07 / 07 / 2024

Karacaoğlan mezarı nerede bulundu

Karacaoğlan mezarı nerede bulundu

Yaklaşık bir ay önce de iş makinesi ile bahçede yapılan restorasyon çalışmları sırasında bir mezar taşına rastlanıldı. Osmanlıca 'Karacaoğlan’ın Ruhuna Fatiha' yazılı bir mezartaşı ve mezar bulundu.

Borsadan kazanılan nerede değerlendirilmeli?

Altın ve dolardaki yatay seyir devam ederken, Borsa İstanbul’a yabancı yatırımcının da gelmesiyle birlikte hisselerde hareketlenme başladı.  Peki borsadan kazanılan para nerede değerlendirilmeli. İşte o sorunun cevabı…

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

Gaziantep'te 26.1 milyon TL'ye satılık 2 adet gayrimenkul!

Gaziantep İli Şehitkamil Belediye Başkanlığı, Gaziantep Aydınlar ve Karacaoğlan'da yer alan 2 adet gayrimenkulü 26 milyon 107 bin 350 TL bedelle satışa çıkardı.

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi'nden 64.9 milyon TL'ye satılık 7 arsa!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Aydınlar, Beylerbeyi, Güvenevler, Karacaoğlan ve Taşlıca mahallelerinde yer alan 7 arsayı 64 milyon 936 bin 382 TL'ye satıyor...

Hazine arayıcısı Bekir Tatlı tünel kazısı için devlet desteği bekliyor!

Mersin'de hazine arayıcısı Bekir Tatlı tarafından ulaşılan ve içerisinde 2 bin 300 yıllık büyük bir imparator hazinesi bulunduğuna inanılan mezar odası ve tüneldeki kazıların devamı için devlet desteği bekleniyor...

İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihi itibariyle açıldı. Havalimanın açılışı ile birlikte en çok merak edilen şey ulaşımı oldu. Peki İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Şehitkamil Karacaoğlan Sosyal Tesisi açıldı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından Karacaoğlan Mahallesi’nde inşaatı kısa süre önce başlatılan sosyal tesisin inşaatı tamamlandı.

Niğde Tepeköy'deki Sit Alanı Kral Mezarı TBMM gündeminde!

Tepeköy Köyü'nde Cingören Mevkii'nde bulunan Kral Mezarı olarak bilinen ve 1.Derecede Sit Alanı olarak tescili yapılan mezar TBMM gündeminde konu oldu..

Gaziantep Şehitkamil'de 13.7 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Gaziantep Şehitkâmil İlçe Belediye Başkanlığı, Şehitkamil'in Umut, Karacaoğlan ve Taşlıca mahallelerinde bulunan 4 arsayı satışa çıkardı. İhalesi 22 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek arsaların toplam bedeli 13 milyon 745 bin 967 TL olarak belirlendi.

Milas'ta inşaat temelinden tarihi mezarlar çıkıyor!

Muğla Milas’taki Fabrika Sokak’ta yürütülen çalışmalar sırasında ortaya çıkarılan mezar sayısı 18 oldu. İnşaat temeli kazısından çıkan mezar sayısı arkeologları şaşırttı.

İzmir Bornova'da inşaat iskelesi çöktü!

İZMİR’in Bornova İlçesi Karacaoğlan Mahallesi’ndeki bir inşaatın dış cephe kaplaması çalışması sırasında iskele çöktü. İskelede çalışan 3 işçi hayatını kaybetti.

Mahmut Çelikcan: Kentsel dönüşüm dünyanın en zor işi!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kentsel dönüşümün yaşandığı Karacaoğlan Mahallesi'ne gitti. Çelikcan kentsel dönüşümü; dünyanın en zor işi olarak yorumladı ve ekledi; "Biz Yüreğir'de zoru başardık, başaramaya da devam ediyoruz."

Meta Cephe Sistemleri Alüminyum İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meta Cephe Sistemleri Alüminyum İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Gültekin Barış tarafından 100 bin TL sermaye ile 10 Mart'ta Beylikdüzü, Dereağzı Mahallesi, Karacaoğlan Caddesi'nde kuruldu.

Karacaoğlan mezarı nerede bulundu Haberi

Karacaoğlan mezarı nerede bulundu

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yaklaşık bir buçuk yıl önce Sarıveliler ilçesindeki tarihi Hacı Salih Camii'nin restorasyon çalışmasına başladı. Yaklaşık bir ay önce de iş makinesi ile bahçede yapılan çalışmalar sırasında bir mezar taşına rastlanıldı. Bunun üzerine mezar taşının çevresindeki toprak temizlendi ve bir mezar ortaya çıkarıldı. Mezar taşının üzerindeki yazının anlamını tespit etmek içinde bunun fotoğrafı çekilerek Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Akgül'e gönderildi. Akgül, taşın üzerinde Osmanlıca “Karacaoğlan’ın Ruhuna Fatiha” yazdığını belirledi. Taşın 1600'lü yıllara ait olabileceğinin değerlendirilmesi de mezarın Karacaoğlan’a ait olma olasılığınnı güçlendirdi. 1600’lerin başında doğduğu sanılan Karacaoğlan'ın, “Barçın Yaylası'nda üç güzel gördüm” adlı şiirinde adı geçen yaylanın Karaman’ın Sarıveliler İlçesi sınırlarında yer aldığına dikkat çeken yetkililer, daha kapsamlı araştırma yapmak...