07 / 05 / 2024

karadağ kiliseleri kazı çalışmaları

karadağ kiliseleri kazı çalışmaları

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi.

Çukurova’nın tarihi zenginliği kazılarla parlayacak!

Tarihî kentin mozaikleri, hamamları kiliseleri ve zafer kapısı gün yüzüne çıkartılıyor. Çukurova bölgesindeki diğer tarihî kalıntılardaki kazı çalışmaları da devam ediyor.Çukurova’nın tarihi zenginliği kazılarla parlayacak.

Karadağ'da kurtarma kazıları devam ediyor!

Karaman Karadağ'da bulunan tarihi ören yerlerindeki kurtarma kazıları devam ederken Değle ören yerindeki 2 kilise tamamen ortaya çıkarıldı. Onlarca kilisenin bulunduğu bölgede ilk defa duvar resimleri ve mozaik parçaları ile yazıtlara rastlandı.

Urla Limantepe kazı çalışmaları başladı!

Urla'da Limantepe bölgesinde hem sualtı hem de karada sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarının bu yılki bölümüne başlandı.Yürütülen kazıların bu yıl 3 ayrı alanda 5 bin yıl öncesine ait kültürlerin ve kalıntıların araştırılmasını kapsayacağı belirtildi..

Karaman Karadağ'daki kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi.

Karaman Karadağ'daki kiliselerin kazı çalışmaları devam ediyor!

Karaman Ovası'nda yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ören yerlerindeki dini ve askeri yapılarıyla dikkati çeken Karadağ'ın yer altındaki gizeminin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Limantepe'deki kazı çalışmalarının bu yılki bölümüne başlandı!

Urla'da Limantepe bölgesinde hem sualtı hem de karada sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarının bu yılki bölümüne başlandı...

Avrasya Tüneli inşaatı fore kazık çalışmaları başladı!

Avrupa ile Asya'yı boğaz altından bağlayacak Avrasya Tüneli inşaatı fore kazık çalışmaları başladı. Projenin fore kazık işlerini yürüten Kasktaş (ENKA) firması ne aşamada olduklarını Emlak Kulisi'ne anlattı.

Kılıç Fore Kazık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıç Fore Kazık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Cemal Kılıç tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Peru Spor Köyü'nde yapılan kazı çalışmalarında 11 iskelet çıktı!

Peru Lima'da yer alan Peru Spor Köyü içerisinde bulunan Huaca Tupac Amaru arkeolojik kazı bölgesinde iki ayrı medeniyete ait 11 iskelet çıktı...

Taksim Cumhuriyet Caddesi’nde dalış tünelindeki kazı durduruldu!

Taksim Cumhuriyet Caddesi’ndeki dalış tüneli kazısı sırasında ortaya çıkan tarihi yapının etrafındaki kazı çalışması şimdilik durduruldu

Tarlabaşı - Harbiye tünel kazısında tarihi su kanalı bulundu!

Tarlabaşı - Harbiye tüneli kazı çalışmaları sırasında, tarihi su kanalı bulundu. Tarihi kalıntı için İstanbul Arkeoloji Müzesi inceleme başlattı..

İzmir Ticaret Odası Agora kazılarına destek verdi!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş, "Kaz kaza bildiğin kadar. Biz her zaman destek olacağız" dedi

Mescid-i Aksa civarında arkeolojik kazılar devam ediyor!

İsrail'in Mescid-i Aksa civarında arkeolojik araştırmaları gerekçe göstererek yürüttüğü tünel kazıları Filistinlilerle İsrail yönetimini sık sık karşı karşıya getiriyor ...

karadağ kiliseleri kazı çalışmaları Haberi

karadağ kiliseleri kazı çalışmaları

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. 

Karaman Valisi Murat Koca, Hristiyanlık döneminde dini merkez olan, 4. ve 9. yüzyıllar arasında yapılan onlarca kilise, manastır ve mezar ile inanç turizmi açısından oldukça zengin kültüre sahip Karadağ'daki kazı çalışmalarını inceledi. 

Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi. 


Ankara...