05 / 05 / 2024

Karadeniz-Akdeniz Yolu ne zaman

Karadeniz-Akdeniz Yolu ne zaman

OTSO yaklaşık 50 kişilik heyet, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Doğrudan Faaliyet Desteği doğrultusunda desteklenen "Karadeniz Akdeniz Ticaret İşbirliğinin Artırılması Projesi" kapsamında ziyaretlerde bulundu.

Karadeniz Ereğli'de imar nazım planı ciddiye alınmadı! Sel ve fırtına afetinin sebebi ne? 

Karadeniz Ereğli'de yaşanan sel ve fırtına afeti, ilçeyi büyük oranda etkiledi. Peki Ereğli'de yaşanan bu afetin sebebi ne? İşte açıklamalar...

Karadeniz gazı ne zaman geliyor? Bakan Dönmez tarih verdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının ne zaman kullanıma sunulacağına yönelik sorulara açıklık getirdi ve o tarihi verdi.

Promosyon alamayan emekliler bunu mutlaka yapın!

Promosyon kampanyalarını Eylül sonuna kadar uzatan bankalar promosyonda her gün  yeni bir zirve açıklarken bazı emekliler, kullandıkları krediler yüzünden bu furyanın dışında kalıyor. Peki promosyon almanın yolu ne? Bankalar mı haklı emekliler mi?

Karadeniz'den çıkacak doğal gaz ne zaman kullanıma sunulacak? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gazın ne zaman Türkiye'de üretime geçeceğini açıkladı. İlk defa 3 arama gemisiyle doğal gazın çıkarılmasına yönelik çalışmanın sürdüğüne işaret eden Dönmez, 2023 yılına işaret etti.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında son durum ne?

İnşaatı hız kesmeden devam eden Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında son durum ne? İşte beklenen projedeki son gelişmeler...

Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamam!

Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir geçişinde inşa edilen Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı. 

Kentsel dönüşümde mağduriyetler nasıl önlenir?

Kentsel dönüşüm projelerinde tüketiciler zaman zaman mağduriyetler yaşayabiliyor. Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda ev sahipleri tapu iptaline giden sorunlar ile karşı karşıya kalabiliyor. Peki bunu önlemenin yolu ne? İşte tüm merak edilenler...

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündeminde!

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin batısı neden depreme gebe?

İzmir'de geçen hafta meydana gelen deprem çok sayıda can aldı. Ancak Türkiye için tehlike geçmiş değil. Uzmanlara göre, bölgede beklenen büyük deprem sebebiyle özellikle İstanbul oldukça riskli. Peki depremden korunmanın yolu ne? İşte detaylar...

145 yıllık Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun yüzde 84'ü tamam!

Osman Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid'in rüya projesi 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin yüzde 84’ü tamamlandı.

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren 818 kilometrelik otoyol projesiyle Karadeniz ile Akdeniz kara yolu bağlantısı, 6 saate inecek...

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde 5 tünel ve 2 viyadük daha açılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin ile Antalya'yı bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde bu yıl 5 tünel ile 2 viyadüğü daha açacaklarını söyledi.

Karadeniz-Akdeniz Yolu ne zaman Haberi

Karadeniz-Akdeniz Yolu ne zaman

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasınca (OTSO) yaklaşık 50 kişilik heyet, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Doğrudan Faaliyet Desteği doğrultusunda desteklenen "Karadeniz Akdeniz Ticaret İşbirliğinin Artırılması Projesi" kapsamında ziyaretlerde bulundu.



Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Antakya ve İskenderun'da temaslar gerçekleştiren heyet, yaklaşık 50 ilin ticari ağını güçlendirecek ve 2017 yılının sonunda tamamlanması öngörülen asırlık proje Karadeniz-Akdeniz Yolu hakkında da görüş alışverişinde bulundu.



OTSO Başkanı Servet Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz-Akdeniz Yolu üzerinde bulunan il ve ilçelerde ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.



Söz konusu yol üzerindeki iller ile Ordu'nun ticari ilişkilerini geliştirilmesi adına çalışmalar yürüttüklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti:


"Gittiğimiz ile ve ilçelerde karşılıklı istişareler ve toplantılar yaptık. Yolun öneminden bahsettik. Çünkü bu yol 5 ili direkt, 50 vilayeti de dolaylı olarak etkileyen bir yol. İç...