02 / 05 / 2024

Karadağ Ortodoks eylem

Karadağ Ortodoks eylem

Karadağ'da bulunan Sırp asıllı Ortodokslar, parlamentonun oylamaya hazırlandığı yeni emlak yasası protesto etti.

Burdur Gölü eylem planı için imzalar atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur Gölü Havzası ve Eylem Planının İlanı ve İmza Töreni’ne katıldı.

Türkiye Karadağ'da HES inşa edecek!

Türkiye, Karadağ ve Slovenya ortaklığıyla Karadağ'daki Moraça ve Komarnica nehirleri üzerinde hidroelektrik santraller (HES) inşa edilmesine ilişkin mutabakat zaptı Slovenya Cumhurbaşkanlığı'da düzenlenen törenle imzalandı.

Akdeniz Eylem Planı Odak Noktaları Toplantısı’nın açılışı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye İklim Değişikliği Başmüzakerecis Birpınar, Yunanistan Çevre Bakanı vekili Yiannis Tsironis ile “Akdeniz Eylem Planı Odak Noktaları Toplantısı”nın açılışını gerçekleştirdi.

Makrom Yapı mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

MakromYapı mağdurları, Esenyurt'ta henüz tamamlanmamış evlerinin önünde eylem yaptı. 2012 yılında Esenyurt'ta Makromtek projesinden aldıkları evlerini henüz teslim alamadıklarını belirten mağdurlar, projenin önünde eylem yaptı.

Makrom mağdurlarından yeni eylem kararı!

Makrom mağdurları 13 Eylül 2015 tarihinde yeni bir eylem yapma kararı aldı. Makromtek Esenyurt projesi önünde saat 10:00'da gerçekleşecek olan protesto gösterisine makrom mağduru olan ünlü şarkıcı Petek Dinçöz de davet edildi...

Havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Su kaynakları potansiyelinin her türlü kullanım maksadıyla korunması, kullanımının sağlanması, kirlenmesinin önlenmesi için hazırlanan plana havza koruma eylem planı deniyor. Peki, havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Ofton İnşaat, Karadağ Budva’da karma proje yapacak!

Ofton İnşaat, Karadağ Budva’da içinde otelin de olduğu karma bir proje yapmaya hazırlanıyor. ‘Karadağ’da Türk misyoner gibi çalışacağız’ diyen Ofton İnşaat Eşbaşkanı İsmail Altun, araziyi ABD’li ve Rus yatırımcıdan kaptıklarını söyledi.

Yataş, Karadağ’da mağaza açtı!

Yataş Grup, Karadağ’da mağaza açan ilk Türk mobilya markası oldu. Sancak'ta yeni açılan Enza Home mağazasında mobilya, yatak ve ev tekstili ürünleri satışa sunuluyor.

Yataş Karadağ'da mağaza açtı!

Yatak ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren Yataş Grup, Karadağ'da mağaza yatırımı yapan ilk Türk mobilya markası oldu.

Yataş Karadağ'da Enza Home mağazası açtı!

Yataş Grup, Karadağ'da açılan Enza Home mağazasıyla yurt dışı yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Yataş Grup, Karadağ'da açılan yeni konseptteki Enza Home mağazasında mobilya, yatak ve ev tekstili ürünlerini satışa sunacak.

TİKA, Lübnan'daki Saint Georges Ortodoks Kilisesi'ni yeniledi!

Lübnan'daki Türkmen Köyü Aydamon'da bulunan Saint Georges Ortodoks Kilisesi yenileme çalışmaları tamamlandı.Türkiye'nin hayata geçirdiği projelerle barış ve kardeşlik ortamının daha da güçlendiği belirtildi.

Vera Vizyon projesi mağdurları bugün eylem yapacak!

15 gün önce Esenyurt Belediyesi'nde eylem gerçekleştiren Vera Vizyon Projesi mağdurları bugün yine belediyeyi protesto edecek.

D-Marin Karadağ ile marina sayısını 11'e yükseltti!

Bugüne kadar Türkiye, Hırvatistan ve Yunanistan’da sahip olduğu 10 marina ile hizmet veren D-Marin, son hamlesini Karadağ Budva’da bulunan Dukley Marina’yla yönetim anlaşması imzalayarak yaptı.

Karadağ Ortodoks eylem Haberi

Karadağ Ortodoks eylem

Karadağ'da parlamentonun oylamaya hazırlandığı yeni emlak yasası ülkede bulunan Sırp asıllı Ortodoksları protesto etti.

Euronews'ta yer alan habere göre; Cuma günü parlamentodan geçmesi amaçlanan yasayı başkent Podgoritsa'da protesto eden yüzlerce kişi hükümet tarafından kilisenin taşınmazlarına el koymayı planladığını söyledi.

Geçmesi planlanan yasa tasarısı cemaatlerin 1918 yılında önce ellerindeki arazi ve taşınmazların gerçek sahibi olduklarını kanıtlamalarını gerektiriyor. Çoğunluğunu Ortodoks Hristiyanların meydana getirdiği Karadağ 1918 yılından daha sonra Yugoslavya'ya dönüşecek Sırbistan Krallığı'na katılmıştı.

Sırbistan'da 12 milyon üyesi yer alan Sırp Ortodoks Kilisesi 620 bin nüfuslu Karadağ'da da en büyük kilise konumuna sahip. Karadağ Ortodoks Kilisesi ise çok daha düşük bir üye sayısı bulunuyor.

'Yeni yasa ile hükümet etkimizi azaltmayı hedefliyor'

Protestolara katılım gösteren Sırp Ortodoks Kilisesi Metodije Piskoposu konuşmasında hükümeti kilisenin taşınmazlarına el koyup ülkede bulunan etkisini diğer kilise lehine azaltarak suçlamalarda bulundu. "Dini özgürlüklerin sert...