarihi!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille'de yer alan 162 konut için başvurular bugün sona eriyor.

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille başvuruları bugün başlıyor!

Karabük Safranbolu Kirkille Mahallesi'nde yer alan 162 adet konut için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu başvuru tarihleri!

TOKİ 192 konutluk Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi Alt Gelir Grubu kapsamında bulunan konutları satışa çıkarıyor.

TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi 2017 başvuruları!

192 konutluk Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi Alt Gelir Grubu kapsamındaki 98 adet konut açık satışa sunulacak. Peki, TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi 2017 başvuruları ne zaman?

TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu'da teslimler başlıyor!

Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi AGG Toplu Konut Projesinde yer alan konutların sözleşme imzalama ve teslim işlemleri; 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak.

karabük Safranbolu UNESCO Haberi

karabük Safranbolu UNESCO



UNESCO tarafından 17 Aralık 1994 tarihinde Dünya Miras Şehirleri Listesi'ne alınan Karabük'ün Safranbolu ilçesinin Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Listeye gireli 19 sene oldu. Daha uzun yıllar daha Dünya Miras Şehirleri Listesi'nde yer alacağız. İlçe olarak bunu hak ediyoruz." dedi.


Safranbolu, 1975 yılında zamanın Belediye Başkanı Kızıltan Ulukavak ve belediye meclis üyelerinin çalışmalarıyla tarihi evleri korumak için çıkartılan imar planı sayesinde Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin bulunduğu tarihi konak ve evleri korumaya devam ediyor. Eski başkanlardan Mustafa Eren'in Dünya Miras Şehirleri Listesi'ne alınması yoğun çabalarıyla amacına ulaşan ilçedeki tarihi ev ve konaklar, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.


Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçenin Türkiye'de kent olarak Dünya Miras Listesi'nde olan...