19 / 05 / 2024

Karaburuna res kurulacak mı

Karaburuna res kurulacak mı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çalık Grubu’nun Karaburun’da kuracağı rüzgar santraline onay çıktı. 13 türbinden oluşacak santral, Sarpıncık ve Haseki köylerinde kurulacak. Nisan ayında yapılan toplantıya yöre halkı katılmamıştı.

İzmir Bergama’ya RES projesi geliyor!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü yakınlarında rüzgar enerji santralleri kurulacak. Kurulmak istenen RES, köylülerin merasını tehdit ediyor.

Mersinli RES Projesi'ne bakanlıktan onay!

İzmir Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı arasında kurulacak Yander A.Ş.'ye ait Mersinli Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay çıktı.

Kınık’a RES kuruluyor!

İzmir Kınık'ta, özel bir şirket tarafından kurulacak rüzgar enerji santrali (RES) için çalışmalara başlandı. RES için yollar genişletilirken, türbinlerin kurulacağı alanda yer alan ağaçlar kesildi.

4 ilde kurulacak HES ve RES için kamulaştırma izni verildi!

Dört ilde kurulacak HES ve RES'ler için Maliye Bakanlığı'na kamulaştırma izni verildi. Bakanlar Kurulu kararına göre Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Karaburun'a kurulacak RES'e ÇED Onayı çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çalık Grubu’nun Karaburun’da kuracağı rüzgar santraline onay çıktı. 13 türbinden oluşacak santral, Sarpıncık ve Haseki köylerinde kurulacak. Nisan ayında yapılan toplantıya yöre halkı katılmamıştı.

Küresel Altyapı Merkezi kurulacak!

G-20'den dünya için yüzde 2.1'lik büyüme hedefi çıktı. Ayrıca büyüme düzensizliğini gidermek için 2018'e kadar 'küresel altyapı merkezi' kurulacak. Davutoğlu, bu süreçte KOBİ'lerin desteklenmesi gerektiğini söyledi

İzmir'de Çamur Bertaraf ve Dönüşüm tesisleri kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 36 yıl sonrasının atık su ve çamuru için kolları sıvadı. "Çamur Yönetimi Master Planı" nda kurulacak çamur bertaraf ve dönüşüm tesislerinin yeri ve nitelikleri belirlenecek.

Mutlu Yatırım bağlantı kurulacak şirket yetkililerini yayınladı!

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme bağlantı kurulacak şirket yetkililerini yayınladı.

Çanakkale'ye Hollywood modeli tarihi tema park kurulacak!

Bakan Ömer Çelik, Çanakkale'ye Hollywood'dakine benzer tarihi tema park kurulacağını söyledi. Gelibolu Yarımadası'nda cepheler stüdyo gibi kurulacak, 1915 Çanakkale'si 4 boyutlu film platosunda canlandırılacak..

İdris Güllüce: Yeni kurulacak semtlerdeki kat sayısı 5-6'yı geçmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konut fiyatlarındaki artışın arsa bedelinden kaynaklandığını belirterek, maliyetleri yüzde 60-65 oranında arsanın belirlediğini söyledi. Güllüce, yeni kurulacak semtlerde kat sayısının 5-6'yı geçmeyeceğini belirtt

Sakarya'da ikinci teknokent kurulacak!

Sakarya ' da ikinci teknokent kurulacak. Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi ( OSB ) genişleme alanı çalışmaları kapsamında 162 hektarlık alandan, 272 hektarlık alana ulaşacak...

1955 yılında Baruthane'de kurulacak şehrin projeleri hazırlanmış!

1955 yılında 50 bin dönüm Baruthane arsası üzerinde kurulacak modern şehir için hazırlanan projeler, jüri heyeti tarafından incelenmeye başlanmış. Proje müsabakasının neticesi 29 Ekim'de belli olacakmış.

Seferihisar Sığacık'ta RES'e Valilik'ten onay!

İzmir Valiliği, işadamı Abdullah Tivnikli'nin Seferihisar Sığacık'ta yapacağı rüzgar santralına onay verdi. ÇED süreci başladı Daha önce plan değişikliği yapılan bölgede yapılacak RES için sunulan ÇED dosyası uygun bulundu.

Karaburuna res kurulacak mı Haberi

Karaburuna res kurulacak mı

İzmir’in Karaburun ilçesinde kuracağı rüzgar enerji santraline ÇED Onayı çıktı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karaburun’un Sarpıncık ve Haseki köylerinde kurulacak olan 13 adet rüzgar türbininden oluşan ve 32.5 Mw kurulu gücündeki santrale ÇED Olumlu onayı verdi. İzmir Valiliği de Çalık Rüzgar Enerjisi’nin yapacağı rüzgar yatırımını halka duyuracak. . Sarpıncık RES Projesi ile yılda 109.840.000 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Proje kapsamında üretilecek enerji Karaburun GIS TM’ye bağlanacak.


HALK TOPLANTIYA KATILMAMIŞTI

Rüzgar türbinlerinin kurulacağı alanın büyüklüğü 278 bin metrekare büyüklüğünde. Arazinin yüzde 89’ı Hazine’nin, yüzde 10’u özel şahıslara ait. Arazinin 140 bin metrekaresi Sarpıncık, 137 bin metrekaresi ise Haseki Köyü sınırları içinde...



Ege'de...