01 / 05 / 2024

karadeniz-akdeniz ulaşım projeleri

karadeniz-akdeniz ulaşım projeleri

Ulaştırma Bakanı Arslan, ülkenin kuzeyi ile güneyini Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu üzerinden 18 ulaşım koridoruyla birbirine bağlayacaklarını açıkladı. .

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'i tamam!

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen ve II. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı...

Karadeniz-Akdeniz Otoyolu Projesi tamamlanıyor!

Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi, 2020 yılında tamamlanacak.Karadeniz’den Akdeniz’e ulaşımı 6 saate indiren 818 kilometrelik yoldan 50 il faydalanabilecek…

Karadeniz - Akdeniz arası 6 saate düşecek!

2’nci Abdülhamid döneminde de projesi Fransız mühendislere çizdirilen ’144 yıllık rüya’ Karadeniz- Akdeniz Otoyolu, Karadeniz'den Akdeniz'e ulaşımı 6 saate düşürecek. 2020’de tamamlanmasıyla 818 kilometrelik yoldan 50 il yararlanacak.

Ulaşım projeleri zamanında hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turhan, ''İhalelerde şartımız "Parayı yurt dışından getireceksin" oluyor'' diye konuştu.

Temel Karadeniz: 5 yılda söz verdiğimiz tüm projeleri yaptık!

5 sene boyunca söz verdikleri tüm projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçede hayata geçireceği vizyon projeleri anlattı.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun en zorlu etabı ulaşıma açıldı!

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında bulunan ve en zorlu etabı olarak bilinen Topçam Tüneli trafiğe açıldı. Otoyol etabı ile güzergahtan geçişi 20 dakikadan 1 dakikaya düşecek.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

Türkiye'de 3 bin 400 ulaşım projesinin yapımı sürüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye’nin dört bir yanında 3 bin 400’e yakın ulaştırma projesinin yapımına devem edildiğini belirtti. Turhan, Karadeniz Bölgesi’nin ulaşım altyapısına ciddi yatırımların yapıldığını söyledi...

Burdur'da planlanan ulaşım projeleri meclis gündeminde!

Ulaştırma Bakanlığın Burdur'daki 2018'de başlayan ve önceki yıllardan devam eden yatırım planları TBMM gündeminde konu oldu..

Erzurum'da Bakanlıkça yapılmış ulaşım projeleri TBMM'de!

2003-2018 döneminde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Erzurum ilinde gerçekleştirdiği yatırım projeleri meclis gündemine taşındı...

Bitlis'te Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri TBMM'de!

Bitlis'te Bakanlık tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Iğdır'da Bakanlıkça yapılan ulaşım projeleri TBMM'de!

Iğdır'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

karadeniz-akdeniz ulaşım projeleri Haberi

karadeniz-akdeniz ulaşım projeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.


Ülkenin kuzeyi ile güneyinin 18 ulaşım koridoru ile birbirine bağlanacağına işaret eden Arslan, şöyle devam etti:


"Türkiye'nin kuzeyinden güneyine, Karadeniz'i Akdeniz'e ve Doğu Anadolu üzerinden Güneydoğu Anadolu bölgesine bağlamak için 18 koridor belirlendi. Bu 18 koridorun son 3 tanesi Karadeniz'i Doğu Anadolu'dan Akdeniz'e ve güneye bağlamak adına yapılıyor. Bunlardan bir tanesi Ovit Tüneli, çok önemli bir tünel. 14 bin 200 metrelik bir güzergah ve devamında da Kop Tüneli ile gelip Erzincan'a, Erzurum'un İspir ilçesi üzerindeki tünellerden Erzurum'a, Gümüşhane üzerinden Trabzon'a, Erzincan'a bağlanması, bütün bunlar birbirinin tamamlayıcısı."


Ovit Tüneli, gelecek yıl hizmete giriyor"

Arslan, Rize'nin İkizdere ilçesinin 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı devam eden Ovit...