17 / 05 / 2024

Karadağ Podgoriça tarihi saat kulesi

Karadağ Podgoriça tarihi saat kulesi

TİKA, Başkent Podgoriça'nın önemli sembollerinden tarihi saat kulesinin restorasyon ve çevre düzenlenmesini yapacak.

Serdal Adalı: Beşiktaş'a tarihi bir tapu kazandıracağız!

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, Siyah-Beyazlıların olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Serdal Adalı açıklamasında Beşiktaş'a tarihi bir tapu daha kazandıracaklarını dile getirdi.

İhracat duraklarken ithalat patladı! Dış ticaret açığı tarihi rekor kırdı!

TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin yaptığı ithalat patlarken, ihracat ise buna yetişemedi ve 2022 senesinin tamamında dış ticaret açığı yüzde 137 artışla 46 milyar dolardan 109,5 milyar dolara yükseldi.

Sera Group yurtdışına Karadağ'dan açılıyor!

Sera Group Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ozan Şener yaptığı açıklamada yurtdışında Karadağ'da işe başladıklarını açıkladı.

Sera Group, gayrimenkulde yurtdışına açılıyor!

Sera Group, gayrimenkulde yurtdışına Karadağ'dan açılıyor. Sera Group CEO'su Ozan Şener yaptığı açıklamada hedeflerinin buradan Avrupa'nın farklı kentlerine de açılmak olduğunu belirtti.

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından uyarı!

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından "gürültü" uyarısı geldi. Yüksek sesin yasak olduğu Tarihi Doğan Apartmanı'nda yönetici anne Sibel Can'ı arayarak uyarıda bulundu.

Antalya'ya Doğa Tarihi Müzesi inşa edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Müzeler Kenti Antalya’ hedefi doğrultusunda kente Doğa Tarihi Müzesi inşa edecek.

TİKA, Karadağ Podgoriça'dki tarihi saat kulesini restore edecek!

TİKA, Başkent Podgoriça'nın önemli sembollerinden tarihi saat kulesinin restorasyon ve çevre düzenlenmesini yapacak.

Samsun Alaçam'a tarihi restorasyon!

AK Pati Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar Alaçam’da hayata geçirilecek tarihi restorasyon projesi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Gayrimenkul Sertifikaları’nın detayları belli oldu!

Gayrimenkul Sertifikaları’nın detayları belli oldu. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, 10’a yakın müteahhitle anlaştıklarını ve yakında yeni konut projelerinin bir bölümünün sertifika yoluyla Borsa İstanbul’da işlem göreceğini söyledi.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Bursa Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi yıl sonuna kadar tamam!

Bursa Akçalar'daki Arkeopark'ta inşası devam eden "Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi"nin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefledikleniyor.

Hamza Karataş: Osmancık'a tarihi yatırımlar kazandırdık!

Çorum'un Osmancık İlçe Belediye Başkanı Hamza Karataş mahalle muhtarları ile bir araya geldiği toplantıda iki yıllık faaliyetlerini değerlendi. ÇORUM'un Osmancık Belediye Başkam Hamza Karataş, "Osmancık'a tarihi yatırımlar kazandırdık" dedi.

Karadağ Podgoriça tarihi saat kulesi Haberi

Karadağ Podgoriça tarihi saat kulesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA), Karadağ'ın başkenti Podgoriça'daki tarihi saat kulesinin restorasyon ve çevre düzenleme projesinin imza töreni yapıldı.


TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin önemli sembollerinden tarihi saat kulesinin restorasyon ve çevre düzenlenmesini kapsayan projeye yönelik imza töreninin yapıldığı belirtildi.


Törene, Türkiye'nin Karadağ Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Özdemir, Podgoritsa Belediye Başkanı Slavoljub Stıjepoviç, Karadağ Müzeler Müdürü Sead Dyokay, Karadağ Kültür Varlıkları Yetkilisi İgbala Şaboviç Keroviç ve çok sayıda davetlinin katıldığı kaydedildi.


Proje kapsamında, Hacı Mehmet Paşa Osmanagiç tarafından inşa edilen tarihi saat kulesinin koruma altına alınması, turizme açılması ve bulunduğu meydana çevre düzenlemesi yapılarak bölgenin bir yaşam alanı haline getirilmesi planlanıyor. Gerçekleştirilecek projeyle bölge turistlerin uğrak noktası haline gelecek ve Karadağ ile Türkiye'nin ortak kültürel mirası olan tarihi saat kulesi gelecek nesillere...