18 / 05 / 2024

karaburun res onaylandı mı

karaburun res onaylandı mı

Enda Holding tarafından yapılması planlanan "Yaylaköy RES" ve " Mordogan RES" projelerine karşı Karaburun halkı, bölgedeki ekolojik yaşamı olumsuz yönde etkileyeceği gerekçesiyle uzun süredir karşı çıkıyordu.

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

İzmir Karaburun RES imar planı askıda!

İzmir Karaburun İlçesi, Haseki ve Sarpıncık Köylerinde yapılacak Rüzgar Enerji Santrali'nin imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Karaburun'daki 3 RES projesi izin aşamasında!

Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra Dilli, yarımadada 3’ünün izin aşamasında olduğunu belirtti. Dilli, “Karaburun’da şu an faaliyette olan 81 türbin var. Yatırımını tamamlayan firma hemen kapasite artışına geçiyor." dedi.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

Sarpıncık RES iptal kararı ıslak imzaya takıldı!

Karaburun Kaymakamlığı’na iletilen İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin Karaburun Sarpıncık’taki RES projesinin iptal kararı, ilçe Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi’nin ıslak imza şartına takıldı.

Sarpıncık RES projesinin imar planları iptal edildi!

IZMİR'in Karaburun İlçesi'nde yapılmak istenen Sarpıncık RES Projesi'nin imar planları, mahkeme tarafından iptal edildi. Sarpıncık'ta 14 türbin direkli projenin hazırlıklarının başlamasıyla birlikte, çevreciler ve ilçe halkı da hukuk mücadelesi başlattı.

Urla Ovacık RES projesine valilikten ÇED onayı!

Abdullah Tivnikli'nin, Çeşme'de yapacağı Ovacık RES projesi bir kez daha onaylandı. Geçen yıl yöre halkının tepki ve itirazlarıyla iptal edilen "ÇED gerekli değildir" kararı sonrasında şirket yeniden proje dosyası hazırlamıştı.

Sarpıncık RES Projesi'ne ikinci kez ÇED onayı çıktı!

İzmir Karaburun'da daha önce "çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu" kararı iptal edilen Çalık Holdinge ait Sarpıncık RES Projesine Bakanlık ikinci kez "ÇED olumlu" belgesi verdi.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesinde son durum ne?

Çalık Holding, İzmir’in Karaburun İlçesi’nin Sarpıncık Köyü ile Urla İlçesi’nin Demircili Köyü’nde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmak için proje hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,ÇED raporu hakkında olumlu karar verdi.

Çevreci örgütler RES'lere neden dava açıyor?

Çeşme ve Karaburun’da son bir yılda RES yani ‘Rüzgar Enerji Santrali’ sayısı tam anlamıyla patladı. En temiz enerji olmasına rağmen, çevreci örgütler ve köylüler, RES’lere karşı dava açıyor. Peki ama neden?

Sarpıncık RES Projesi için yürütmeyi durdurma kararı alındı!

İZMİR'in Karaburun İlçesi'ndeki Sarpıncık RES projesi için alınan ÇED olumlu kararı 5'inci İdare Mahkemesi'nce iptal edilen Çalık Holding'e, aynı mahkemeden bir kötü haber daha geldi.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesi durduruldu!

İzmir 5. İdare Mahkemesi, Karaburun İlçesi’ndeki Rüzgar Enerji Santrali için ÇED Raporu’na verilen olumlu kararı iptalinin ardından, Urla İlçesi’ndeki proje için de aynı yönde karar verdi.

Karaburun RES'de Çalık’a engel!

İzmir Karaburun'da çevre örgütleri ve yöre halkının açtığı davada karar çıktı. Çalık Holding’in, büyük tartışmalara yol açan rüzgar enerjisi santrallerine (RES) mahkemeden durdurma kararı çıktı.

karaburun res onaylandı mı Haberi

karaburun res onaylandı mı


 Karaburun Yarımadası'nda, doğayı ve sosyal yaşamı hızla tahrip etmekte olan rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) İmar Planı talebi İzmir İl ve İlçe Genel Meclisi tarafından reddedildi Enda Holding tarafından yapılması planlanan "Yaylaköy RES" ve " Mordogan RES" projelerine karşı Karaburun halkı, bölgedeki ekolojik yaşamı olumsuz yönde etkileyeceği gerekçesiyle uzun süredir karşı çıkıyordu. 

2012 Ekim ayında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, Yarımada demokratik kitle örgütü bileşenleri ve Karaburun Kent Konseyi tarafından protesto edilmiş ve toplantı yapılamamıştı. Karaburun Kent Konseyi bu karşı çıkışın nedenlerini projeyi üstlenen Gold Standard Vakfına iletmiş ve vakıf da bu gelişmeler üzerine projeyi sertifikalandırma süreçlerine dahil etmeyeceklerini bildirmişti. 

RES projelerine bir darbe de belediye meclislerinden geldi. Enda Holding Yaylaköy RES AŞ'nin "Karaburun, Bozköy, Degirmentepe, Kargılık tepeleri ve Yaylaköy üzerinde türbin,...